Vertical Leadership Development

Vertical Leadership Development

Leiderschap vormgeven in een complexe wereld

Een van de redenen dat veel leiderschapsprogramma’s niet werken, is dat ze niet erkennen dat er TWEE soorten ontwikkeling zijn die leiders nodig hebben: horizontaal en verticaal.

  • Horizontal Leadership Development – verwijst naar het toevoegen van meer kennis, vaardigheden en competenties. Het gaat om wat je weet, vaardigheden en competenties. It’s about what you think. 
  • Vertical Leadership Development – verwijst naar de vooruitgang in het denkvermogen van een persoon. Het gaat over het vermogen om op meer complexe, systemische, strategische en onderling afhankelijke manieren te denken. En daardoor wijzere en snellere beslissingen te maken. It’s about how you think. 

Een goede manier om dit in beeld te brengen is via de metafoor van een kopje water

Bron: 2018, Nicolas Petrie, LLC

 

Traditionele leiderschapsontwikkeling heeft de neiging zich te concentreren op de ‘horizontale ontwikkeling’. En hoewel dat belangrijk is, is dat niet langer voldoende voor leiders die geconfronteerd worden met een complexe en overbelaste wereld.

Met LUNAR richten we ons primair op Vertical Leadership Development. Deze manier van leren doe je niet in de collegebanken en ook niet vanuit het lezen van een goed stuk theorie. (1) Het gaat over het opdoen van vernieuwende, spannende, stretchende ervaringen. Uit de comfortzone, de echte wereld in. (2) Het gaat over kennismaken met en je openstellen voor nieuwe manieren van denken. Andere perspectieven, in gesprek gaan en je daardoor laten inspireren. (3) En het gaat over zelfreflectie om deze ervaringen en perspectieven te integreren in jou.

 

Wat levert het je op?

  1. Toegenomen complexiteit van het denken: Leiders ontwikkelen het vermogen om strategischer te denken en om met een breder perspectief door complexe situaties te navigeren.
  2. Vergroot zelfbewustzijn: Leiders krijgen een dieper inzicht in zichzelf, inclusief hun waarden, overtuigingen en motivaties.
  3. Verbeterde emotionele intelligentie: Leiders ontwikkelen een groter vermogen om hun eigen emoties en die van anderen te begrijpen en te beheersen, waardoor betere interpersoonlijke relaties worden bevorderd.
  4. Groter aanpassingsvermogen: Leiders worden flexibeler en flexibeler in hun leiderschapsstijl en passen zich aan verschillende contexten en uitdagingen aan.
  5. Dieper ethisch en moreel redeneren: De ontwikkeling van leiderschap omvat de groei van het vermogen om ethisch en moreel te redeneren, waardoor leiders beslissingen kunnen nemen die in lijn zijn met waarden en principes.
  6. Vermogen om met paradoxen en onzekerheid om te gaan: Leiders ontwikkelen het vermogen om met paradoxen om te gaan die inherent zijn aan complexe organisatorische omgevingen.

 

Ik zie het als het trainen van een spier: het trainen van een manier van kijken, van analyseren, van verdragen van complexiteit. Dat is waar voor mij in de kern het ontwikkelen van je leiderschap over gaat: de mate van complexiteit waar je mee in verbinding kan blijven terwijl er een besluit moet worden genomen. En dat gaat over ervaren en doen.

LUNAR Impact-programma 2024
Ben jij klaar om je leiderschap naar nieuwe hoogten te tillen? Ontdek het onderscheid tussen horizontale en verticale ontwikkeling en verrijk je leiderschapsreis met het LUNAR Impact-programma dat in 2024 alweer voor de vijfde keer van start gaat!

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer