LUNAR Livestream

LUNAR Livestream

Online Futurise®-verhalen en -inspiratie

In LUNAR Livestreams duiden we de tijdsgeest en praten we over trends en ontwikkelingen vanuit het perspectief van ons eigen Futurise®-trendmodel. Vanuit de Skylounge Studio in Hilversum gaat Niels Hansen in gesprek met bijzondere gasten die betrokken zijn bij inspirerende initiatieven die naadloos inspelen op de veranderende behoeftes van de toekomst. Van FMCG’s tot gezondheidszorg, van architecten tot sportverenigingen. Hoe is het ontstaan? Wat is de impact? En wat kunnen we ervan leren? Kijk, luister en praat live mee!

  • We zenden online en je kunt live meekijken
  • Tijdens de uitzending kun je reageren en vragen stellen
  • Een aflevering duurt maximaal 30 minuten
  • Uitzending gemist? Je kunt ze natuurlijk ook terugkijken én terugluisteren

 

Gratis registreren voor de livestream:

Live meekijken en -praten? Vul dan hieronder je mailadres in en ontvang voor iedere nieuwe uitzending een reminder van ons.

 

 

Livestream met Tim Koldenhof - De Dessertclub

8 oktober – van 15.00 – 15.30 uur

Een restaurant waar je alleen maar toetjes kunt eten. En niet zomaar toetjes, maar zeven exclusieve gangen uit handen van toppatissiers. Terwijl de meeste horecozaken het in deze tijd ontzettend zwaar hebben, is het na een succesvolle eerste pop-up editie inmiddels mogelijk om voor het tweede seizoen een tafelje te reserveren. Maar door het enorme succes ben je op z’n vroegst pas in januari aan de beurt. Is dit escapisme in optima forma? Een avondje verwennerij, je toetjesdromen waarmaken?

Tim Koldenhof – ondernemer, eigenaar van een eventbureau én de bedenker van dit toetjesconcept – is te gast in de LUNAR Livestream. Hoe kwam hij op het idee? Op welke behoeftes speelt hij in? Waarom is het zo’n enorm succes geworden? En wat kunnen we van deze creatieve ondernemer opsteken? Als je antwoord wil op deze vragen, kijk en praat dan mee tijdens de uitzending van 8 oktober a.s.

Livestream met Maarten Reijgersberg - RauwCC

15 oktober – van 15.00 – 15.30 uur

Ze heet Esther, is 29 jaar, komt uit Zweden en woont nu in Rotterdam. Maar… Ze is is niet echt en is gemaakt van bits en bytes. Oftewel, ze is een virtual human. En met behulp van animatie- en deepfake-technologie komt ze tot leven. Daarmee is ze de allereerste échte virtuele influencer van Nederland. Ze heeft bijna 50.000 volgers op Instagram en is sinds kort ook brand ambassador voor Postillion hotels.

Tijdens deze Livestream praat Niels over Esther met Maarten Reijgersberg, de eindbaas van RauwCC – een Rotterdams communicatiebureau – én de bedenker van Esther. Hoe zit dat precies met Esther en welke droom heeft hij voor deze bijzondere dame bedacht? Welke rol spelen virtual humans in de (nabije) toekomst? En waar zitten de kansen voor merken en organisaties?

Registreren voor de livestream:

Live meekijken en -praten? Vul je mailadres hieronder in en ontvang een reminder met een linkje voor de livestream.

 

De kracht (en de noodzaak) van verbinding

Met Ilco van der Linde, (co-)founder van o.a. de Bevrijdingsfestivals, Masterpeace en Dance4Life

Waarom is het samenbrengen en verbinden zo belangrijk, ook (of misschien juist vooral) in deze tijd? En hoe doe je dat dan? Daarover gaat Niels in deze uitzending in gesprek met Ilco van der Linde. Ilco is (co-)founder van o.a. de Bevrijdingsfestivals, Masterpeace en Dance4Life. Zijn missie: mensen samenbrengen om sociale impact te maken. Wat kunnen we van zijn initiatieven leren en welke adviezen heeft hij voor ons? En hoe kijkt hij, als iemand die bijna zijn hele leven lang mensen verbindt en bewegingen op gang brengt, naar de toenemende onrust en het groeiende verzet in de wereld?

