Positieve pscyhologie

Positieve pscyhologie

Positieve pscyhologie

De positieve psychologie is een nog jonge wetenschap die gaat over wat mensen en communities helpt om te bloeien, het beste uit mensen te halen en iets te ontwikkelen wat betekenisvol en bevredigend is in het werk en leven van mensen. Je niet laten leiden door angst en risicomijding, maar door vertrouwen en verlangen. Mihály Csíkszentmihályi (bekend van FLOW) en Martin Seligman zijn de grondleggers van deze stroming.

Leo Bormans is met zijn onderzoek en publicaties (The World Book of Happiness) een van onze prominente LUNAR sprekers. Ook Mo Gawdat (ceo van Google X) was recent onze gast en presenteerde zijn boek Solve for Happy. Daarnaast hebben we veel aandacht voor mensen en voorbeelden uit de praktijk (vb Eric van ’t Zelfde/Superschool, Ilco van der Linde/Masterpeace) en gaan we aan de slag met praktijk experts op het vlak van aikido en Ikigai.

“The best moments usually occur when a person’s body or mind is stretched to its limits in a voluntary effort to accomplish something difficult and worthwhile. . . . For each person there are thousands of opportunities, challenges to expand ourselves.”

 Mihaly Csikszentmihalyi

Inspiratie

5 min Elian

What Kind of Happiness Do People Value Most?

“Sure, everyone wants to be happy. But what kind of happiness do people want? Is it happiness experienced

Lees meer

5 min Elian

De kracht van Flow

Een klassieker inmiddels! Maar absoluut het kijken waard. Eén van dé grondleggers van de positieve psychologie aan het woord.

Lees meer

1 jan 20

Impact van geluk in organisaties

Geluk als een van dé sleutels naar meer impact en succes. Een ontdekkingstocht naar leiderschap vanuit andere waarden en (soms) rigoureus anders denken. Hoe het ‘softe’ thema geluk kan veranderen in een super relevante en impactvolle KPI (voor directie en sr management).

Lees meer

1 jan 20

Baas in eigen Brein

De synergie tussen aandacht, technologie en de impact op je brein. Hoe kun je in die wereld je brein effectief en aandachtig blijven gebruiken (voor direct en sr management).

Lees meer