LUNAR Livestream

Online Futurise®-verhalen en -inspiratie

Vanuit onze eigen Skylounge Studio gaat Niels Hansen in gesprek met bijzondere gasten die betrokken zijn bij inspirerende initiatieven die naadloos inspelen op de behoeftes van de toekomst. Van FMCG’s tot gezondheidszorg, van architecten tot sportverenigingen. Hoe is het ontstaan? Wat is de impact? En wat kunnen we ervan leren? Kijk, luister en praat live mee.

  • We zenden online uit en meekijken is gratis
  • Tijdens de uitzending kun je reageren en vragen stellen
  • Een aflevering duurt maximaal 30 minuten

Registreren voor de livestream:

Live meekijken en -praten? Vul je mailadres hieronder in en ontvang een reminder met een linkje voor de livestream.

 

 

Eerstvolgende uitzending met Sabine Kam-Schuil

9 juli – van 15.00 – 15.30 uur

Sabine is Purpose Acceleration Manager CX- Out of Home bij Heineken Nederland. We gaan met haar in gesprek over hoe je als corporate organisatie – in tijden van heftige crisis en onzekerheid – de verbinding weet te organiseren voor maatschappelijke– én business impact.

De bierbrouwer is een samenwerking aangegaan met twee toonaangevende sociale ondernemingen om zich in te zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Waarom doet Heineken dit? Hoe pak je zoiets aan? En wat welke inspirerende inzichten kan Sabine ons meegeven?

Uitzending met Pien de Ruig

23 juli – van 15.00 – 15.30 uur

Pien de Ruig is board member bij de Voedselbank.  Pien heeft een mooie carrière in het bedrijfsleven gehad. Sinds 2013 werkt ze fulltime en onbetaald als bestuurslid communicatie bij Voedselbanken Nederland. ‘Ik voelde: dit is mijn baan. De huidige crisis maakt het werk van de voedselbanken nog uitdagender dan dat het al was: nog meer mensen hebben hulp nodig en door alle maatregelen is de uitgifte van voedselpakketten moeilijker.

Aan het begin van de crisis werd het – o.a. door het hamstergedrag van consumenten – nog ingewikkelder om aan levensmiddelen te komen. De voedselbanken gingen de strijd aan en wat blijkt: juist in deze tijd is de steun groter dan ooit. Hoe komt dat en hoe maak je van een crisis een kans?

Uitzending met Marijke van Putten

28 juli – van 15.00 – 15.30 uur

 

Marijke van Putten is is sinds januari 2012 bestuurder van GGZ Noord-Holland-Noord. Haar jarenlange ervaring als behandelend psychiater is de inspiratie voor de visie die ze wil uitdragen als bestuurder. Binnen het bestuur Is Marijke vooral bezig met inspireren en vernieuwen. Marijke is op 26 juli te gast en gaat met Niels in gesprek over digitale vermenselijking in een zorginstelling.

Registreren voor de livestream:

Live meekijken en -praten? Vul je mailadres hieronder in en ontvang een reminder met een linkje voor de livestream.

 

Uitzending met Ilco van der Linde

25 juni – van 15.00 – 15.30 uur

Ilco is (co-) founder van o.a. Masterpeace, Dance4Life, de Bevrijdingsfestivals, het Mandelahuisje en ook verbonden aan LUNAR. Zijn missie: mensen samenbrengen om sociale impact te maken. Waarom is het samenbrengen en verbinden zo belangrijk volgens hem, ook (of misschien juist) in deze tijd? Hoe doe je dat dan? Wat kunnen we van zijn initiatieven leren en welke adviezen heeft hij voor ons?

En natuurlijk ook: hoe kijkt hij, als iemand die bijna zijn hele leven lang mensen verbindt en bewegingen op gang brengt, naar de toenemende onrust en het groeiende verzet in de wereld, zoals de Black-lives matter-protesten? Heb je de uitzending gemist je kan hem hier terugkijken.

Uitzending met Jeroen Everaert

2 juli – van 15.00 – 15.30 uur

Jeroen is founder en managing creatief partner van Mothership, een begrip in de (kunst)wereld dat staat voor inspiratie en verwondering met lef. Mothership levert toegevoegde waarde aan de openbare ruimte. In zijn rol van architect, designer en kunst- en cultuur specialist gebruikt Jeroen de buitenruimte in de meest brede zin als canvas om zijn, en het verhaal van de omgeving, te vertellen. De missie van Jeroen is kunst laten ontstaan uit en opnieuw verankeren in het DNA van de (bebouwde) omgeving, zodat iedereen er door geraakt kan worden. Mothership is trots op de sociale impact en de commerciële waarde die deze projecten hebben. Met spraakmakende projecten als het plafond van de Markthal in Rotterdam en de droneshow van 5 mei jl is een Art Performance van Mothership.  Hiermee raakten we de emotie van velen. Kunst communiceert en verbindt en dat is juist in deze onzekere tijd van groot belang. Heb je de uitzending gemist je kan hem hier  terugkijken.

Programma overzicht