Lunar Community

Onze Community of Free Minds bestaat uit vrije denkers, changemakers en architecten van de toekomst. Professionals en leiders uit organisaties, wetenschappers, filosofen, theologen en andere experts.

Door onze kennis en inspiratie met elkaar te delen, jagen we vernieuwing en vooruitgang in organisaties aan. We leren van elkaar en van andere branches en sectoren. Wat ons bindt, is het werken vanuit verlangen: bevlogenheid, inspiratie, kansen, purpose en impact.

Lunar Community

de Community of Free Minds

Vrije geesten zijn de smaakmakers voor wetenschap, kunst, overheid, onderwijs en bedrijfsleven. 

 • Wij zijn positief en zien overal kansen. Alles kan beter, mooier, leuker, nu. 
 • Wij betrekken. Zo halen we het beste uit iedereen om ons heen. 
 • Wij verbinden. Niemand kan het alleen. Wij vernieuwen. Alles wat leeft beweegt. 
 • Wij vinden onze kennis en oplossingen bij gelijkgestemde denkers en doeners. Of juist bij culturen en bronnen, die door de meesten worden genegeerd. 

Herken je jezelf ook in dit profiel? Meld je dan aan voor een community-lidmaatschap. Want vrije geesten bouwen waar anderen alleen maar van durven te dromen. Ze zijn als het zuurstof voor de samenleving. En die samenleving kampt met ademnood.  Daarom betrekken we jou. We bouwen aan een ambitieuze community. Wat ons bindt, is het werken vanuit verlangen: bevlogenheid, inspiratie, kansen, purpose en impact. We delen kennis en inspiratie en willen een toonaangevend platform zijn voor vernieuwing en vooruitgang.

Voordelen van deelname

Door deel te nemen aan de community werk je aan je eigen duurzame ontwikkeling en daarmee versterk je de toekomstbestendigheid van jezelf en van de organisatie waarvoor je werkt. Als deelnemer geniet je van de volgende voordelen: 

 • Je bent in contact met andere vrije denkers, experts en onderzoekers
 • je sluit je aan bij vakgenoten in één van de drie LUNAR Community Circles
 • Je krijgt een gratis ticket voor ons jaarlijkse Festival of the Free Minds 
 • Je ontvangt maandelijkse updates met crispy, nietalledaagse kennis en inspiratie 
 • Je krijgt 10% korting op onze open modules 

Bijdrage voor individuele deelname is slechts € 400,- per jaar. Bekijk hier de verschillende vormen om deel te nemen. 

Community Circles

Onze community kent momenteel drie LUNAR Community Circles waarin personen uit hetzelfde vakgebied en/of met vergelijkbare expertise aangesloten zijn. Samen vormen ze de LUNAR Community of Free Minds. Nieuwe cirkels kunnen toegevoegd worden als deze behoefte ontstaat.

Je maakt een keuze bij welke Circle je graag wil aansluiten. Deelnemers die nu (nog) geen keuze maken, krijgen toegang tot bovenstaande voordelen zoals de maandelijkse updates, toegang tot het jaarlijkse Festival of The Free Minds en de korting op de open modules.

 

1) Leadership Circle

In de Leadership Circle zijn CEO’s, directeuren, bestuurders en ondernemers verbonden die op zoek zijn naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf én hun organisatie. De deelnemers van het LUNAR Impact programma zijn aangesloten bij deze circle, maar ook andere leiders met een vergelijkbaar profiel. Bij de Leadership Cirlce zijn bovendien ook wetenschappers, experts, filosofen, theologen en onderzoekers betrokken. Lees hier meer over de LUNAR leadership Circle.

 

2) Business Circle

In de Business Circle komen voornamelijk marketeers, business developers en innovatiemanagers samen, die met behulp van het Futurise®-trendmodel de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen volgen en vertalen naar de eigen business. Deze groep komt twee keer per jaar bij elkaar. Lees hier meer over deze groep.

 

3) People Circle

Deze groep bestaat hoofdzakelijk uit HR-directors en senior managers die zich met name bezig houden met persoonlijke- en teamontwikkelingsvraagstukken. Voor deze groep bieden we momenteel de Lunar Sense Making Sessions aan. Lees hier meer over deze groep.

De huidige community

Van onderstaande organisaties hebben Free Minds  zich aangesloten bij de Community

 

Deelname en prijzen

Individuele deelname

De bijdrage voor individuele deelname aan de Community of Free Minds is € 400,- per deelnemer per jaar.  Deelname aan één van de expertgroepen is bij deze prijs inbegrepen.

 

Bedrijfsdeelname 

Daarnaast is het ook mogelijk om een bedrijfsdeelname af te sluiten. Drie personen uit de organisatie zijn dan lid voor in totaal € 1.000,- per jaar. 

