Lunar Free Minds podcasts

Lunar Free Minds podcasts

Jempi Moens in gesprek met vrijdenkers over leiderschap en organisatieontwikkeling

Jempi Moens, founder van het LUNAR Institute, gaat vanaf 2020 ‘de lucht in’ met onze LUNAR Free Minds Podcast. Jempi spreekt bij de volle maan, met een bij LUNAR-betrokken ‘Free Mind’ over leiderschap en organisatieontwikkeling. Daarnaast zal bij elke podcast onze huisfilosoof Ignaas Devisch een beschouwing geven.

Abonneer je nu op onze podcasts dan sta je er nog sterker voor.

 

 

#009 Tisha van Lammeren van T-Mobile Nederland over vermenselijking: daadkrachtig sturen en tegelijkertijd in verbinding te blijven

Jempi Moens met Tisha van Lammeren van T-Mobile Nederland.

 

Tisha is Chief Commercial Officer en lid van de raad van bestuur van T-Mobile Nederland. Hoe is het om als vrouw in de top van organisaties te werken waar het nog steeds een mannenbolwerk is? En hoe zit het eigenlijk met de paradoxen: hoe kun je bijvoorbeeld daadkrachtig sturen en tegelijkertijd in verbinding blijven. Morgen bij de volle maan staat de podcast tussen Jempi en Tisha live.

#008 Mark Blok van Heineken Nederland, leiderschap in een corporate organisatie

Jempi Moens met Mark Blok van Heineken Nederland

Leiderschap in een corporate organisatie en de rol van corporate communication. Hoe verbind je de purpose van een organisatie aan het gedrag van mensen en wat zijn de belangrijkste principes van samenwerking?

#007 Talitha Muusse over haar inzichten met betrekking tot generaties

Jempi Moens met Talitha Muusse

Tegen welke vooroordelen en misverstanden lopen jonge professionals aan in samenwerking met andere generaties,  wat kunnen we leren van de jonge generatie? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast. Jempi Moens in gesprek met Talitha Muusse, sociaal ondernemer, spreker en oprichter van vele jongereninitiatieven. Talitha is de drijvende kracht achter de Energieboot: de accelerator voor young professionals die duurzame energieprojecten ontwikkelen! Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Deze podcast is eerder opgenomen dan 8 april.

#006 Willemijn Verloop over de impact van sociaal ondernemerschap

Jempi Moens met Willemijn Verloop

Is er een revolutie gaande? Maken idealistische en activistische ondernemers een einde aan de oude economie of slokken de multinationals deze wereldverbeteraars op? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast, uitgezonden bij de nieuwe maan van 24 maart. Jempi Moens in gesprek met Willemijn Verloop, oprichter van Social Enterprise NL en Social Impact Ventures, over de impact van sociaal ondernemerschap.

Deze podcast is eerder opgenomen dan 24 maart.

#005 Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely over het doorleven van een Purpose

Jempi Moens met Ynzo van Zanten

Bij veel bedrijven overheerst de drang naar controle, beheersing en (korte termijn) resultaat; purpose en duurzaamheid zijn leuk, interessant en door iedereen gewild, niemand is tegen. Is dit echt aan de orde of is er echt een verandering van het systeem gaande? En hoe krijg je de mensen in je organisatie in beweging? Over dit onderwerp en meer gaat deze Podcast bij de supermaan van 9 maart. Jempi Moens in gesprek met Ynzo van Zanten Choco Evangelist bij Tony’s Chocolonely.

#004 Jeroen Smit over de dilemma's van leiders, duurzaamheid, purpose/betekenis of winstmaximalisatie en aandeelhoudersbelang.

Jempi Moens met Jeroen Smit

De dilemma’s en struggles van leiders over de lange en korte termijn. Op de nieuwe maan van 23 februari gaat Jempi in gesprek met Jeroen Smit.

Gaan we voor duurzaamheid en purpose/betekenis versus aandeelhouderswaarde (maximalisatie van groei en winst), en ook: visionair voor de troepen uitlopen om de wereld te verbeteren en ondertussen elk kwartaal betere cijfers laten zien. Aanleiding is zijn magistrale en meeslepende werk over de ‘grote strijd’ van Unilever topman Paul Polman.

#003 Farid Tabarki over de veranderende tijdgeest en transformatie

Farid Tabarki en Jempi Moens

Verdwijnen de vaste structuren en systemen in onze samenleving en is  verandering de enige constante?

Op de volle maan van zondag 9 februari gaat Jempi Moens in gesprek met Farid Tabarki van Studio Zeitgeist over de veranderende tijdgeest, de transformatie van de maatschappij en de economie.

#002 Guy van Liemt over het rendement van geluk

Guy van Liemt en Jempi Moens

Zijn je medewerkers wel bevlogen aan het werk? En wat gebeurt er als je geluk niet benadert als een softe nice-to-have maar als een zeer impactvolle en interessante KPI.

Op de eerste nieuwe maan van 2020 gaat Jempi Moens  in gesprek met bedrijfseconoom Guy van Liemt over het rendement van geluk. Volgens voorspellingen kampt een kwart van de werknemers in Nederland in 2030 met burn-out klachten. Zijn er manieren om met stress en werkdruk om te gaan?

#001 Ad van Nieuwpoort: roeping en relfectie.

Ad van Nieuwpoort en Jempi Moens

Neemt technologie ons leven over? EN wat is de noodzaak tot ‘meaningfull business’? Hoe kijkt een theoloog naar leiderschapsvraagstukken?

Op de eerste volle maan van 2020 gaat Jempi Moens  in gesprek met theoloog Ad van Nieuwpoort, over zingeving, het nut van reflectie en het stellen van hogere doelen, over de noodzaak tot ‘meaningful business’, maar ook een boeiende waarschuwing over technologie. Neemt het ons over? Hebben we het allemaal nog wel een beetje in de hand? Waar willen we naartoe?