Lunar Impact

Het LUNAR Impact-programma is bedoeld voor nieuwsgierige leiders, die verandering en vooruitgang omarmen. Pioniers, bouwers, aanjagers, op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf en hun organisatie.

Gedurende 2 jaar ga je aan de slag met een groep van circa 12 andere CEO's, directeuren, bestuurders en ondernemers. Lunar is hiermee hét cross-industry netwerk voor free minds in business.

Lunar Impact

Visie

Impact

De sleutel naar impact in deze tijd ligt in het slim combineren van kennis: nieuw en oud. Niet zomaar kennis die in de klassieke leiderschapsopleidingen voorhanden en ‘gelegitimeerd’ is, maar nieuwe, onontgonnen en onverwacht relevante kennis. Kennis die in deze context met elkaar gedeeld wordt en nieuwe perspectieven biedt om burning issues van mensen en organisaties anders aan te pakken.

 

Thema’s

Onze hoofdthema’s zijn gebaseerd op onze analyse van ruim 150 diepgaande gesprekken met vrijdenkende leiders over hun burning issues en persoonlijke leerhonger. Deze thema’s bieden toegang tot kennis die volop in ontwikkeling is en nog maar in beperkte mate wordt toegepast in organisaties. Veel deelnemers omschrijven hun leerervaring als mindblowing, impactvol en verrijkend (je weet niet wat je nog niet weet).

Binnen LUNAR bouwen we de leerplannen op vanuit 4 thema’s:

 

 

Waarom meedoen?

Lunar Impact biedt een cross-industry netwerk van slimme denkers en ondernemers die echt met vooruitgang bezig zijn.

Vanuit energie, verlangen en een vleugje rebellie verkennen we samen de randen van de veranderende wereld (en dat mag soms best een beetje schuren). We proeven, verdiepen, verrijken en gaan met elkaar in gesprek op the edge of the unknown. Frisse inspiratie, samen avontuurlijk leren en concreet werken aan je ontwikkeling als leider.

Als deelnemer aan het Impact-programma ben je onderdeel van de kern van de Lunar Community. Je ontmoet een divers palet aan vrijdenkers, wetenschappers en vakmensen die een rol vervullen in onze programma’s. Eerder waren dat bijvoorbeeld Mo Gawdat, Jane Goodall, Jonathan Holslag, Sinan Can en Jeroen Smit. Je wordt uitgenodigd op de LUNAR FREE MINDS DINNERS waarbij je in gesprek kan gaan met bekende en minder bekende vrijdenkers, het LUNAR FREE MINDS FESTIVAL en je krijgt als eerste toegang tot actuele content zoals de Lunar podcasts. 

 

Modules

Module A: het wereldtoneel in kaart: paradoxen, dilemma’s en nieuwe perspectieven 

UITZOOMEN en helder ZICHT op de wereldlijke ontwikkelingen waardoor je een vollediger en bewuster leider wordt.

 • Het wereldtoneel in kaart + alle krachtvelden (politiek-economisch)
 • Maatschappelijke en mentale ontwikkelingen richting 2030
 • Technologische ontwikkelingen, toepassingen en kansen
 • Thema’s die van grote impact zullen zijn op de economie en organisaties (zoals disruptie, polarisering en klimaatmaatregelen)

Deze module gaat over alles wat je denkt niet zo nodig te hebben als manager van je P&L en als leidinggevende in het hier en nu. Na het volgen word je een completere leider en ben je minder overgeleverd aan de waan van de dag en begrijp je waar de veranderende wereld en de toekomst over gaat.

Met medewerking van onder andere:

 • Jonathan Holslag – professor of international politics van de VU Brussel, auteur van Oorlog en Vrede, een wereld in transitie
 • Sinan Can – journalist en programmamaker, bekend van o.a. Arabische Storm
 • Niels Hansen – Maestro of Future-proofness (Futurise©-trendmodel van LUNAR institute)
 • Jarno Duursma – auteur, trendwatcher en futurist, gespecialiseerd in digitale technologie

 