 

Partnerdeelname

Wil je als organisatie in de breedte en de diepte aan de slag met vooruitgang en vernieuwing? Kies dan voor community Partnerdeelname. Voor € 15.000,- per jaar ontvang je dan: 

 • Voor 4 personen individuele community-deelname 
 • Voor 2 personen deelname aan een Open Module naar keuze 
 • Voor 1 persoon deelname aan de LUNAR Impact Circle 
 • Jaarlijks een LUNAR-masterclass naar keuze 

Deelname gaat in op het moment van aanmelden en betreft deelname voor een jaar. Na het verstrijken van dit jaar kan je je opnieuw aanmelden. 

Ik schrijf me in

Inschrijfformulier Community of Free Minds

bekijk hier de brochure

 

Brochure Community of the Free Minds 2020

Lunar Community: “We don’t talk about the future, we build it”

ons aanbod

HOUVAST & REFLECTIE IN CRISISTIJD: SENSE MAKING SESSIONS

In deze interactieve webinar duiken we in de mentale paradoxen die leiders hebben te hanteren in crisistijd.

Leiders ervaren in coronatijd extreme druk, zijn veel in calls en online overleggen. Thuis is daarbij ook anders: kinderen zijn de hele dag thuis, de relatie met je partner verandert en de ‘normale’ reflectiemomenten (onderweg in de auto, etc.) zijn moeilijker te vinden. Het is een periode vol paradoxen: van loslaten én willen vasthouden aan het bekende, van grote turbulentie én juist rust vinden, van onzekerheid én tegelijkertijd ruimte om te creëren.

In deze webinar onderzoek je samen met andere leiders de paradoxen die voor jou op dit moment het sterkst spelen, zodat je ze beter weet te hanteren. En we kijken naar leiderschap vanuit zowel de positieve psychologie als door de bril van veranderfases die we doorlopen in deze periode van sterke verandering. We eindigen met de kracht van (team)rituelen en hoe je praktisch je dag kan vormgeven om juist in deze tijd de paradoxen te hanteren.

In deze webinar krijg je een rijker perspectief op de transitie waar we in zitten: een moment van houvast en reflectie in crisistijd.

Wat zijn de Lunar Sense Making Sessions?

De coronacrisis zet de wereld op zijn kop. Het is nog moeilijk te bevatten wat de impact is van wat er nu gebeurt en wat de consequenties zullen zijn. Leiderschap vraagt om wendbaarheid, veerkracht en moed. Moed om als persoon middenin deze turbulentie/chaos te durven blijven (met alles wat daarbij hoort), nieuwsgierig te blijven naar wat er in jou én bij de anderen om je heen gebeurt en open te blijven staan voor nieuwe mogelijkheden.

De Sense Making Sessions zijn bedoeld om je als leider een nieuw houvast te geven, een extra perspectief en eerste duiding van de transitie waar we middenin zitten. Een plek waar je het met leiders kan hebben over de paradoxen die je tegenkomt in je leiderschap.

Scroll naar onderen voor de docenten.

Inschrijven

Schrijf je in voor ons interactieve webinar, dan ontvang je van ons de deelname-link

 

Inschrijfformulier 17 april houvast en reflectie

 

 

 

JEMPI MOENS

Jempi is de founder van LUNAR Institute en Fresh Forward. Als psycholoog en strateeg met 35 jaar ervaring in strategievraagstukken is hij helemaal thuis in en gefascineerd door de mechanismen van gedragsverandering.

Jempi maakt (vaak onontdekte en onderschatte) kennis uit de positieve psychologie en de neurowetenschappen toepasbaar in organisaties. Het echt aanspreken van alle talent in mensen is waar hij de meeste voldoening uit haalt.

Rick Koster

Rick Koster is expert in leiderschapsontwikkeling en verandering. Hij doceert in diverse internationale leiderschapsprogramma’s waarin hij leiders begeleidt om transities vorm te geven vanuit optimisme en authenticiteit.

Als (neuro)bioloog en presentatie-expert is hij bijzonder gefascineerd door de grote uitdagingen die het coronavirus ons als mensheid aanbiedt.

ELIAN SWINKELS

Elian Swinkels is program director van LUNAR Institute. Naast de business ontwikkeling van LUNAR richt zij zich binnen LUNAR op leiderschapsontwikkeling in de top van organisaties.

Hoe blijf je als leider met ieder gedrag van de organisatie op je gemak (op je gemak met je ongemak), en hoe kies je vanuit helderheid en overzicht de passende aanpak, zonder jezelf te verliezen in de context? Dat is de kern van haar werk. Daarnaast is Elian coach voor toptalent in diverse organisaties.