Incompany programma's

Incompany programma's

Incompany programma's op maat

Je bent ervan overtuigd waar je heen wil als organisatie en hebt een heldere visie. Een drijvende kracht in de transformatie en het daadwerkelijk realiseren van de visie, is de mentaliteit en de gedragsontwikkeling van leiders en teams in de organisatie. In de LUNAR Incompany-programma’s zetten we hun vuur (nog meer) aan in relatie tot het hogere organisatiedoel. Wat tot voor kort als ‘soft’ werd bestempeld, wordt steeds meer de nieuwe essentie voor groei, ontwikkeling en succes. We bouwen hiermee aan ‘humanification of business’, een van de belangrijkste ontwikkelingen in het bedrijfsleven, ontstaan in navolging van het purpose denken en onderbouwd door wetenschappelijke inzichten van onderzoekers en auteurs als Brené Brown en Frederic Laloux.

 

In onze programma’s zijn we gericht op de ontwikkeling van leiders die zich bewust zijn van hun eigen waarden, trouw zijn daaraan, gaan staan voor wie ze zijn en wat ze vinden en vanuit dialoog met elkaar en medewerkers samenwerken. We zijn gericht op menselijke groei vanuit een geloof dat de mens zichzelf ten diepste kan ontwikkelen vanuit zijn essentie (vrije zelf). We werken hiermee vanuit de filosofie van Business by Desire en meesterschap en vanuit wetenschappelijke inzichten rondom menselijk gedrag en het brein.

 

Vanuit co-creatie ontwikkelen we een inspirerend en ervaringsgericht programma dat past bij de ambities en de leerhonger van de organisatie. Hierin ontwikkelen we onder andere leiderschapsprogramma’s voor directieteams, alsook cultuur- en transformatieprogramma’s voor de bredere managementlaag en teams in de organisatie en changemaker- programma’s voor ambitieuze talenten.

MENTALE FITHEID

Omgaan met continue impulsen, thuiswerken, een hoge mate van stress en aanhoudende onzekerheid. De meesten van ons zijn niet opgeleid om hiermee om te gaan. Het kan uitputtend zijn voor je mentale (en fysieke) fitheid en uiteindelijk schadelijk zijn voor je productiviteit en je gezondheid. De huidige situatie vraagt meer dan ooit om een gezonde mentale fitheid van mensen en teams.

In ons programma ‘Mentale fitheid’, versterken we de mentale fitheid – ook wel de veerkracht – van mensen en teams. Vanuit ons ‘Human Design Canvas’ beginnen we altijd met de mensen binnen de organisatie. Juist voor mentale fitheid is dit een cruciaal startpunt. In dit programma gaat het niet zozeer om leren als in kennisoverdracht, maar duurzaamheid is hier ‘key’. Het programma is erop gericht om onderdeel te worden van je leefstijl, het grotere geheel.

Vervolgens kijken we naar de verbinding in het team, minstens zo cruciaal, en hoe je met elkaar de balans voor de fitheid weet te behouden en kan versterken. De mensen en de teams zijn natuurlijk onderdeel van de organisatie en zijn/haar visie; die twee zijn altijd verbonden met elkaar.

Het programma bestaat uit 3 dagen, verspreidt over 1,5 maand.

 

DAG 1: MENTALE FITHEID BEGINT BIJ JEZELF, DAT IS DE 1E STAP

Teamleden

 • Krijgen inzicht en ervaren hoe je je brein optimaal kan inzetten
 • Krijgen handvatten en ervaring voor een fysieke, mentale en emotionele balans voor jouw persoonlijke veerkracht
 • Worden zich bewust van zijn/haar intrinsieke drive en hoe ze dit inzetten voor het team en de organisatie
 • Maken een persoonlijk voornemen en plan om deze balans te integreren in zijn/haar werk en leven

 

DAG 2: TEAM FIT

Het team

 • Is meer verbonden door elkaars talenten te benutten en gezamenlijk te werken aan het verlangen van het team
 • Is zich bewust van ‘onbewust’ gedrag wat verstorend kan werken en weet dit positief in te zetten
 • Heeft inzicht wanneer ze in flow werken en welke situaties voor stress zorgen en hoe ze hiermee omgaan
 • Houdt elkaar mentaal fit door de context met elkaar te creëren voor mentale fitheid

 

DAG 3: FIT BLIJVEN, BINNEN DE CONTEXT

Het team

 • Heeft inzicht in wat ze te doen staat om fit te blijven binnen de organisatie
 • Weet welk gedrag/skills ze willen ontwikkelen (individueel of als team) om als team in de flow te blijven en fit te blijven
 • Is elkaars vangnet en vangt vanuit veerkracht uitdagende situaties en problemen op
 • Weet wat ze van de context, bijvoorbeeld de organisatie, nodig heeft om mentaal fit te blijven

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier meer over dit programma of neem contact op met met Claire voor meer informatie

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de Incompany programma’s?

Neem contact op met Claire Bijl.

Of bel haar direct op telefoonnummer: 06-12576281.

 

 

Incompany brochure

Vraag hier de brochure aan

 

ons aanbod

1 dec 20

Incompany programma – TeamConnect

Doorlopende programma’s, op aanvraag. Incompanyprogramma TeamConnect in deze crisistijd. Hoe zorg je, ondanks de fysieke afstand, dat teams gemotiveerd en verbonden zijn en blijven?

Lees meer

1 jan 21

Mentale fitheid

Een incompany programma waarbij we de mentale fitheid, of ook wel de veerkracht, van mensen en teams versterken.

Lees meer

9 apr 20

FUTURISE®-LEZING

Voor iedereen die zich graag in de toekomst verdiept. Op donderdagmiddag 9 april a.s. geeft Niels een online Futurise®-lezing.

Lees meer