Module B: Van sustainable naar transformational leadership – alles wordt anders

Onze maatschappij en onze economie zitten in een alomvattende transformatie. De gevestigde orde en bestaande structuren worden opgeschud en uitgedaagd. Transformational leadership gaat over het diepgaand begrijpen en doorleven van deze nieuwe economische, maatschappelijke en menselijke krachtenvelden en hun impact. Vervolgens ga je in je eigen leiderschap vormgeven wat dit voor jou en je organisatie kan betekenen: wat je hierin wil veroorzaken zodat alles wat je doet betekenisvoller wordt en aansluit bij de veranderende realiteit. We verdiepen ons in alle aspecten van deze transformatie: van impactvolle technologie tot de invloed van bijvoorbeeld de betekeniseconomie, nieuwe businessmodellen, transparantie, nieuwe generaties en nieuwe influencers. We krijgen inzicht in alle nieuwe krachten die impact hebben op deze nieuwe realiteit, waarin verandering de enige constante blijkt.

Met medewerking van onder andere:

 • Jeroen Smit – auteur van De Prooi en Het Grote Gevecht
 • Farid Tabarki – tijdgeestonderzoeker, influencer, ondernemer (Studio Zeitgeist) en wereldreiziger
 • Ilco van der Linde – Bevrijdingsfestivals, Dance4Life en MasterPeace, als future architect verbonden aan LUNAR Institute
 • Patrick Anthonissen – Young Impact
 • Talitha Muusse – Influencer en generatie expert, oprichtster van Blikverruimers en Energieboot
 • Jempi Moens (leiderschap workshop)

 

Module C: Sharpen the Saw & grip

“We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw.” – Dr Stephen R. Covey

Tot wat ben je geroepen als leider en professional? Sharpen the saw gaat over het behouden, verfijnen en verrijken van je grootste leiderschapsbron: jijzelf. Je stapt even uit de routine en drukte, en in de reflectie. Je (her-)ontdekt wat jouw drijfveren en waarden zijn, en hoe je je als leider mentaal en gedragsmatig verder kunt ontwikkelen. Met behulp van toepasbare kennis uit de psychologie en neurowetenschappen gaan we aan de slag met thema’s als gedragsverandering, intrinsieke motivatie en effectief gebruik van je brein. Vol energie naar huis dus met een aangescherpte versie van jezelf met helderheid over waar je mee gaat stoppen, wat je kan optimaliseren en wat je gaat toevoegen aan jouw leiderschap.

Met medewerking van onder andere:

 • Ignaas Devisch – filosoof, onderzoeker aan de RU Gent, auteur van ‘Rusteloosheid’, verbonden aan LUNAR Institute
 • Leo Bormans – psycholoog, onderzoeker en bestseller auteur, o.a The World Book of Happiness
 • Brein-specialisten zoals neuropsychiater Theo Compernolle (docent INSEAD, voormalig Suez Chair in Leadership en personal development) en Erik Schoppen (Rijksunversiteit  Groningen, neuro-onderzoeker, gespecialiseerd in Trust & Leaderschip, werking van het brein)
 • Trainer/coaches (zelfreflectie, talent, energiehuishouding, aan de slag met mindful leadership, mentale kracht, efficient functioneren…)

 

Module D: Humanification of business AND ORGANISATION: een nieuwe werkmentaliteit

Purpose, flow, terug naar de bedoeling, de kracht van kwetsbaarheid… Opmerkelijke modeverschijnselen of ‘nice to have’-dingen? En gaat het in de alledaagse realiteit toch over harde efficiency, controle, output en cijfers, of is er meer aan de hand? In veel organisaties zijn de efficiency-systemen, management-dashboards en risicomijdend gedrag leidend geworden. Deze zogenaamd harde, rationele, lineaire aanpak blijkt steeds minder effectief en impactvol (maar we kunnen ook niet zonder). De machine hapert en het systeemdenken gaat ten koste van het psychisch welbevinden en functioneren van medewerkers (werkstress en ziekteverzuim, burnout, verlies aan betrokkenheid…).

We zitten middenin een revolutie op het vlak van people & culture. In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. We maken een deep dive in relevante kennis uit de (positieve) psychologie en gaan op zoek naar werkvormen en inzichten die organisaties en mensen echt sterk kunnen maken. Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken. Je leert de sleutels kennen die de ogenschijnlijke paradox tussen verlangen, energie, scheppende kracht versus systeem, controle en risicomijding kunnen ontsluiten. Werken vanuit bevlogenheid.

