Unleash het potentieel in je organisatie

Unleash het potentieel in je organisatie

“De visie en waarden staan op papier, maar in de praktijk zie ik daar nog niet zo veel van terug.” Of: “We hebben van alles geprobeerd om onze mensen op een andere manier te laten samenwerken, maar door drukte en kortetermijnfocus knallen we maar door op de bekende manier.”

Deze uitdagingen horen we vaak terug bij organisaties. En juist nu worden dit soort vragen weer relevant. Want juist nu we elkaar steeds meer live zien en weer ontmoeten, ontstaat nieuwe energie, gaat het bruisen en komt er beweging. Het potentieel van je mensen wordt (weer) wakker geschud door de ontmoeting met elkaar.

Meer dan ooit is dit het moment om je op de intrinsieke motivatie van medewerkers te richten en het menselijk potentieel in de organisatie echt los te laten komen. People are ready.

Voor ons begint deze transitie bij de kern: het activeren van de bevlogenheid en het gevoel van eigenaarschap in relatie tot het hogere organisatiedoel, de purpose. Breng mensen daarmee in contact. Niet alleen op een rationeel, mentaal ‘snappen’-niveau, maar juist op een dieper persoonlijk level. Ga met elkaar in gesprek over wat stimulerende en belemmerende dynamieken in de organisatie en teams zijn om de purpose te realiseren. En maak vervolgens concreet wat dit betekent voor het eigen gedrag en mentaliteit.

Wil je eens van gedachten wisselen? Elian Swinkels gaat er graag met je over in gesprek!

 

Gerelateerd

5 min Anika

Communitybijeenkomst: Boeien en binden van medewerkers: pijnlijke achilleshiel?

“Vriendschap is een duurzame verhouding van wederkerige welwillendheid tussen mensen die elkaar vertrouwen en voldoende gelijk geïnteresseerd zijn

Lees meer

5 min

Doelgericht in beweging komen en blijven

Dit jaar onthullen we de vijf sleutels van gedragsverandering (Behavioural Change Keys). Afgelopen maart behandelden we de sleutel:

Lees meer