ZUURSTOF

HOE ORGANISATIES IN BEWEGING KOMEN
de 5 sleutels van veranderkracht

Door Jempi Moens, founder Fresh Forward en LUNAR Institute

ZUURSTOF

 

Het nieuwste boek van Jempi Moens: ZUURSTOF gaat over de energie en mindset die organisaties nodig hebben om succesvol te veranderen en doelgericht in beweging te komen. Het rekent af met de rationele, bedrijfskundige modellen over gedragsverandering en leiderschap. Deze zijn meestal verouderd en blijken in de praktijk nauwelijks meer te werken. Ze gaan voorbij aan de essenties van mens-zijn en aan de toegenomen complexiteit. Het boek beschrijft aan de hand van 5 sleutels hoe organisaties mensgericht kunnen veranderen en ontwikkelen. Naast inzichten uit de psychologie en neurowetenschap komen ook veel voorbeelden uit de praktijk aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

‘Een MUSTREAD over eigentijds leiderschap en organisatieontwikkeling, met louter noodzakelijke inzichten voor eigentijdse leiders en organisaties.’  Met die woorden omschrijven toonaangevende business- en thought leaders het boek ZUURSTOF.

 

 

Al meer dan 30 jaar helpt Jempi Moens, samen met zijn bevlogen collega’s, organisaties en merken om te werken aan hun identiteit, hun koers en hun toekomst. Het gaat hierbij altijd om de ziel; de intrinsieke kracht en de betekenis van een organisatie. Moens vergelijkt het graag met de metafoor ‘samen in de keuken aan de slag’. Daar waar de potten op het vuur staan te pruttelen, waar de organisatie wordt gevoed en de recepten en ideeën voor het succes van morgen ontstaan. Als psycholoog is Jempi Moens in dit vak gerold en is zich gaandeweg gaan verwonderen en verbazen over hoe weinig kennis van menselijk gedrag er dagelijks en consequent wordt toegepast in organisaties. Zijn boek ZUURSTOF geeft de lezer 5 sleutels om als leider veranderkracht in organisaties te realiseren.

 

 

 

 

ONTDEK WAT JE NOG MEER KUNT DOEN MET ZUURSTOF

 

Ja, ik wil nog meer doen met ZUURSTOF

  • Ik wil graag een ZUURSTOF-lezing organiseren voor collega’s, klanten, leveranciers of een netwerk.
  • Ik wil graag een ZUURSTOF Masterclass van een halve dag organiseren: aan de slag met mijn team (max. 15 personen) en daarbij onze veranderkracht onderzoeken en uitdagen. Het thema kan organisatiebreed zijn (waar zijn wij al goed in en waarin niet). Of: in relatie tot een specifiek project, thema of bedrijfsonderdeel. Dat doen we aan de hand van de 5 sleutels en de erbij horende werkvormen en wordt begeleid door een team van twee Fresh Forward-/LUNAR-strategen/trainers. Inclusief boeken voor alle deelnemers.
  • Ik wil in gesprek over een maatwerk ZUURSTOF Accelerate Programma om nieuwe energie, verdieping en versnelling te geven aan een specifiek project of om onze mindset – hoe we met verandering omgaan – een boost te geven. Het Accelerate Programma duurt twee dagen en wordt begeleid door een team van twee Fresh Forward-/LUNAR-strategen/trainers.
  • Ik wil graag in gesprek over een ZUURSTOF Executive Leiderschapsprogramma: een reis om als team of als leiders te ontwikkelen (vertical leadership), de ZUURSTOF-principes te gaan beleven, verinnerlijken en toepassen in mindset en gedrag. Resultaat: als team sterker, bewuster en veerkrachtiger worden. De sessies worden verspreid over een langere periode (1 tot 1,5 jaar) en worden begeleid door Jempi Moens en twee collega’s van Fresh Forward/LUNAR.

 

Wil je in gesprek over ZUURSTOF of de programma’s die rondom ZUURSTOF mogelijk zijn?

Neem dan contact op met Barbara: Barbara@lunarinsitute.com