Lunar Community

Onze Community of Free Minds bestaat uit vrije denkers, changemakers en architecten van de toekomst. Professionals en leiders uit organisaties, wetenschappers, filosofen, theologen en andere experts.

Door onze kennis en inspiratie met elkaar te delen, jagen we vernieuwing en vooruitgang in organisaties aan. We leren van elkaar en van andere branches en sectoren. Wat ons bindt, is het werken vanuit verlangen: bevlogenheid, inspiratie, kansen, purpose en impact.

Lunar Community

de Community of Free Minds

Vrije geesten zijn de smaakmakers voor wetenschap, kunst, overheid, onderwijs en bedrijfsleven. 

 • Wij zijn positief en zien overal kansen. Alles kan beter, mooier, leuker, nu. 
 • Wij betrekken. Zo halen we het beste uit iedereen om ons heen. 
 • Wij verbinden. Niemand kan het alleen. Wij vernieuwen. Alles wat leeft beweegt. 
 • Wij vinden onze kennis en oplossingen bij gelijkgestemde denkers en doeners. Of juist bij culturen en bronnen, die door de meesten worden genegeerd. 

Herken je jezelf ook in dit profiel? Meld je dan aan voor een community-lidmaatschap. Want vrije geesten bouwen waar anderen alleen maar van durven te dromen. Ze zijn als het zuurstof voor de samenleving. En die samenleving kampt met ademnood.  Daarom betrekken we jou. We bouwen aan een ambitieuze community. Wat ons bindt, is het werken vanuit verlangen: bevlogenheid, inspiratie, kansen, purpose en impact. We delen kennis en inspiratie en willen een toonaangevend platform zijn voor vernieuwing en vooruitgang.

Voordelen van deelname

Door deel te nemen aan de community werk je aan je eigen duurzame ontwikkeling en daarmee versterk je de toekomstbestendigheid van jezelf en van de organisatie waarvoor je werkt. Als deelnemer geniet je van de volgende voordelen: 

 • Je bent in contact met andere vrije denkers, experts en onderzoekers
 • je sluit je aan bij vakgenoten in één van de drie LUNAR Community Circles
 • Je krijgt een gratis ticket voor ons Festival of the Free Minds 
 • Je ontvangt updates met crispy, nietalledaagse kennis en inspiratie 
 • Je krijgt 10% korting op onze open modules 

Bijdrage voor individuele deelname is slechts € 400,- per jaar. Bekijk hier de verschillende vormen om deel te nemen. 

Community Circles

Onze community kent momenteel drie LUNAR Community Circles waarin personen uit hetzelfde vakgebied en/of met vergelijkbare expertise aangesloten zijn. Samen vormen ze de LUNAR Community of Free Minds. Nieuwe cirkels kunnen toegevoegd worden als deze behoefte ontstaat.

Je maakt een keuze bij welke Circle je graag wil aansluiten. Deelnemers die nu (nog) geen keuze maken, krijgen toegang tot bovenstaande voordelen zoals de maandelijkse updates, toegang tot het jaarlijkse Festival of The Free Minds en de korting op de open modules.

 

1) Leadership Circle

In de Leadership Circle zijn CEO’s, directeuren, bestuurders en ondernemers verbonden die op zoek zijn naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf én hun organisatie. De deelnemers van het LUNAR Impact programma zijn aangesloten bij deze circle, maar ook andere leiders met een vergelijkbaar profiel. Bij de Leadership Cirlce zijn bovendien ook de met LUNAR Institute verbonden experts en docenten aangesloten (wetenschappers, onderzoekers, auteurs en trainers/praktijkmensen). Je kan hier terugvinden welke experts onder andere zijn aangesloten bij onze community. Lees hier meer over de LUNAR leadership Circle en de specifieke voordelen.

 

2) Business Circle

In deze circle kijken we samen door de bril van Futurise® naar ontwikkelingen in de wereld om dat vervolgens te vertalen naar inzichten en kansen voor de eigen organisatie of business. De groep bestaat voornamelijk uit strategen, marketeers, brandmanagers, business developers en innovatiemanagers uit zeer uiteenlopende sectoren en branches. De deelnemers komen drie keer per jaar samen tijdens inspiratiesessies. Klik hier om voor details, een overzicht van de huidige deelnemers en aanmelden.

