Neurowetenschappen
Neurowetenschappen
Het is bijzonder dat we meer weten over het functioneren van een auto of een computer dan over de werking van onze eigen hersenen, terwijl dat éénvan onze belangrijkste gereedschappen is als leider en professional. De studie van het brein: door nieuwe technologie en onderzoeksmethoden leren we in snel tempo hoe onze hersenen functioneren. We leren hoe we mindfulness kunnen inzetten in organisaties,maar ook wat er in onze hersenen gebeurt als we ons brein zijn werk laten doen vanuit angst en defensie. Of hoe we mensen kunnen motiveren en verbinden, niet op basis van angst/dwang, maar op basis van vertrouwen en verlangen.
Onze research heeft ons in contact gebracht met briljante wetenschappers (bv. neurowetenschapper Erik Schoppen, neuropsychiater Theo Compernolle, cognition professor John Harrison en Ignaas Devisch, filosoof en schrijver van het boek Rusteloosheid, verkozen tot beste spirituele boek van 2017). Maar ook met unieke praktijkmensen in het veld van bijvoorbeeld creativiteit, bedrijfsrituelen en business mindfulness.
Ons gedrag blijkt in de virtuele en fysieke wereld niet zoveel te verschillen, want ze komen beide samen in ons brein. Dus als je kansen ziet of zaken wilt veranderen, moet je dáár beginnen.
Erik Schoppen