Unleash het potentieel in je organisatie

Unleash het potentieel in je organisatie

“De visie en waarden staan op papier, maar in de praktijk zie ik daar nog niet zo veel van terug.” Of: “We hebben van alles geprobeerd om onze mensen op een andere manier te laten samenwerken, maar door drukte en kortetermijnfocus knallen we maar door op de bekende manier.”

Deze uitdagingen horen we vaak terug bij organisaties. En juist nu worden dit soort vragen weer relevant. Want juist nu we elkaar steeds meer live zien en weer ontmoeten, ontstaat nieuwe energie, gaat het bruisen en komt er beweging. Het potentieel van je mensen wordt (weer) wakker geschud door de ontmoeting met elkaar.

Meer dan ooit is dit het moment om je op de intrinsieke motivatie van medewerkers te richten en het menselijk potentieel in de organisatie echt los te laten komen. People are ready.

Voor ons begint deze transitie bij de kern: het activeren van de bevlogenheid en het gevoel van eigenaarschap in relatie tot het hogere organisatiedoel, de purpose. Breng mensen daarmee in contact. Niet alleen op een rationeel, mentaal ‘snappen’-niveau, maar juist op een dieper persoonlijk level. Ga met elkaar in gesprek over wat stimulerende en belemmerende dynamieken in de organisatie en teams zijn om de purpose te realiseren. En maak vervolgens concreet wat dit betekent voor het eigen gedrag en mentaliteit.

Wil je eens van gedachten wisselen? Elian Swinkels gaat er graag met je over in gesprek!

 

Gerelateerd

5 min

De echte mechanismen van gedragsverandering

Ik ontmoet over het algemeen bijzonder weinig leiders die tegen een groeimindset zijn. Eigenlijk zijn ze allemaal voor.

Lees meer

5 min Barbara

Uitdagingen van organisaties

  “We werken als team op de grote lijn meestal prima met elkaar samen, maar het kan beter,

Lees meer