Sinds 1765, onze heritage

The Lunar Society

Sinds 1765, onze heritage

Het is nacht, donker. Het is 1765 in de Engelse stad Birmingham. Uit een statig pand verschijnen mannen in donkere mantels. Druk discussiërend nemen ze vrolijk afscheid en verdwijnen te voet in de donkere straten, bij niet meer dan het licht van de volle maan…

Het is bijna niet voor te stellen, maar er was een tijd waarin kennis delen en vergaren minder makkelijk was dan nu. Daarom kwamen in het 18e-eeuwse Engeland dichters, theologen, uitvinders, artsen, schrijvers, natuurkundigen, scheikundigen en industriëlen samen in het genootschap The Lunar Society om kennis en inspiratie uit te wisselen en de basis te leggen voor wat zich zou ontwikkelen tot de Industriële Revolutie. We hebben het dan bijvoorbeeld over James Watt, Josiah Wedgwood, Erasmus Darwin (grootvader van) en Benjamin Franklin.

Geïnspireerd door deze oorspronkelijke Lunar Society brengt LUNAR de vrije geesten van nu bijeen om de antwoorden en kansen voor de huidige uitdagingen en dilemma’s te zien. Door globalisering, digitalisering, maar ook de dreiging van nieuwe crises staan we weer aan de vooravond van een economische revolutie, die we met voldoende kennis en creativiteit in goede banen kunnen leiden.

Meer lezen over de oude Lunar Society?

Ga naar: Wikipedia Lunar Society