Lunar Experts

Lunar Experts

Met de mensen die betrokken zijn bij Lunar bouwen we aan een ambitieuze community. Wat ons bindt, is het werken vanuit verlangen, bevlogenheid, inspiratie, kansen en impact. We delen kennis en inspiratie en willen een toonaangevend platform zijn voor vernieuwing en vooruitgang.

Op maat

Elke bijeenkomst wordt op maat gemaakt. Voor elk programma voegen we docenten, wetenschappers, filosofen coaches of vrije geesten toe die ieder op een eigen en unieke manier iets kunnen toevoegen aan het programma. Hieronder vind je een aantal van deze experts, allemaal unieke mensen die je kan ontmoeten bij een programma, podcasts, Free Mind Dinner of andere bijeenkomst.

LUNAR experts

Onder deze pagina zijn een aantal sprekers uitgelicht.

Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort is theoloog, predikant en publicist graag geziene gast en heeft een aantal mooie bijdragen gehad in onze Impact programma’s. in gesprek over zingeving bezinning en andere mooie thema’s. Van Nieuwpoort is tevens de eerste gast van onze Podcast reeks in 2020,

Erik Schoppen

Erik Schoppen, neurowetenschapper, gedragsonderzoeker en auteur. Schoppen is een graag geziene gast voor inhoudelijke bijdragen over de werking van het brein.

Theo Compernolle

Theo Compernolle een wereldwijd erkend specialist, professor en neuro psychiater op het terrein van stress, het brein, veerkracht en werkplezier.

Jonathan Holslag

Jonathan Holslag, auteur, politicoloog, Azie-kenner en professor of International  Politics aan de VUB Brussel, thought leader geopolitiek en bijzonder adviseur van de Europese Commissie Frans Timmermans. Holslag is onder andere auteur van o.a. Het boek Vrede en Oorlog, een wereldgeschiedenis

Guy van Liemt

Guy van Liemt RM is bedrijfseconoom en specialist in marketing, branding en marketingcommunicatie. Guy werkt momenteel als docent-trainer, adviseur en spreker, en als executive director bij EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organization), het kennis- en onderzoekscentrum van de Erasmus Universiteit over geluk in een economische context.

Met Guy organiseren we programma’s rondom het rendement van geluk in het bedrijfsleven .

Rick Koster

Rick Koster is expert in leiderschapsontwikkeling en verandering. Hij doceert in diverse internationale leiderschapsprogramma’s waarin hij leiders begeleidt om transities vorm te geven vanuit optimisme en authenticiteit. Als (neuro)bioloog en presentatie-expert is hij bijzonder gefascineerd door de grote uitdagingen die het coronavirus ons als mensheid aanbiedt.

Willemijn Verloop

Willemijn Verloop is oprichter van Social Enterprise NL en Social Impact Ventures, haar bijdragen gaan onder andere over de impact van sociaal ondernemerschap.

Rick Pastoor

Rick Pastoor is werkzaam bij Blendle en auteur van het boek Grip, hoe je slimmer kan werken. Rick werkt met millenials en is dit zelf ook. Wij werken  samen met hem rondom de struggles van millenials.

Jeroen Smit

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van diverse bestsellers waaronder De prooi over ABNAmro. Hij studeerde Bedrijfskunde in Groningen en begon zijn carrière in de consultancy. Sinds 1990 schrijft hij over leiderschap in het bedrijfsleven. Als redacteur bij het Financieele Dagblad leerde hij dat wat je opschrijft moet kloppen en bij het Algemeen Dagblad dat journalistiek werk door zoveel mogelijk mensen gelezen moet worden. Smit zoekt daarom steeds het optimum tussen betrouwbaar en toegankelijk. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Hij gaf jarenlang colleges aan de Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit en was van 2011 tot 2015 hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Smit geeft regelmatig commentaar in DWDD, Pauw of Nieuwsuur en presenteert een maandelijkse column in Buitenhof. Hij was presentator van onder meer NOVA en Buitenhof en presenteerde de zevendelige documentaire serie ‘Leiders Gezocht’. Samen met Laurentien van Oranje schreef hij in 2016 het ‘kinderboek voor volwassenen’: ‘Nog lang en gelukkig.’ Met cabaretier Hans Sibbel maakte hij in 2017 het theatercollege: Bruto Nationaal Geluk.

In oktober 2019 verscheen ‘Het Grote Gevecht, Moed, overmoed en onvermogen bij Unilever’. Het boek is de opvolger van de bestsellers ‘Het Drama Ahold’ en ‘De prooi, blinde trots breekt ABNAmro’. Sinds de crisis van 2008 worstelen banken en het grote bedrijfsleven met een gebrek aan vertrouwen. Wat is hun bijdrage aan onze wereld?

Talitha Muusse

Talitha Muusse is sociaal ondernemer, spreker en oprichter van vele jongereninitiatieven. Talitha is de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen! Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. Haar bijdragen gaan onder andere over de generaties.

De komende programma's met vrije geesten

4 nov 20

Leiderschapsparadoxen een deep dive on leadership & change

Een training van 1,5 dag. Je verdiept je in dé specifieke leiderschapsparadoxen van de toekomst en maakt een doorvertaling naar je eigen leiderschap. Met Feike Sijbesma, Greet Prins, Jeroen Smit, Ynzo van Zanten, Erik Schoppen, Pien de Ruig, Ignaas Devisch, Ilco van der Linde, Niels Hansen  en Jempi Moens.

Lees meer

28 okt 20

Lunar Impact Circles 4 in 2020

Programma’s voor nieuwsgierige leiders, die positief en ondernemend met verandering en vooruitgang willen omgaan

Lees meer