LUNAR Impact module

Humanification of business, de toekomst van werken en de revolutie op het vlak van people & culture

Dankbaar zijn we dat we de afgelopen week weer een programma hebben mogen organiseren met de derde LUNAR Impact-groep. Deels in de prachtige natuur van Hilversum en deels in ons eigen Service Station! Thema’s waren de toekomst en betekenis van werken en de impact hiervan op organisaties en leiderschap.

Vanuit verschillende perspectieven en disciplines hebben we dit thema uitgediept: economie en bedrijfskunde, psychologie, sociologie en filosofie. Na een intro van Jempi Moens over vermenselijking van organisaties en de verbinding tussen strategic en human design, gingen we aan de slag met Guy van Liemt (EHERO, Erasmus University) over het Rendement van Geluk. Medewerkersgeluk: van softe ‘nice to have’ naar superrelevante KPI voor organisaties! Vervolgens de praktijk in met Ine Stultjens van Auping over een bijzondere transformatie van een beddenfabrikant naar een betekenisvol merk en een bevlogen organisatie (inclusief hun bijzondere mondkapjes-initiatief). Vervolgens weer uitzoomen met Ignaas Devisch (U-Gent), onze LUNAR-huisfilosoof over geluk, zingeving en werk. Eén mooi inzicht uitgelicht: Vroeger gingen we dood aan ‘te weinig’ (eten, zorg, ontspanning). Tegenwoordig lijden we aan ‘te veel’ (eten, werk, drukte, ‘vrije’ tijd, keuzes…).

Op dag 2 aan de slag met Farid Tabarki van Studio Zeitgeist over de fluid society en de impact op de toekomst van werken. En last but not least een bijzondere workshop met Talitha Muusse over de rol en impact van jongeren en intergenerationele samenwerking in organisaties. In de afsluitende workshop hebben we een vertaalslag gemaakt naar ieders leiderschap en de inzichten geconcretiseerd in persoonlijke acties en experimenten.

Wat een bijzondere ervaring om weer samen met een aantal van onze LUNAR-experts ‘on stage’ te zijn en te doen wat we allemaal zo graag willen. Werken vanuit onze filosofie van Business by Desire. Want wij geloven dat het werken vanuit verlangen en positieve impact organisaties, teams en personen vitaler, betekenis- en succesvoller maakt.

 

Wil je meer weten over het LUNAR Impact Programma? Lees dan snel verder!

Gerelateerd

5 min Anika

Communitybijeenkomst: Boeien en binden van medewerkers: pijnlijke achilleshiel?

“Vriendschap is een duurzame verhouding van wederkerige welwillendheid tussen mensen die elkaar vertrouwen en voldoende gelijk geïnteresseerd zijn

Lees meer

5 min

Doelgericht in beweging komen en blijven

Dit jaar onthullen we de vijf sleutels van gedragsverandering (Behavioural Change Keys). Afgelopen maart behandelden we de sleutel:

Lees meer