 

3) People Circle

In de LUNAR People Circle komen dé vooroplopers en vrijdenkers op het gebied van HR en people development bij elkaar. Het is een ontmoetingsplaats voor HR-directeuren die hun organisatie en het vak vooruit willen brengen. Leidinggevenden die voortdurend bezig zijn met de uitdaging om het menselijk potentieel in hun organisatie vol ‘aan’ te zetten. Voor deze mensen zijn we een ontmoetingsplek, een vrijplaats om geïnspireerd te raken, verder te groeien en sterker te staan. Lees hier meer over deze groep.

De huidige community

Van onderstaande organisaties hebben Free Minds  zich aangesloten bij de Community

 

Deelname en prijzen

Individuele deelname

De bijdrage voor individuele deelname aan de Community of Free Minds is € 400,- per deelnemer per jaar.  Deelname aan één van de expertgroepen is bij deze prijs inbegrepen.

 

Bedrijfsdeelname 

Daarnaast is het ook mogelijk om een bedrijfsdeelname af te sluiten. Drie personen uit de organisatie zijn dan lid voor in totaal € 1.000,- per jaar. 

 

Partnerdeelname

Wil je als organisatie in de breedte en de diepte aan de slag met vooruitgang en vernieuwing? Kies dan voor community Partnerdeelname. Er zijn verschillende mogelijkheden, bij interesse maken we een afspraak op maat.

Deelname gaat in op het moment van aanmelden en betreft deelname voor een jaar. Na het verstrijken van dit jaar kan je je opnieuw aanmelden. 

Ik schrijf me in

Inschrijfformulier Community of Free Minds

bekijk hier de brochure

 

Brochure Community of the Free Minds 2020

Lunar Community: “We don’t talk about the future, we build it”

ons aanbod

14 dec 20

Jongeren en de toekomst

Een inspiratiesessie voor deelnemers van de Business Circle of the LUNAR Community of Free Minds

Lees meer

Leiderschapsparadoxen

Kiezen voor groei en winst op korte termijn of voor purpose en verantwoordelijkheid op lange termijn? Krachtig sturen of iedereen betrekken? Eigen belang of gezamenlijk belang? Veel leiders vinden het (zeker ook door de impact van corona) moeilijk om met deze paradoxen te dealen. Om hun aandacht te goed te verdelen tussen beide uitersten van de paradoxen, zodat het één niet ten koste van het ander gaat.

Speciaal voor leiders die beter willen omgaan met de paradoxen van deze (crisis)tijd hebben we een bijzonder leiderschapsprogramma samengesteld met spraakmakende experts die jou helpen met de grote leiderschapsparadoxen van deze tijd. Doe je mee? Meld je dan vandaag nog aan voor dit programma.

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Highlights van het programma

 • Leren uit de praktijk: in gesprek met leiders met ruime ervaring op het ‘slagveld’, zoals Feike Sijbesma, Greet Prins,  Jeroen Smit en Pien de Ruig. Er wordt nog een ervaren businessleader toegevoegd.
 • Leren van de wetenschap: inspiratie uit onverwachte hoek, o.a. de neurowetenschap en de filosofie met Erik Schoppen en Ignaas Devisch
 • Aan de slag: direct vertalen naar de eigen situatie met Jempi Moens
 • Coronaproof: bij elkaar in een klein gezelschap zodat corona-maatregelen goed zijn te waarborgen

 

De meeste mensen zien het belang wel van het op een verstandige en verantwoorde manier omgaan met paradoxen. Maar vanzelf gaat dat niet, zeker niet in deze heftige tijd. Dit programma haalt je even uit de waan van de dag, zodat je daarna met nieuwe focus, kennis en energie verder kan. Een beperkte investering met grote impact dus. Het programma is hier in details uitgewerkt.

praktische details

Doelgroep

Een intiem gezelschap van Free Minds, directeuren en senior managers die positief met verandering willen omgaan.

 

Kosten

De kosten voor dit programma van 1,5 dag zijn € 1.500,- inclusief lunch, diner en versnaperingen tussendoor. Exclusief hotelovernachting.

 

Locatie

Dit programma vindt plaats op het Service Station te Hilversum, een speciale, creatieve locatie. Ooit een benzinestation, nu een uniek gemeentelijk monument, volledig ingericht om creativiteit en samenwerking bij mensen te stimuleren.We verwelkomen je graag in ons creatieve (t)huis.

 

Coronaproof

Het Service Station is helemaal ingericht volgens de anderhalvemeter-richtlijnen en voldoet aan alle hygiënemaatregelen. Dezelfde warme en creatieve omgeving met de gebruikelijke service, en nu ook helemaal volgens de huidige voorzorgsmaatregelen.

We houden de ontwikkelingen in de huidige gezondheidscrisis voortdurend in de gaten. Wanneer er situaties ontstaan die effect hebben op het inhoudelijke programma, de line-up of de vorm, dan houden we je hiervan op deze pagina op de hoogte.

