Lunar Impact

Het LUNAR Impact-programma is bedoeld voor nieuwsgierige leiders, die verandering en vooruitgang omarmen. Pioniers, bouwers, aanjagers, op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf en hun organisatie.

Gedurende 1,5 jaar ga je aan de slag met een groep van circa 12 andere CEO's, directeuren, bestuurders en ondernemers. Lunar is hiermee hét cross-industry netwerk voor free minds in business.

Lunar Impact

ONTDEK DE SLEUTELS VOOR JOUW PERSOONLIJKE GROEI EN IMPACT

In deze snel veranderende en fluïde maatschappij wordt het steeds lastiger om die kennis en inzichten te vinden die je als leider vooruitbrengen en laten groeien. In het Impact programma brengen we dit op een avontuurlijke en ervaringsgerichte manier samen: kennis en inzichten die zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als voor je organisatie van grote waarde zijn. Het impact programma is een avontuurlijke reis waar ervaringsgericht leren, diepgang, het toepassen en eigen maken van de inzichten centraal staat. Je ontmoet niet de usual suspects die al bekend zijn, maar frisse denkers en vernieuwers uit wetenschap en praktijk (ondernemers, vakspecialisten). 

Wij halen onze inspiratie en kennis uit 4 vakgebieden, die naar onze overtuiging de cruciale kennis bevatten om te groeien als leider en om de meest urgente organisatievraagstukken met meer impact op te kunnen lossen. Deze vier kennisgebieden zijn: de positieve psychologie (psychisch welzijn, persoonlijke ontwikkeling en motivatie), neurowetenschappen (toegepaste kennis over het brein), de betekeniseconomie (zingeving, toegevoegde waarde) en mensgerichte technologie.

Naar het voorbeeld van de oude LUNAR Society ontmoet je elkaar vanuit een honger naar nieuwe kennis, inspiratie en ervaringen. Het programma is gericht op persoonlijke ontwikkeling en op het vergroten van de positieve impact van leiders. 

 

Thema’s

Onze hoofdthema’s zijn gebaseerd op onze analyse van ruim 150 diepgaande gesprekken met vrijdenkende leiders over hun burning issues en persoonlijke leerhonger. Je kunt hieronder meer lezen over deze thema’s.

Vooruitgang

Lunar Impact biedt een cross-industry netwerk van slimme denkers en ondernemers die echt met vooruitgang bezig zijn. Vanuit energie, verlangen en een vleugje rebellie verkennen we samen de randen van de veranderende wereld (en dat mag soms best een beetje schuren). We proeven, verdiepen, verrijken en gaan met elkaar in gesprek op the edge of the unknown. Frisse inspiratie, samen avontuurlijk leren en concreet werken aan je ontwikkeling als leider.

 

Leadership Community

Als deelnemer aan het Impact-programma ben je onderdeel van de kern van de LUNAR Community. Je ontmoet een divers palet aan vrijdenkers, wetenschappers en vakmensen die een rol vervullen in onze programma’s. Eerder waren dat bijvoorbeeld Mo Gawdat, Jane Goodall, Jonathan Holslag, Sinan Can en Jeroen Smit. Je bent onderdeel van de Leadership Circle en wordt onder andere uitgenodigd voor de LUNAR Free Minds Dinners en andere activiteiten van de community.

DATA IMPACT MODULES

Per module

Gedurende 1,5 jaar zien we elkaar op verschillende momenten en zijn de modules gepland. Hieronder zijn deze modules uitgebreid beschreven

 • Module A: het wereldtoneel in kaart: paradoxen, dilemma’s en nieuwe perspectieven: 24, 25 & 26 januari 2022
 • Module B: Van sustainable naar transformational leadership – alles wordt anders: 18, 19 en 20 mei ‘22
 • Module C: Sharpen the Saw & grip: 21, 22 en 23 september 2022
 • Module D: Humanification of Business en Organisation: een nieuwe werkmentaliteit: 23, 24 en 25 januari 2023
 • Module E: Free Minds in business: de kracht van magie en wijsheid
  23, 24 en 25 mei 2023

 

Daginvulling:

 • Dag 1: We verzamelen en starten in de avond met een bijzondere spreker, aansluitend diner en een overnachting
 • Dag 2: Een programma vanaf ca 8.30 uur, inclusief avond programma en overnachting
 • Dag 3: Een programma vanaf ca 8.30 uur. Om 15.30 uur ronden we af

Contact

Meer weten over de LUNAR Impact Circles?