Kunst om mensen in het hart te raken

Met Jeroen Everaert van Mothership

Hoe kun je mensen in publieke ruimtes en omgevingen raken en inspireren? Welke rol kan kunst daarbij spelen, bijvoorbeeld om het gedrag van de bezoekers te beïnvloeden? Daarover gaat Niels in deze podcast-aflevering in gesprek met Jeroen Evereart, de founder en managing creatief partner van Mothership, een begrip in de (kunst)wereld. In zijn rol als architect, designer en kunst- en cultuurspecialist gebruikt Jeroen de buitenruimte in de meest brede zin als canvas om het verhaal van de omgeving te vertellen.

Hoe je zowel maatschappelijke- als business impact maakt

Met Sabine Kam van Heineken Nederland

De maatschappij eist steeds meer verantwoordelijkheid van instituten, organisaties en merken. Maar hoe combineer je maatschappelijke- en sociale impact tegelijkertijd met business impact? Daarover praat Niels in deze uitzending met Sabine Kam, de Purpose Acceleration Manager van Heineken Nederland. De bierbrouwer lanceerde onlangs een nieuw initiatief om de inclusiviteit in de arbeidsmarkt te verbeteren. Waarom doet Heineken dat en hoe pakken ze het aan?

 

Hoe maak je van een crisis een kans?

Met Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland

Hoe ga je om met tegenslag en hoe maak je van een crisis een kans? Daarover vertelt Pien de Ruig, bestuurslid communicatie bij Voedselbanken Nederland. De voedselbanken werden aan het begin van de corona-crisis hard geraakt: supermarkten werden leeg-gehamsterd en veel vrijwilligers moesten thuisblijven. De steun was groter dan ooit en de Voedselbanken bleven vasthouden aan hun ambities.

Menselijke aandacht geven met technologie

Met Marijke van Putten van GGZ Noord-Holland-Noord

Uit recent onderzoek blijkt dat de meeste psychiaters en psychologen de voorkeur hebben voor face-to-face-contact. Maar Marijke van Putten (psychiater en oud bestuurder) gelooft dat cliënten in de geestelijke gezondheidszorg het beste af zijn in hun eigen vertrouwde omgeving en zette daarom al jaren geleden in op digitale zorg. Corona heeft die beweging naar zorg op afstand verder versneld. Maar hoe zet je technologie in op een menselijke manier, waardoor afstanden juist verkleinen en het contact persoonlijker wordt? Interessante lessen voor iedereen die het Futurise®-thema ‘Aandacht’ graag digitaal toepast; of het nu in de zorg is, bij de overheid, het onderwijs of in de commerciële sector.

 

Sport(bonden) en maatschappelijke impact

Met Erik Gerritsen van de KNHB

We leven in een tijd waarin steeds meer aandacht komt voor fysieke en mentale gezondheid. Welke rol speelt sport in de toekomst? Natuurlijk is sporten goed voor lichaam en geest, maar sportverenigingen en -bonden denken en doen verder dan dat. Zo stelde de Hockeybond aan het begin van de corona-crisis bijvoorbeeld hun clubhuizen beschikbaar voor basisscholen. Welke maatschappelijke en sociale bijdrage kan de sport nog meer leveren?

succesvol met jongeren als doelgroep

Met Bart de Ridder van Youngworks

Door de bril van ons eigen Futurise®-trendmodel zien we de wereld de komende jaren significant veranderen. Dit hebben we vertaald naar 6 grote thema’s voor dit decennium. Maar hoe kijken jongeren naar de toekomst? Wat zijn de belangrijkste thema’s die bij hen spelen? En hoe communiceer je met jongeren, nu en in de toekomst?