The power of true joy

Hoe Cloetta de purpose naar leiderschap en gedrag heeft vertaald

The power of true joy

Waar visie en menskracht samenkomen, ontstaat energie en impact. Cloetta heeft dit de afgelopen jaren op consequente en succesvolle wijze aangepakt. Een inspirerend en duurzaam voorbeeld.

Een gezamenlijk verlangen (visie, purpose) zet mensen in beweging om met elkaar het (grote) doel na te streven. Een visie zonder aansluitend leiderschap, en gedrag of leiderschap zonder een gezamenlijke visie, is zonde van het potentieel. Je laat letterlijk de helft liggen. Sprekend in een metafoor zou het betekenen dat je wel een casco huis hebt maar niet de inrichting en warmte van een “thuis”. Mensen en hun leiderschap en gedrag, vanuit de visie en waarden, zorgen voor de beweging.

Cloetta, ook wel bekend van o.a. Sportlife, Venco en Red Band zet na het ontwikkelen van hun gezamenlijk verlangen (purpose) ‘the power of true joy’ in op leiderschap, gedrag en mindset. Een duurzaam plan van meerdere jaren, waarin ze vasthouden en trouw zijn aan hun purpose en de hele organisatie vragen om vanuit leiderschap en gedrag hierop in te stappen.

 

De succesfactoren

  1. Potentieel en talenten van medewerkers verbinden met de visie/purpose. Dit zorgt ervoor dat je als mens weet waaraan je bijdraagt en waarom. Het gaat over elkaar zien in je talenten en dit waarderen (erkenning). De optelsom van ieders inspanning zorgt ervoor dat de purpose werkelijkheid wordt.
  2. Heel concreet maken en doorleven welk gedrag bij de waarden past. Met elkaar doorleven via gesprekken en voorbeelden wat het gedrag betekent. Het eigen maken. Op papier klopt het; hoe maak je het onderdeel van je gesprek en breng je het dagelijks in de praktijk.
  3. Inzicht in teamdynamieken en hoe dit van belemmerend naar helpend kan gaan. Elke organisatie en elk team heeft zijn/haar dynamieken. Sommige dynamieken zijn helpend, andere zorgen voor een remmend effect. Als je als organisatie en team bewust bent van deze dynamiek, kan je er proactief naar handelen.
  4. Veranker gedrag door alle teams in de organisatie hetzelfde te laten doorlopen. Het nadoen van gedrag is iets wat wij als mensen van nature doen. Daarom is voorbeeldgedrag een van de meest belangrijke elementen om gedrag te veranderen. Bij het verankeren van gedrag vraagt dit daarom van alle teams/lagen in de organisatie om hetzelfde te doorlopen. Zodat je met elkaar ervaringen deelt, taal ontwikkelt en elkaar kan aanspreken en aanmoedigen om het anders te doen.
  5. Vastpakken van specifieke (gedrags-)thema’s die zorgen voor versnelling. In de dynamiek van een organisatie komen thema’s naar boven drijven waar het soepel loopt of juist niet. Juist de pijnpunten – thema’s die een uitdaging zijn – kunnen voor de versnelling zorgen als je het aandacht geeft en voor je laat werken. Bij thema’s kan je denken aan verbinding, het moedige gesprek en vertrouwen. Thema’s die zorgen voor een sterke basis om vanuit verbinding relevant te blijven en zijn als organisatie.
  6. Ambassadeurs in de organisatie die meebouwen aan het programma en een actieve rol hebben in de sessies. Dit heeft gezorgd voor een programma dat goed aansluit op de dagelijkse praktijk. Daarnaast bleken de personen in deze groep ook tussen de sessies door toegankelijke coaches /sparringpartners te zijn. Kartrekkers in de waan van de dag.
  7. Jaar voor jaar, consequent doorbouwen geeft rust en duidelijkheid. Door over een periode van 3 jaar heel consequent in te zetten op dezelfde thema’s, is een situatie ontstaan van een goede combinatie van rust (ik heb de tijd om het gewenste gedrag onder de knie te krijgen) en urgentie (het is echt belangrijk, want we bouwen hierop door).

 

Cloetta heeft deze zeven punten beetgepakt en blijft op een duurzame manier aandacht geven aan leiderschap en gedrag. Gekoppeld aan de visie en strategie waarop ze inzetten.

 

Benieuwd hoe dit voor jouw organisatie kan werken?

Neem contact op met Elian Swinkels (elian@lunarinstitute.com) of met Claire Bijl (claire@freshforward.com).

 

 

 

 

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer