LUNAR Institute zoekt Leadership Program Director

LUNAR Institute is op zoek naar een Leadership Program Director. Een commerciële, bevlogen, resultaatgerichte expert, die organisaties helpt met leiderschaps- en teamontwikkeling van a tot z. Van het vinden van klanten, het ontwikkelen van op-maat-voorstellen en -programma’s, tot het uitvoeren van de programma’s en het onderhouden van de relatie met de klant.

Wie zijn we en wat doen we?

LUNAR Institute houdt zich bezig met leiderschapsontwikkeling en mentaliteit & gedrag van mensen. Een tikje rebels, een fris geluid in leiderschapsontwikkeling op het hoogste niveau, en met trots net buiten de gevestigde orde gepositioneerd.

Onze klanten zijn de topspelers in de markt die weten waar ze heen willen en daar een heldere visie op hebben. Wij helpen deze organisaties hun visie en de daarbij behorende transformatie in leiderschap, gedrag en mentaliteit te realiseren. Dit doen we op zowel directie- als organisatieniveau.

Wij geloven dat mensen en organisaties meer betekenis, impact en toegevoegde waarde creëren als ze vanuit hun persoonlijke verlangen en positieve energie aan de slag gaan met hun leiderschap en strategie. Het unieke talent en de wijsheid van de medewerker is altijd ons uitgangspunt. Dan ontstaat werkelijk een blijvende verandering.

Geen vaardigheidstrainingen dus, maar programma’s waarin leiders en professionals zich bewust (leren) worden van hun eigen waarden, trouw zijn daaraan en vanuit dialoog met elkaar samenwerken.

We hebben een grote diversiteit aan klanten, variërend van commerciële partijen, maatschappelijke- en publieke organisaties.

 

Onze programma’s

Vanuit co-creatie ontwikkelen we inspirerende en ervaringsgerichte programma’s die passen bij de ambities en de leerhonger van de organisatie.

Voorbeelden van programma’s:

 • Leiderschapsontwikkeling: Leiderschapsprogramma’s voor directieteams om de purpose voor te leven in hun leiderschap, rolmodelschap en samenwerking. Hoe werken we als leiderschapsteam vanuit ons talent met elkaar samen en hoe brengen we de organisatie in beweging?
 • Mentaliteit & gedrag: Organisatie-transformatieprogramma’s; waarin collega’s vanuit hun persoonlijke waarden en talent de purpose van de organisatie leren voorleven. De visie van papier, tot leven gebracht in concreet gedrag en samenwerking in de organisatie.
 • Mentale fitheid: Aan de slag met het mentale welzijn in je organisatie. Denk aan het werken vanuit bevlogenheid, vitaliteit en stressbestendig zijn.


We zijn op zoek naar een nieuwe teamgenoot

Vier jaar geleden zijn we als LUNAR Institute gestart en op dit moment maken we als organisatie een sterke groei door. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, ondernemende teamgenoot die onze organisatie minimaal vier dagen per week komt versterken en mee helpt bouwen aan de ontwikkeling en groei van LUNAR Institute.


Wat ga je in deze nieuwe rol doen?

Leiderschaps- en teamontwikkeling, van a tot z. Dit gaat over het vinden van klanten, het ontwikkelen van op-maat-voorstellen en -programma’s, tot het uitvoeren van de programma’s en het onderhouden van de relatie met de klant. Commercieel en inhoud zijn dus beiden evenredig vertegenwoordigd in deze functie.

En specifiek:

 • Commercieel en ondernemend: Nieuwe klanten vinden en nieuwe markten aanboren. Creativiteit in het laten groeien van onze naam en zichtbaarheid als een van de topspecialisten in de markt op gebied van leiderschapsontwikkeling, en klantrelaties converteren in omzet.
 • Inhoudelijk ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s: Je zit met de klant om tafel en ontrafelt waar de vraag echt over gaat. Vervolgens ontwikkel je samen met het LUNAR-team een passend voorstel voor de klant.
 • Het uitvoeren van de programma’s: Soms voer je een programma zelf uit en soms vind je er geschikte trainers voor uit je netwerk. Jij bent de hoofdcontactpersoon voor de klant, zorgt dat het programma loopt en dat we ons het hele proces blijven vernieuwen en topkwaliteit blijven leveren.

 

Wie ben jij?

 • Resultaatgericht, een ondernemer: nieuwsgierig naar wat de klant beweegt, wat er in de wereld om je heen gebeurt en eager om de beste oplossing voor je klant te ontwikkelen.
 • Sterk bewust van de kracht van gedrag, mentaliteit, cultuur en omgangsvormen  binnen organisaties.
 • Iemand die graag buiten de lijntjes kleurt en zichzelf en de klant uit wil dagen om het elke keer net weer even anders, mooier, beter, spannender te maken.
 • Een heldere denker en doener: geen wollig taalgebruik of ideeëngenerator. Gewoon lekker nuchter.
 • Je hebt ruim 10 jaar ervaring op het gebied van organisatie- en/of teamontwikkeling. Deze ervaring heb je opgedaan omdat je zelf als leidinggevende teams hebt aangestuurd tijdens transformatie- of veranderingsprocessen, of deze vanuit een HR-rol hebt begeleid. Je hoeft geen ervaren trainer te zijn, maar je begrijpt waar leiderschapsontwikkeling in essentie over gaat en wat daarin de verschillende smaken zijn.
 • Je bent hierin een gesprekspartner op directieniveau.
 • Je bent een bouwer: iemand die graag vanuit een mooi netwerk samen wil bouwen en initiatieven wil ontwikkelen om de markt te veroveren.


Enthousiast?

Word jij enthousiast van de diversiteit en de vele mogelijkheden in deze functie? Laat ons dan voor 20 mei weten wat jou motiveert om bij LUNAR Institute aan de slag te gaan. Dat mag bij voorkeur via een (kort) filmpje waarin je jezelf voorstelt én je cv (een brief mag natuurlijk ook) naar: Renata@lunarinstitute.com. Wij laten je dan weten of, en hoe we met jou de volgende stap gaan zetten.

Heb je vragen over de functie? Of zou je liever eerst even met ons ‘speeddaten’ om meer te horen over LUNAR Institute en kennismaken om te zien of er een match is? Neem dan contact op met Elian Swinkels via Elian@lunarinstitute.com (of via 035 – 54 88 111), dan drinken we eerst een (virtuele) kop koffie!

Gerelateerd

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer

5 min

Opgejaagde leiders en bedrijfskundige onzin

Het valt me steeds meer op dat de meeste leidinggevenden die ik ontmoet, haast hebben, ongeduldig zijn, de

Lees meer