Onze visie op persoonlijke ontwikkeling

Onze visie op persoonlijke ontwikkeling

De wereld heeft leiders nodig

De wereld heeft leiders nodig die op een positieve en betekenisvolle manier om gaan met verandering en vooruitgang. Leiders die grensverleggend durven denken, delen en doen. Bij LUNAR vind je programma’s om je impact als leider te vergroten en gelijkgestemden te ontmoeten.

Je kan als leider op 3 manieren bij ons aansluiten:

Persoonlijk leiderschap

Leiderschap kent vele visies en modellen. Bij LUNAR richten we ons in onze programma’s op zeven pijlers in leiderschapsontwikkeling. Deze pijlers vormen (impliciet en soms expliciet) het fundament van al onze programma’s.

Leiderschap gaat in essentie over invloed uitoefenen. In mensgericht leiderschap (bloeiend leiderschap/flourishing leadership) zijn de volgende sleutels cruciaal:

  1. Werken vanuit een verlangen: is een veelvoud krachtiger dan louter werken vanuit plannen, doelen en afspraken.
  2. Positieve energie, bevlogenheid en verbinding.
  3. Invloed en verantwoordelijkheid: hoe kan je samen met anderen vooruitgang realiseren.
  4. Growth Mindset: gaat over nieuwsgierig zijn en open staan voor nieuwe mogelijkheden, kennis en inzichten; het actiegericht zijn en het hebben van een handelend perspectief.
  5. Focus, duidelijkheid en daadkracht: keuzes maken en niet alles belangrijk vinden.
  6. Mensvaardigheid: gaat over luisteren, empathisch zijn, je oordelen uitstellen en op je gemak met je onzekerheid durven zijn. Het gaat ook over het hebben van de kennis, het ‘vakmanschap’ in gedragsverandering.
  7. Mentaal Fit: veel leidinggevenden besteden te weinig aandacht aan hun persoonlijk welzijn, zowel fysiek als mentaal. Velen worden geleefd door de korte termijn en door dagelijkse agendadrukte. Mentaal fitte leiders die tijd nemen voor reflectie, meditatie en zelfzorg zijn veel sterker en gelukkiger.
  8. Authentiek en waardengedreven: gaat over jezelf zijn, werken vanuit je persoonlijke purpose en waarden, diepgaande zelfkennis en hiernaar handelen (dichtbij jezelf blijven).

Meer lezen over 8 pijlers van bloeiend leiderschap?

Download de whitepaper

30 mei 22

Gilde Programma 2022

Het LUNAR Gilde-programma: Een krachtig en diep verrijkend leadership-programma voor young executives. Én een rijke voedingsbodem bieden voor C-level-leiders om hun mentale legacy te delen met de volgende generatie leiders.

Lees meer

18 mei 22

Impact programma 2022

Programma’s voor nieuwsgierige leiders, die positief en ondernemend met verandering en vooruitgang willen omgaan

Lees meer