Spraakmakende experts

Je gaat aan de slag en in gesprek met vooraanstaande business leaders en spraakmakende experts. Je leert aan de hand van  (wetenschappelijke) kennis en ervaringen uit de praktijk.

Programma

4 november 2020

Ochtend:

 • Welkom en kennismaking:
 • Leiderschapsparadoxen: setting the scene – door Jempi Moens
 • Mentale mindset van het komend decennium (Futurise®) – door Niels Hansen
 • Workshop: Insights

Middag:

 • Lunch
 • Free Mind-leadership en paradoxen in de praktijk – in gesprek met experts als Jeroen Smit en Pien de Ruig
 • Workshop: aan de slag met jouw leiderschapsparadoxen
 • Reflectie

Avond:

 • Experience Dinner
 • In gesprek en leren van – Feike Sijbesma
 • Filosofische beschouwing – Ignaas Devisch

 

5 november 2020

Ochtend:

 • Workshop: mentale uitdagingen
 • Mentale uitdaging en daadkracht – door Greet Prins
 • Paradoxen in het brein – door Erik Schoppen
 • Workshop: de juiste Mindset en Next steps: leiderschap met creativiteit en focus
 • Lunch en afronding

Contact of direct inschrijven

Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in:

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen krijg je van ons een mail waarin we de afspraken bevestigen.

 

 

 

Feike Sijbesma

Feike Sijbesma heeft een indrukwekkende cv. Hij is voormalig CEO van DSM en Honorary Chairman van DSM, heeft een Co-Chair met Secretaris Generaal Ban Ki-Moon bij de Global Commission on Adaptation. Hij is aangesloten bij de Board of Trustees of the World Economic Forum en zit ook in de RvC van Philips, Unilever en De Nederlandsche Bank. Tot september 2020 is hij speciaal gezant in de strijd tegen corona. 

Feike heeft een brede kijk op complexe zaken. ‘Een bedrijf is, zo benadrukt hij regelmatig, niet alleen op aarde om winst te maken. Je kunt jezelf of je bedrijf toch niet succesvol noemen in een wereld die faalt?’ Gedurende de avond gaan we tijdens het diner in gesprek met Feike over leiderschapsparadoxen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Greet Prins

Greet Prins  is  is voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg, een landelijke organisatie voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij was eerder directeur vernieuwing bij het UWV. Greet is onder meer lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van KRO-NCRV. Eerder was zij CEO van Saatchi & Saatchi. Sinds 2019 is zij tevens lid van de CDA-Eerste Kamerfractie.

Haar bijdrage zal gaan over de mentale uitdagingen die we hebben als leiders en de daadkracht die daarbij nodig is.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Jeroen Smit

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van diverse bestsellers, waaronder De Prooi over ABNAmro en Het Grote Gevecht van Unilever-topman Paul Polman. Sinds 1990 schrijft hij over leiderschap in het bedrijfsleven. Hij heeft zowel als redacteur bij het Financieele Dagblad als bij het Algemeen Dagblad gewerkt. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Hij gaf jarenlang colleges aan de Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit en was van 2011 tot 2015 hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens een van onze podcast-opnames heeft Jempi een mooi gesprek gehad met Jeroen over de dilemma’s van leiders. Gaan we voor purpose of gaan we voor winstmaximalisatie en aandeelhoudersbelang? Met Jeroen organiseren we een workshop om dit thema uit te diepen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Erik Schoppen

Erik Schoppen is merkexpert, neurowetenschapper en gedragsonderzoeker, innovator, ontwerper en publicist. Hij is een autoriteit op het gebied van vertrouwen, privacy, invloed, gedrag en duurzame merkpositionering, beleving, -management, -reputatie en –innovatie. Hij heeft als kansdenkend innovator en ideeversneller inmiddels een reputatie opgebouwd en mensen en organisaties geïnspireerd met zijn verrassend inhoudelijke visie op een toekomstgerichte duurzame economie. Hij is bedenker en medeoprichter van online research platform WorldBrainWave.com en Resultal.com.

