LUNAR Institute en Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) gaan samen voor geluk

LUNAR Institute en Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) gaan samen voor geluk

Hilversum, 12 januari 2021 – Gelukkig Nieuwjaar. Zomaar een paar woorden die we aan het begin van het jaar naar elkaar uitspreken. Waarna we vaak meteen weer aan de slag gaan. Of … gaan we er dit jaar echt iets mee doen en brengen we geluk blijvend naar organisaties en de werkvloer? 

Gelukkige medewerkers zijn de katalysator voor duurzame groei en rendement. Toch is de bevlogenheid van medewerkers wereldwijd teleurstellend laag, loopt de levensduur van organisaties schrikbarend snel terug en wordt het voor organisaties steeds lastiger om de beste mensen te vinden, te binden en te boeien. Voor de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) en LUNAR Institute reden om per 1 januari 2021 de krachten te bundelen en het rendement van geluk in organisaties te verhogen.

In dit baanbrekende initiatief gaan zij, voor een periode van drie jaar, met verschillende organisaties in de zorg en in de dienstverlening allianties aan om meer te weten en te leren over hoe het rendement van geluk werkt en vergroot kan worden binnen deze organisaties. Hiervoor worden de grote geluksvoorspellers in kaart gebracht, verbanden gelegd met voor de organisaties belangrijke bedrijfseconomische variabelen en wordt gekeken welke interventies en experimenten nodig zijn voor een groter maatschappelijk, bedrijfseconomisch en individueel rendement van geluk.

De gezamenlijke ambitie van de beide gelukszoekers: kennis en inzichten delen waarmee organisaties en mensen zélf meer weloverwogen keuzes kunnen maken en next-level-oplossingen (helpen) aanreiken die voor organisaties hét verschil gaan maken. Verrassende interventies die geïntegreerd zijn in de kernactiviteit van de organisatie, haarfijn verweven worden met het dagelijks werk van professionals en draagvlak vinden bij zowel management als medewerkers. Geen quick fixes, maar betekenisvolle, duurzame interventies die het rendement van geluk vergroten.

‘Bij LUNAR Institute geloven we in het vermenselijken van organisaties. We doen dit door het human design (leiderschap, mentaliteit en gedrag) van een organisatie op de kaart te zetten. De mensen zijn het fundament; in elkaar investeren en in elkaars geluk’ aldus Jempi Moens, founder LUNAR Institute.

Erik Bemelmans, Geluk Scout en aanjager bij EHERO: ‘EHERO heeft als missie om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Dit doen we door kennis te ontwikkelen en te delen waarmee we mensen en organisaties in staat stellen om zélf meer weloverwogen keuzes te maken. Het unieke van de ’tandem’ met LUNAR Institute is dat pure wetenschap en praktijk op deze manier optimaal worden gecombineerd. Met andere woorden, er wordt niet alleen onderzoek gedaan naar het effect van interventies, daar waar mogelijk en nodig zullen we deze interventies ook met onze kennis en expertise, zowel praktisch als theoretisch verrijken en maximaal toepasbaar maken op de werkvloer.’

 

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe het rendement van geluk werkt en vergroot kan worden binnen je organisatie? Neem dan contact op met Elian Swinkels of bel haar op 06 – 83 22 79 88.

 


Webinar Codekrakers van geluk

Ontdek de codekrakers naar meer rendement, geluk en mentale fitheid in je organisatie

Nieuwsgierig geworden naar wat geluk voor jouw organisatie kan betekenen?
Meld je dan aan voor het webinar dat Guy van Liemt (EHERO) en Jempi Moens (LUNAR Institute)
geven op 11 februari van 10.00 – 12.00 uur. Wat is geluk en wat is het economisch
sociaal-maatschappelijk en persoonlijk rendement hiervan voor je organisatie?
In dit webinar kraken Guy en Jempi enkele van dé codes voor happy people & profit.
Op naar meer doelgerichte, vitale en veerkrachtige organisaties en teams!

Dit webinar is speciaal voor HR-verantwoordelijken, directies en verantwoordelijken
voor geluk in organisaties. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus meld je vandaag nog aan!

Gerelateerd

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer

5 min

Opgejaagde leiders en bedrijfskundige onzin

Het valt me steeds meer op dat de meeste leidinggevenden die ik ontmoet, haast hebben, ongeduldig zijn, de

Lees meer