Lunar Impact Circles

Impact Circles zijn programma’s voor nieuwsgierige leiders, die positief en ondernemend met verandering en vooruitgang willen omgaan. Pioniers, bouwers, aanjagers op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf én hun organisatie. Gedurende 2 jaar ga je aan de slag met een groep van circa 12 andere CEO's, directeuren, bestuurders en ondernemers.

Lunar is hiermee hét cross-industry netwerk voor free minds in business.

Lunar Impact Circles

Visie

Impact

De sleutel naar impact in deze tijd ligt in het slim combineren van kennis: nieuw en oud. Niet zomaar kennis die in de klassieke leiderschapsopleidingen voorhanden en ‘gelegitimeerd’ is, maar nieuwe, onontgonnen en onverwacht relevante kennis. Kennis die in deze context met elkaar gedeeld wordt en nieuwe perspectieven biedt om burning issues van mensen en organisaties anders aan te pakken.

 

Thema’s

Onze hoofdthema’s zijn gebaseerd op onze analyse van ruim 150 diepgaande gesprekken met vrijdenkende leiders over hun burning issues en persoonlijke leerhonger. Deze thema’s bieden toegang tot kennis die volop in ontwikkeling is en nog maar in beperkte mate wordt toegepast in organisaties. Veel deelnemers omschrijven hun leer-ervaring als mindblowing, impactvol en verrijkend (je weet niet wat je nog niet weet).

Binnen LUNAR bouwen we de leerplannen op vanuit 4 thema’s:

 

 

Waarom meedoen?

Lunar Impact biedt een cross-industry netwerk van slimme denkers en ondernemers die echt met vooruitgang bezig zijn.

Vanuit energie, verlangen en een vleugje rebellie verkennen we samen de randen van de veranderende wereld (en dat mag soms best een beetje schuren). We proeven, verdiepen, verrijken en gaan met elkaar in gesprek op the edge of the unknown. Frisse inspiratie, samen avontuurlijk leren en concreet werken aan je ontwikkeling als leider.

Als deelnemer aan het Impact-programma ben je onderdeel van de kern van de Lunar Community. Je ontmoet een divers palet aan vrijdenkers, wetenschappers en vakmensen die een rol vervullen in onze programma’s. Eerder waren dat bijvoorbeeld Mo Gawdat, Jane Goodall, Jonathan Holslag, Sinan Can en Jeroen Smit. Je wordt uitgenodigd op de LUNAR FREE MINDS DINNERS waarbij je in gesprek kan gaan met bekende en minder bekende vrijdenkers, het LUNAR FREE MINDS FESTIVAL en je krijgt als eerste toegang tot actuele content zoals de Lunar podcasts. 

 

Modules

Module A: Het wereldtoneel in kaart: paradoxen, dilemma’s en nieuwe perspectieven 

Uitzoomen en helder zicht op de wereldlijke ontwikkelingen waardoor je een vollediger en bewuster leider wordt. In deze module gaan we in gesprek met visionaire denkers en doeners op het wereldtoneel: van Jonathan Holslag (professor of international politics van de VU Brussel, auteur van Oorlog en Vrede, een wereld in transitie) tot Sinan Can (journalist en programmamaker, bekend van o.a Arabische Storm) en andere vrije denkers. We maken een deep dive in de maatschappelijke en mentale ontwikkelingen op weg naar 2030 en de implicaties voor vandaag (op basis van het Futurise-gedachtegoed). Daarnaast staan we stil bij de impact en toepassingen van nieuwe technologieën met Jarno Duursma.

Zodoende krijgen we inzicht in en grip op thema’s waar we in het dagelijks leven -ook in onze eigen organisatie- als leider mee te maken hebben. Denk aan: disruptie, diversiteit en inclusiviteit, polarisering, digitalisering en privacy/ethiek, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Deze module gaat over alles wat je denkt niet zo nodig te hebben als manager van je P&L en als leidinggevende in het hier en nu. Er valt niets om als je deze module niet volgt, maar als leider ben je veel minder compleet en redelijk overgeleverd aan de waan van de dag en begrijp je veel minder van de veranderende wereld en de toekomst.

 

Module B: Van sustainable naar transformational leaderschip

Onze maatschappij en onze economie zit in een alomvattende transformatie. De gevestigde orde en bestaande structuren worden opgeschud en uitgedaagd. Veel leiders voelen zich gedwongen tot verdedigen van het bestaande en tot reactief handelen.

In deze module verdiepen we ons in alle aspecten van deze transformatie: van impactvolle technologie tot de invloed van bijvoorbeeld de betekeniseconomie, nieuwe businessmodellen, transparantie, nieuwe generaties en nieuwe influencers.  Zo krijgen we inzicht in alle nieuwe krachten die impact hebben op deze nieuwe realiteit, waarin verandering de enige constante blijkt.

Bij Lunar werken we samen met onder anderen Jeroen Smit (auteur van Het grote gevecht), Farid Tabarki (Studio Zeitgeist, the fluid society), vrijdenkers als Ilco van der Linden (Dance for Life, Masterpeace), maar ook millenial thoughtleaders als Patrick Anthonissen (Young Impact) en Talitha Muusse (Blikverruimers en Energieboot).

Transformational leadership gaat over het diepgaand begrijpen en doorleven van deze nieuwe economische, maatschappelijke en menselijke krachtenvelden en hun impact. En vervolgens in je eigen leiderschap vormgeven aan wat dit voor jou en je organisatie kan betekenen: wat je hierin wil veroorzaken zodat alles wat je doet betekenisvoller wordt en aansluit bij de veranderende realiteit.