Op 7 oktober organiseren we een kennismaking van 15.00 – 16.30 uur. Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn. Je kunt je aanmelden via Barbara.

Je kunt ook rechtstreeks een mail sturen naar Jempi Moens.

 

 

Download brochure Impact Circle

Bekijk hieronder de reactie van deelnemers

Kennismaken middels een open module? Dit najaar bieden we 2 losse modules aan waar je je voor kan aanmelden.

22 sep 21

De impact van de veranderende wereld en de toekomst

Inzichten vanuit verschillende perspectieven: van geopolitieke machtsverhoudingen tot technologie, innovatie en disruptie, filosofie en ethiek, psychologie en leiderschap, economie en futurologie.

Lees meer

11 okt 21

Vitaliteit, vermenselijking en persoonlijke effectiviteit

Vanuit een persoonlijk perspectief en ontwikkeling (regie over je eigen leven en welzijn), maar ook in de context van de organisatie (medewerkers, vitaliteit op het werk) en de maatschappij.

Lees meer

Modules

Module A: het wereldtoneel in kaart: paradoxen, dilemma’s en nieuwe perspectieven

UITZOOMEN en helder ZICHT op de wereldlijke ontwikkelingen waardoor je een vollediger en bewuster leider wordt.

 • Het wereldtoneel in kaart + alle krachtvelden (politiek-economisch)
 • Maatschappelijke en mentale ontwikkelingen richting 2030
 • Technologische ontwikkelingen, toepassingen en kansen
 • Thema’s die van grote impact zullen zijn op de economie en organisaties (zoals disruptie, polarisering en klimaatmaatregelen)

Deze module gaat over alles wat je denkt niet zo nodig te hebben als manager van je P&L en als leidinggevende in het hier en nu. Na het volgen word je een completere leider en ben je minder overgeleverd aan de waan van de dag en begrijp je waar de veranderende wereld en de toekomst over gaat.

Met medewerking van onder andere:

 • Jonathan Holslag – professor of international politics van VU Brussel, auteur van Oorlog en Vrede, een wereld in transitie
 • Niels Hansen – Maestro of Future-proofness (Futurise©-trendmodel van LUNAR institute)
 • Jarno Duursma – auteur, trendwatcher en futurist, gespecialiseerd in digitale technologie

 

Module B: Van sustainable naar transformational leadership – alles wordt anders

Onze maatschappij en onze economie zitten in een alomvattende transformatie. De gevestigde orde en bestaande structuren worden opgeschud en uitgedaagd. Transformational leadership gaat over het diepgaand begrijpen en doorleven van deze nieuwe economische, maatschappelijke en menselijke krachtenvelden en hun impact. Vervolgens ga je in je eigen leiderschap vormgeven wat dit voor jou en je organisatie kan betekenen: wat je hierin wil veroorzaken zodat alles wat je doet betekenisvoller wordt en aansluit bij de veranderende realiteit. We verdiepen ons in alle aspecten van deze transformatie: van impactvolle technologie tot de invloed van bijvoorbeeld de betekeniseconomie, nieuwe businessmodellen, transparantie, nieuwe generaties en nieuwe influencers. We krijgen inzicht in alle nieuwe krachten die impact hebben op deze nieuwe realiteit, waarin verandering de enige constante blijkt.

Met medewerking van onder andere:

 • Jeroen Smit – auteur van De Prooi en Het Grote Gevecht
 • Farid Tabarki – tijdgeestonderzoeker, influencer, ondernemer (Studio Zeitgeist) en wereldreiziger
 • Ilco van der Linde – Bevrijdingsfestivals, Dance4Life en MasterPeace, als future architect verbonden aan LUNAR Institute
 • Patrick Anthonissen – Young Impact
 • Jempi Moens (leiderschap workshop)

 

Module C: Sharpen the Saw & grip

“We must never become too busy sawing to take time to sharpen the saw.” – Dr Stephen R. Covey

Tot wat ben je geroepen als leider en professional? Sharpen the saw gaat over het behouden, verfijnen en verrijken van je grootste leiderschapsbron: jijzelf. Je stapt even uit de routine en drukte, en in de reflectie. Je (her-)ontdekt wat jouw drijfveren en waarden zijn, en hoe je je als leider mentaal en gedragsmatig verder kunt ontwikkelen. Met behulp van toepasbare kennis uit de psychologie en neurowetenschappen gaan we aan de slag met thema’s als gedragsverandering, intrinsieke motivatie en effectief gebruik van je brein. Vol energie naar huis dus met een aangescherpte versie van jezelf met helderheid over waar je mee gaat stoppen, wat je kan optimaliseren en wat je gaat toevoegen aan jouw leiderschap.