Met mederwerking van onder andere:

 • Guy van Liemt – Erasmus Happiness Economics Research Organization
 • Ad van Nieuwpoort – theoloog en publicist
 • Maarten Coolen – cultuurfilosoof – Universiteit van Amsterdam
 • Tom van ’t Hek – voormalig tophockeyer en -coach, journalist en teamwork specialist
 • Trainer / coaches (flow, vitaliteit, leiderschap, verbinding / weerstand… )

 

Module E: Free Minds in business: de kracht van magie en wijsheid 

‘Expect the unexpected’ in deze module: je weet niet wat je nog niet weet. Beyond cliches van leiderschap.

Free Minds zijn de leiders die een lekker rusteloze drang naar verbetering, vernieuwing en vooruitgang hebben. Vaak passen ze niet precies in een beoogd format of plaatje en dat maakt ze bijzonder. Hoe kunnen we dit beter begrijpen en dat vuur (authentiek jezelf zijn/worden) aanwakkeren en stimuleren. Heeft het te maken met openheid, nieuwsgierigheid of serendipity? Met bijzondere talenten, wijsheid of charisma? 

Expect the unexpected in deze module: je weet niet wat je nog niet weet. Waarschijnlijk ontdek je ook dingen over jezelf. Onverwachte ontmoetingen en ervaringen met mensen en over onderwerpen waarvan je van tevoren niet wist dat dit je verder ging brengen. Via de rauwe randjes van de samenleving, ontmoetingen met bijzondere mensen (zoals bijzondere musici, kunstenaars en ondernemers), gaan we op zoek naar de magische aspecten van leiderschap. 

Met medewerking van onder andere:

 • Eric van ’t Zelfde – rector, programmamaker en redder van vele drop-outs
 • Arjan Erkel – cultureel antropoloog, in 2002 607 dagen gegijzeld tijdens een opdracht voor Artsen Zonder Grenzen
 • Dirk de Wachter – Belgische psychiater en publicist (De kunst van het ongelukkig zijn)
 • Bijzondere mensen en onverwachte plekken
 • En niet te vergeten onze eigen Pim van den Berg (straat-o-loog en LUNAR verkenner die altijd op zoek is naar wat we nog niet op ons netvlies hebben gehad)
 • Jempi Moens (leiderschap workshop)

DATA IMPACT MODULES

Per module

Gedurende 1,5 jaar zien we elkaar op verschillende momenten en zijn de modules gepland.

 • Module A: 24, 25 & 26 januari 2022
 • Module B: 18, 19 en 20 mei ‘22
 • Module C: 21, 22 en 23 september 2022
 • Module D: 23, 24 en 25 januari 2023
 • Module E: 23, 24 en 25 mei 2023

 

Daginvulling:

 • Dag 1: We verzamelen en starten in de avond met een bijzondere spreker, aansluitend diner en een overnachting
 • Dag 2: Een programma vanaf ca 8.30 uur, inclusief avond programma en overnachting
 • Dag 3: Een programma vanaf ca 8.30 uur. Om 15.30 uur ronden we af

Contact

Meer weten over de Lunar Impact Circles?

Stuur een mail naar Jempi Moens of bel hem direct op nummer 06-53241580

 

 

 

Download brochure Impact Circle

 

 

 

Testimonials

Lunar Free Minds

LUNAR Society – 250 jaar geleden organiseerde de Lunar Society maandelijks in Birmingham (Groot Brittannië) inspirerende diners tijdens de volle maan. Vrije geesten uit de werelden van kunst, wetenschap en bedrijfsleven kwamen bij elkaar. Denk aan Darwin, Wedgwood of James Watt. Hun nieuwe gedachten en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen vormden al snel de basis voor de industriële revolutie.

LUNAR Institute pakt deze traditie weer op. Want ook nu is het belangrijk dat denkers en doeners, vanuit alle disciplines en denkrichtingen, oplossingen bedenken voor de meest prangende uitdagingen. LUNAR Free Minds Dinners zijn inspirerende diners tijdens de volle maan waarbij vrije geesten uit de werelden van bedrijfsleven, kunst en wetenschap bij elkaar aan een tafel komen.

