Wat is de betekenis en het belang van aandacht

Genees jezelf van infobesitas en twitteritis
Een onderzoek door Hans Schnitzler

Wat is de betekenis en het belang van aandacht

Bij wijze van experiment ging een groep studenten volledig off the grid: zij leverden smartphones, tablets en laptops in om zich zeven dagen lang in een zuiver analoge wereld voort te bewegen. Inzet was de vraag wat het betekent om een mooi en waarachtig leven te leiden, dat het bestaan de moeite waard maakt.

Een prachtig onderzoek naar de betekenis en het belang van aandacht in deze digitale maatschappij en de fundamentele vragen over de invloed van technologie. Valt mijn identiteit samen met mijn Facebook- of Instagram-profiel? Ben ik echt te reduceren tot mijn data? Ik deel, dus ik ben? Heb ik echt niets te verbergen?

Lees meer over dit onderzoek in een artikel van Hans Schnitzler:

Genees jezelf van infobesitas en twitteritis –Ā NRC April 2018 – Hans Schnitzler

Gerelateerd

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer

5 min Anika

Global Connectors Network

Escapisme, Naturiteit, Strijdlust, Aandacht, Kwaliteit en Samen Sterk. Het zijn de zes FuturiseĀ®-trends die we richting 2030 regelmatig

Lees meer