Over ons

Maak kennis met ons bevlogen kernteam, onze heritage en de samenwerking met EHERO

Over ons

Ontmoet ons team

Creatieve professionals

De programma’s worden ontwikkeld en uitgevoerd door creatieve professionals in nauwe samenwerking met experts en professionals uit een divers netwerk van wetenschappers, auteurs en ondernemers.

 

Experts

De programma’s worden op maat gemaakt. Hieronder vind je een aantal verbonden experts en docenten (wetenschappers, onderzoekers, auteurs en trainers/praktijkmensen) waar we regelmatig mee samen werken.

 

The Lunar Society

Sinds 1765, onze heritage

Het is nacht, donker. Het is 1765 in de Engelse stad Birmingham. Uit een statig pand verschijnen mannen in donkere mantels. Druk discussiërend nemen ze vrolijk afscheid en verdwijnen te voet in de donkere straten, bij niet meer dan het licht van de volle maan…

Het is bijna niet voor te stellen, maar er was een tijd waarin kennis delen en vergaren minder makkelijk was dan nu. Daarom kwamen in het 18e-eeuwse Engeland dichters, theologen, uitvinders, artsen, schrijvers, natuurkundigen, scheikundigen en industriëlen samen in het genootschap The Lunar Society om kennis en inspiratie uit te wisselen en de basis te leggen voor wat zich zou ontwikkelen tot de Industriële Revolutie. We hebben het dan bijvoorbeeld over James Watt, Josiah Wedgwood, Erasmus Darwin (grootvader van) en Benjamin Franklin.

Als LUNAR Institute willen wij de Lunar Society van de nieuwe tijd zijn: een ‘instituut’, een rijke bron van kennis, inspiratie en zelfontplooiing voor leiders van nu.

Meer lezen over de oude Lunar Society? Ga naar: Wikipedia Lunar Society

Samenwerking EHERO

Gelukkige medewerkers zijn de katalysator voor duurzame groei en rendement. Toch is de bevlogenheid van medewerkers wereldwijd teleurstellend laag, loopt de levensduur van organisaties schrikbarend snel terug en wordt het voor organisaties steeds lastiger om de beste mensen te vinden, te binden en te boeien. Daarom bundelen Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) en LUNAR Institute de krachten om het rendement van geluk in organisaties te verhogen.

Als deelnemer word je onderdeel van een alliantie. Als deelnemer krijg je inzicht in wat voor jouw organisatie de grote geluksvoorspellers zijn, er worden verbanden gelegd met de voor jouw organisatie belangrijke bedrijfseconomische variabelen en welke interventies en experimenten dan nodig zijn voor een groter maatschappelijk, bedrijfseconomisch en individueel rendement van geluk.

Wil je meer weten en/of heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Elian Swinkels

 

5 min Elian

LUNAR Institute en Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) gaan samen voor geluk

Hilversum, 12 januari 2021 – Gelukkig Nieuwjaar. Zomaar een paar woorden die we aan het begin van het

Lees meer