LUNAR ONLINE

Binnenkort doe je mee aan een online (of hybride) sessie van LUNAR Institute. Leuk! We gebruiken voor onze sessies Google Meet.

Dat doen we om een aantal redenen:

 • Gebruiksgemak (geen installatie, internet is voldoende)
 • Intuïtief in gebruik
 • Makkelijke chatfunctie
 • Makkelijke pin-functie van een spreker
 • Van ons uit kunnen aansturen van subsessies in break-out rooms

Om van al dit gemak gebruik te kunnen maken, zijn er wel een paar dingen belangrijk:

Google Chrome
Gebruik Google Chrome als internetbrowser. De ervaring leert, dat deze browser het best presteert in combinatie met Google Meet.

Registreren
In onze sessies gaan we soms uiteen in break-out rooms. Om dat van ons uit te kunnen aansturen, is aan jouw kant een registratie via een Google Account noodzakelijk. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, het is een registratie met een mailadres naar keuze, zodat je herkenbaar in de meeting bent en dus door ons als host in te delen in sub-sessies. Gebruik voor de registratie een gebruikersnaam waarmee we jullie kunnen herkennen bij voorkeur je voornaam en achternaam.

Hoe weet ik of ik al ingelogd ben?
Wellicht heb je al een Google Account (als je al een Gmail-adres hebt bijvoorbeeld). Dan kun je daarmee inloggen. Of je wellicht al bent ingelogd, check je makkelijk als je naar  www.google.com gaat. Zie je daar rechtsboven een bolletje met een foto of een letter (meestal je voorletter), dan ben je al ingelogd en hoef je niets te doen. Check wel even of het je eigen account is (zodat we je met jouw eigen naam kunnen herkennen)

 

Als je nog niet bent ingelogd en/of geen account hebt, dan zie je dit rechts boven een blauwe button “inloggen”:

 

Klik dan op inloggen om je aan te melden met je Gmail-adres. Heb je geen Gmail-account of wil je met je bestaande mailadres een Google-registratie doen, volg dan de instructie hieronder. Let er op dat je bij het aanmaken van het account je voor- en achternaam vermeldt.

 

Stap-voor-stap een Google Account maken

 1. Ga in een browser naar https://accounts.google.com/SignUp?hl=nl
 2. Je kunt een Google account aanmaken op elk gekozen mail adres. Klik op mijn huidige e-mailadres gebruiken onder het veld gebruikersnaam.
 3. Bij wachtwoord voer je tweemaal, hetzelfde, sterke wachtwoord in. Zorg dat je dit wachtwoord op een veilige plek bewaart.
 4. Wanneer je alle velden hebt ingevoerd klik je op Volgende.
 5. Je zult nu het e-mailadres moeten verifiëren.
 6. In het scherm krijg je de melding dat er een code naar het door jou opgegeven e-mailadres is gestuurd. Je dient nu de door Google gestuurde e- mail daar te openen en de code die in de e-mail staat in te voeren in het scherm van je browser.
 7. Zodra je dit gedaan hebt krijg je eenzelfde soort procedure voor je telefoonnummer. Allereerst geef je je telefoonnummer in en klik je op Volgende.

page1image53642672

Binnen enkele seconden zul je een bericht ontvangen “G-###### is je Google- verificatiecode.” waarbij er in plaats van de # uiteraard cijfers gebruikt worden.

 1. Deze cijfers voer je in op de pagina van Google in je browser en je klikt op Controleren.
 2. Nu vraagt Google om je geboortedatum en geslacht. Wanneer je de velden hebt ingevuld klik je op Volgende.
 3. In het volgende scherm vraagt Google je om meer met het door jou ingevoerde telefoonnummer te doen. Eventueel kun je daar meer informatie over krijgen door op Meer opties te klikken.Mocht je daar nu geen tijd of zin in hebben dan kies je voor Overslaan of, wanneer je dat wilt, voor Toevoegen.
 4. Je komt dan bij Privacy en voorwaarden. Klik beide checkboxes aan en klik vervolgens op Account maken.
 5. In een pop-up geeft Google ter bevestiging nog een keer aan hoe de privacy instellingen op het moment staan en ze geven aan dat je dit alsnog kunt wijzigen. Klik in de pop-up op Bevestigen.

 

Voila!
Je hebt een (nieuw) Google Account.