En boven het glazen plafond hangt de volle maan. Net zoals dat 250 jaar geleden was bij de voorgangers van het Lunar Institute, de Britse Lunar Society. Illustere innovators als Darwin, Wedgwood en James Watt kwamen regelmatig bij volle maan bijeen om met open geest antwoorden te ontwikkelen voor de uitdagingen van die tijd. En dat is ook nu weer nodig: antwoorden, innovatie, open geest.

Trots en vereerd zijn we dat we 10 februari 2020 Gerard Dielessen algemeen directeur van NOC*NSF mogen verwelkomen.

Gerard Dielessen

Gerard begon zijn carrière in 1976 in de journalistiek bij het Utrechts Nieuwsblad en werkte daarna voor het NOS JournaalNova en Studio Sport. Direct vanaf het begin in 2008 maakte hij deel uit van de Club van 28, de brede maatschappelijke denktank van het toenmalige Olympisch Plan 2028. Tot 2010 was hij algemeen directeur van de NOS. Gerard is door het IOC benoemd als lid van de IOC Communicatie Commissie. Sinds 2010 is hij algemeen directeur van NOC*NSF.

Gerard geeft ons een unieke inkijk in de voorbereidingen van de Olympische spelen in Tokyo 2020. Hij laat ons zien hoe er samengewerkt wordt om de Nederlandse Olympische deelname tot een succes te maken. Ook neemt hij ons mee in de voorbereidingen, met alle bijbehorende dilemma’s, voor het verwezenlijken van het TeamNL Tokyo Center. Dit alles vanuit een bevlogen visie en overtuiging over de betekenis en rol van sport in onze cultuur en maatschappij.

Samira Dainan

De hoofdgast wordt altijd begeleid door een betoverend goede muzikant. Bekijk hier een impressie van een eerdere avond met voormalig Minister President Jan Peter Balkenende en Eric Vaarzon Moorel.

Voor deze avond zal Samira Dainan aanwezig zijn met Samira’s Blues: Magnetiserende Noord-Afrikaanse spirituals en originals in Arabisch, Tamazight en Frans. Samira Dainan volgt het nomadische spoor van haar voorouders, ze leeft in de sahara van Marokko, woont ceremonies bij in het Atlasgebergte en de Sous en raakt in vervoering tijdens Gnaoua lila (nachten) in Essaouira. Terug in Amsterdam schrijft en componeert ze bezielde songs voor haar band. De arrangementen zijn gemaakt door Bas Gaakeer op gitaar. 

Als volledige band was Samira’s Blues support-act voor de Tuareg rockers Tamikrest en Imarhan. Sinds hun eigen EP-lancering in Paradiso Amsterdam zijn ze bezig Nederland en Noord-Afrika te veroveren. Onlangs toerden ze door Zuid-Marokko en stonden ze in de line-up van het legendarische Taragalte festival in de Sahara.

Hun betoverende EP – Ya Baba – (Digital – Audiomaze) is gereleased op alle grote platforms en ook een official video.

Kijken en luisteren kan via: www.samirasblues.com

Inschrijving

Graag nodigen we je uit voor dit inspirerende diner. Tijdens het diner kun je tussen 19 en 22 uur met Gerard praten over leiderschap, zijn perspectief op de veranderende wereld, duurzaamheid of welk thema je ook maar graag aan zou willen dragen. Vanuit rust en ruimte om dieper met elkaar in gesprek te gaan en de echte vragen te stellen. Met mooi eten, goede wijnen en bijzondere muziek. En dat alles op één van de allermooiste locaties: de glazen serre van Herberg Het Mandelahuisje aan het IJ in hartje Amsterdam,

Per keer kunnen slechts zestien mensen aanschuiven.  Leden van de LUNAR Community worden als eerste in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven. Ben je nog geen lid dan kun je hier aangeven dat je een uitnodiging wilt ontvangen. De kosten zijn 250 Euro ex BTW (per avond voor diner, locatie, een bijdrage voor de spreker en muzikant).

 

Inschrijfformulier Free Minds Dinner 10 februari 2020