Erik is gastdocent in de LUNAR-programma’s en zal tijdens de Deep Dive met je in gesprek gaan over de paradoxen in het brein.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Pien de Ruig

Na een carrière in het bedrijfsleven werkt Pien de Ruig sinds 2013 fulltime en onbetaald als bestuurslid communicatie bij Voedselbanken Nederland. Sinds ze bij de Voedselbank werkt, merkt ze hoezeer ze altijd op een eilandje leefde, in een wereld die bestond uit dezelfde welgestelde, hoogopgeleide mensen. ‘Nu ervaar ik dagelijks dat een grote groep mensen in Nederland niet kan meekomen, verdwaalt in de regels en dat het systeem hapert.’ Tijdens de coronacrisis merkte de Voedselbank dat nog meer mensen hulp nodig hadden. Hoe ga om met tegenslag en hoe maak je van een crisis een kans? Onlangs hebben we hier een mooi gesprek over gehad tijdens een livestream met Pien. Tijdens de Deep Dive zal Pien je meenemen in al deze paradoxen waar ze dagelijks mee te maken heeft.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Ignaas Devisch

Ignaas Devisch is Professor Filosofie & Ethiek, auteur, keynote-speaker en consultant. Ignaas heeft diverse boeken geschreven waaronder het bekende boek Rusteloosheid. Ignaas is onze huisfilosoof en heeft een vaste rol in onze podcasts-reeks. Je kunt hem ontmoeten tijdens de Impact-programma’s, bij onze Open Modules maar ook bij ons Festival of the Free Minds.

Ignaas zal tijdens deze Deep Dive een filosofische beschouwing geven rondom de paradoxen in leiderschap.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Niels Hansen

Niels Hansen is Futurise® Meastro bij LUNAR Institute. In zijn rol van Futurise® Maestro brengt hij maatschappelijke trends en ontwikkelingen in kaart, die hij vervolgens vertaalt naar heldere en toegankelijke toekomstvisies. Ons zelfontwikkelde Futurise®-trendmodel is zijn belangrijkste gereedschap en stelt ons in staat om inzicht te krijgen in de behoeftes en drijfveren achter gedrag. Hij helpt vrije denkers en nieuwsgierige geesten om door de bril van Futurise® naar de wereld te kijken; dat opent de wereld, geeft richting en biedt nieuwe perspectieven. Niels deelt zijn kennis met grote regelmaat in de vorm van lezingen op congressen en events. 

Tijdens het programma zal hij een bijdrage geven over de mentale mindset van het komend decennium (Futurise®).

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Ilco van der Linde

Ilco van der Linde is founder van dance4life, MasterPeace en alle Bevrijdingsfestivals in Nederland. Tevens is hij eigenaar van het Mandelahuisje, het huis voor verzoening en verbinding. Voor LUNAR is hij de trotse Toekomstarchitect. Hij helpt om de groep van nu al tientallen vrije geesten uit te bouwen tot een spraakmakende community. Hoe zien en pakken we kansen? Hoe blijven we optimistisch en sterk? Hoe kunnen we altijd weer verbinden en betrekken.? Samen met LUNAR draagt hij daar graag antwoorden, kennis en ervaringen voor aan.

Ilco heeft een boek geschreven over hoe je je ideaal kan verwezenlijken: Be a Nelson, net als Mandela deed. Hier zal zijn bijdrage tijdens het programma over gaan.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

 

Jempi Moens

Jempi Moens is oprichter van het LUNAR Institute en Fresh Forward. “Met de oprichting van LUNAR wil ik meer vaart geven aan positieve kansen in bedrijfsleven en maatschappij. Daarbij is het mijn doel om mensen te inspireren en te laten ervaren dat werken vanuit verlangen individuen, teams en organisaties sterker en impactvoller maakt. En ook veel gelukkiger. Als psycholoog en strateeg met 35 jaar ervaring in strategievraagstukken ben ik helemaal thuis in en gefascineerd door de mechanismen van gedragsverandering. Het toepasbaar maken van (vaak onontdekte en onderschatte) kennis uit de positieve psychologie en de neurowetenschappen in organisaties, het echt aanspreken van alle talent in mensen is waar ik de meeste voldoening uit haal.”

Jempi is initiatiefnemer en gastheer van dit programma en zal diverse workshops begeleiden gedurende de dagen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

 

 

Contact of direct inschrijven

Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in:

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail waarin we de afspraken bevestigen.

 

5 min

Persbericht: Nederlandse CEO, pak je verantwoordelijkheid

Nederlandse CEO, pak je verantwoordelijkheid – helft Nederlandse bevolking ontevreden over rol bedrijven Hilversum, 25 augustus 2020 –

Lees meer

5 min

Post-corona-leiderschap

Wie moeten we nu geloven: de experts die beweren dat na corona alles definitief anders wordt of de

Lees meer

5 min

Be a nelson

Ilco van der Linde is per januari 2019 onderdeel van het Lunar team. Ilco is o.a. oprichter van

Lees meer