 

Module C: Sharpen the Saw

“We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw.” – Dr Stephen R. Covey

Tot wat ben je geroepen als leider en professional? Sharpen the saw gaat over het behouden, verfijnen en verrijken van je grootste leiderschapsbron: jijzelf. Je (her-)ontdekt wat jouw drijfveren en waarden zijn, en hoe je je als leider mentaal en gedragsmatig verder kunt ontwikkelen. Met behulp van toepasbare kennis uit de psychologie en neurowetenschappen gaan we aan de slag met thema’s als gedragsverandering, intrinsieke motivatie en effectief gebruik van je brein.

Sharpen the saw is een mooie mix van slimme denkers (zoals filosoof en auteur Ignaas Devisch – Rusteloosheid), diepere inzichten in de mechanismen van het menselijk gedrag (vanuit neurowetenschap en positieve psychologie, met o.a Leo Bormans) en aan de slag met de nieuwste inzichten op het vlak van mindfull leadership (omni 360), zelfreflectie en je persoonlijke energiehuishouding. Inclusief de werking van het brein en hoe je gezond en efficiënt blijft functioneren in de always-on realiteit.

Naar huis dus met een aangescherpte versie van jezelf met helderheid over waar je mee gaat stoppen, wat je kan optimaliseren en wat je gaat toevoegen aan jouw leiderschap.

 

Module D: Humanification of business and organisations: een nieuwe werk-mentaliteit

Purpose, flow, terug naar de bedoeling, de kracht van kwetsbaarheid… opmerkelijke modeverschijnselen of ‘nice to have’-dingen? En gaat het in de alledaagse realiteit toch over harde efficiency, controle, output en cijfers. Of is er meer aan de hand? In veel organisaties zijn de efficiency-systemen, management-dashboards en risicomijdend gedrag leidend geworden. Deze zogenaamd harde, rationele, lineaire aanpak blijkt steeds minder effectief en impactvol (maar we kunnen ook niet zonder). De machine hapert en het systeemdenken gaat ten koste van het psychisch welbevinden en functioneren van medewerkers (werkstress en ziekteverzuim, burn-out, verlies aan betrokkenheid…).

We staan aan het begin van een revolutie op het vlak van people & culture (voorheen ‘HR’). In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. We maken een deep dive in relevante kennis uit de (positieve) psychologie en de neurowetenschappen en gaan op zoek naar werkvormen en inzichten die organisaties en mensen echt sterk kunnen maken.

We gaan aan de slag met thoughtleaders zoals publicist Ad van Nieuwpoort, Guy van Liemt (Erasmus Happiness Economics Research Organization) en Tom van ‘t Hek. De beste praktijkmensen op het vlak van menselijk gedrag en flow in organisaties.

Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken. Je leert de sleutels kennen die de ogenschijnlijke paradox tussen verlangen, energie, scheppende kracht versus systeem, controle en risicomijding kunnen ontsluiten.

 

Module E: Free Minds in business: de kracht van magie en wijsheid

Free Minds zijn de leiders die een lekker rusteloze drang naar verbetering, vernieuwing en vooruitgang hebben. Vaak passen ze niet precies in een beoogd format of plaatje en dat maakt ze bijzonder. Wat maakt Free Minds bijzonder en hoe kunnen we dit beter begrijpen en dat vuur (authentiek jezelf zijn/worden) aanwakkeren en stimuleren. Heeft het te maken met openheid, nieuwsgierigheid of serendipity? Met magische talenten, wijsheid of charisma? En wat is dat eigenlijk?

Expect the unexpected in deze module: je weet niet wat je nog niet weet. Onverwachte ontmoetingen en ervaringen met mensen en over onderwerpen waarvan je van tevoren niet wist dat dit je verder ging brengen. Via de rauwe randjes van de samenleving, ontmoetingen met bijzondere vakmensen (bijzondere musici of kunstenaars) en Free Minds, gaan we op zoek naar de magische aspecten van leiderschap.

Met dank aan bijvoorbeeld Eric van ’t Zelfde (rector, programmamaker en redder van vele drop-outs), Arjan Erkel, Dirk de Wachter (Belgische psychiater en publicist) en niet te vergeten onze eigen Pim van den Berg (straat-o-loog en Lunar verkenner die altijd op zoek is naar wat we nog niet op ons netvlies hebben gehad).

DATA IMPACT MODULES

Per module

Gedurende 2 jaar zien we elkaar op verschillende momenten en zijn de modules gepland. Bij inschrijving kies je zelf de data en volgorde van de modules

  • Dag 1: we verzamelen en starten in de avond met een bijzondere spreker en aansluitend een diner met overnachting
  • Dag 2: is een programma vanaf ca 8.30 uur, inclusief avond en overnachting
  • Dag 3: is een programma vanaf ca 8.30 uur en ronden we om 15.30 uur af

Contact

Meer weten over de Lunar Impact Circles?

Stuur een mail naar Jempi Moens of bel hem direct op telefoonnummer 06-53241580

 

 

 

Download brochure Impact Circle

 

 

 

Testimonials

10 feb 20

Free Minds Dinner met Gerard Dielessen NOC*NSF

In gesprek met bijzondere gasten, op 10 februari 2020 met Gerard Dielessen NOC*NSF over de Olympische spelen 2020 en op 2 september 2020 met Duncan Stutterheim oprichter ID&T.

Lees meer

25 mei 20

Festival of the Free Minds 2020

Het Festival of the Free Minds 2020! Met een topcast van bevlogen Free Minds duiken we in de duivelse dilemma’s van managers, leiders en ondernemers rondom leiderschap.

Lees meer

2 sep 20

Free Minds Dinner met Duncan Stutterheim en Minyeshu Kifle Tedla

In gesprek op 2 september 2020 met Duncan Stutterheim oprichter ID&T.

Lees meer