Met medewerking van onder andere:

 • Ignaas Devisch – filosoof, onderzoeker aan de RU Gent, auteur van ‘Rusteloosheid’, verbonden aan LUNAR Institute
 • Leo Bormans – psycholoog, onderzoeker en bestseller auteur, o.a The World Book of Happiness
 • Brein-specialisten zoals neuropsychiater Theo Compernolle (docent INSEAD, voormalig Suez Chair in Leadership en personal development) en Erik Schoppen (Rijksunversiteit  Groningen, neuro-onderzoeker, gespecialiseerd in Trust & Leaderschip, werking van het brein)
 • Trainer/coaches (zelfreflectie, talent, energiehuishouding, aan de slag met mindful leadership, mentale kracht, efficient functioneren…)

 

Module D: Humanification of business AND ORGANISATION: een nieuwe werkmentaliteit

Purpose, flow, terug naar de bedoeling, de kracht van kwetsbaarheid… Opmerkelijke modeverschijnselen of ‘nice to have’-dingen? En gaat het in de alledaagse realiteit toch over harde efficiency, controle, output en cijfers, of is er meer aan de hand? In veel organisaties zijn de efficiency-systemen, management-dashboards en risicomijdend gedrag leidend geworden. Deze zogenaamd harde, rationele, lineaire aanpak blijkt steeds minder effectief en impactvol (maar we kunnen ook niet zonder). De machine hapert en het systeemdenken gaat ten koste van het psychisch welbevinden en functioneren van medewerkers (werkstress en ziekteverzuim, burnout, verlies aan betrokkenheid…).

We zitten middenin een revolutie op het vlak van people & culture. In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. We maken een deep dive in relevante kennis uit de (positieve) psychologie en gaan op zoek naar werkvormen en inzichten die organisaties en mensen echt sterk kunnen maken. Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken. Je leert de sleutels kennen die de ogenschijnlijke paradox tussen verlangen, energie, scheppende kracht versus systeem, controle en risicomijding kunnen ontsluiten. Werken vanuit bevlogenheid.

Met mederwerking van onder andere:

 • Guy van Liemt – Erasmus Happiness Economics Research Organization
 • Ad van Nieuwpoort – theoloog en publicist
 • Maarten Coolen – cultuurfilosoof – Universiteit van Amsterdam
 • Trainer / coaches (flow, vitaliteit, leiderschap, verbinding / weerstand… )

 

Module E: Free Minds in business: de kracht van magie en wijsheid

‘Expect the unexpected’ in deze module: je weet niet wat je nog niet weet. Beyond cliches van leiderschap.

Free Minds zijn de leiders die een lekker rusteloze drang naar verbetering, vernieuwing en vooruitgang hebben. Vaak passen ze niet precies in een beoogd format of plaatje en dat maakt ze bijzonder. Hoe kunnen we dit beter begrijpen en dat vuur (authentiek jezelf zijn/worden) aanwakkeren en stimuleren. Heeft het te maken met openheid, nieuwsgierigheid of serendipity? Met bijzondere talenten, wijsheid of charisma?

Expect the unexpected in deze module: je weet niet wat je nog niet weet. Waarschijnlijk ontdek je ook dingen over jezelf. Onverwachte ontmoetingen en ervaringen met mensen en over onderwerpen waarvan je van tevoren niet wist dat dit je verder ging brengen. Via de rauwe randjes van de samenleving, ontmoetingen met bijzondere mensen (zoals bijzondere musici, kunstenaars en ondernemers), gaan we op zoek naar de magische aspecten van leiderschap.

Met medewerking van onder andere:

 • Eric van ’t Zelfde – rector, programmamaker en redder van vele drop-outs
 • Sander de Kramer – verslaggever en wereldverbeteraar
 • Bijzondere mensen en onverwachte plekken
 • En niet te vergeten onze eigen Pim van den Berg (straat-o-loog en LUNAR verkenner die altijd op zoek is naar wat we nog niet op ons netvlies hebben gehad)
 • Jempi Moens (leiderschap workshop)

Thema's

Onze thema’s bieden toegang tot kennis die volop in ontwikkeling is en nog maar in beperkte mate wordt toegepast in organisaties. Veel deelnemers omschrijven hun leerervaring als mindblowing, impactvol en verrijkend (je weet niet wat je nog niet weet).

Binnen LUNAR bouwen we de leerplannen op vanuit 4 thema’s: