Leiderschapsontwikkeling

Voor directie- en managementteams en high potentials

Leiderschapsontwikkeling

“We werken als team op de grote lijn meestal prima met elkaar samen, maar het kan beter, met meer focus, impactvoller. Er lijken soms dingen te spelen die niet hardop gezegd worden. Wat vervolgens impact heeft op onze energie en samenwerking. Volgens mij kunnen we als team veel effectiever met elkaar samenwerken.”

Het begint bij het leiderschapsteam

De visie en waarden zijn bekend. Nu is het cruciaal voor succes dat het gedrag van het leiderschapsteam congruent is met de nieuwe visie en waarden. Alleen dan ontstaat werkelijke verandering en worden oude patronen doorbroken. Dit programma start vanuit het eigen talent en bevlogenheid van de leiders. Van daaruit bouwt het programma door op de teamkracht en voorbeeldgedrag van de leiders in de organisatie.

In een 6-daags programma ga je met het directieteam aan de slag. Doel van dit programma is:

  • Het activeren van de bevlogenheid en eigenaarschap van het leiderschapsteam ten aanzien van de nieuwe purpose
  • Inzicht krijgen in stimulerende en belemmerende team-dynamieken om de purpose te realiseren
  • Concreet maken wat dit betekent voor het rolmodelschap en gedrag naar de organisatie toe
  • Concretiseren hoe we als team en organisatie ‘Future Fit’ worden. Waar moeten we afscheid van nemen, waar moeten we mee beginnen en hoe kunnen we systemen hierin ondersteunend maken
  • Afspraken rondom mentaliteit en gedrag

 

“De verschillende generaties in onze organisaties werken niet altijd lekker met elkaar samen.
Ze weten elkaar niet te vinden, werken langs elkaar heen, komen elkaar niet tegen of kunnen niet zoveel met elkaar. Zonde! We zouden zoveel krachtiger kunnen zijn als we elkaar echt zouden weten te vinden.”

Gilde-programma

Het Gilde-programma is een compacte, avontuurlijke leerreis waarin senior- en young executives uit jouw organisaties met elkaar een bijzondere ervaring meemaken. Het programma is enerzijds gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling, maar brengt tegelijkertijd de verschillende generaties in je organisatie bij elkaar. Samen ontwikkelen ze een manifest voor de organisatie/directie met intergenerationeel perspectief op hoe we samen een nog krachtigere, energiekere en meer duurzame organisatie kunnen worden.

In een 6-daags programma (bestaande uit 3 modules) gaan de executives gezamenlijk op reis. Doelen van dit programma zijn onder andere:

  • Diepgaande reflectie en interactie rond de eigen journey tot nu toe. Denk aan thema’s als: gouden inzichten, groeifactoren, misstappen en fouten, gemiste kansen, dilemma’s, zingeving, privé-werk-balans, ethische vraagstukken en keuzes, glorieuze en moeilijke periodes en de inzichten.
  • Inzicht in wat je vanuit mentorship wil delen en doorgeven. Of waar je juist nieuwsgierig naar bent.
  • Concreet perspectief ontwikkelen naar de toekomst toe: waar ben ik naar op weg? Welk perspectief heb ik of wil ik creëren?
  • Intergenerationeel manifest ontwikkelen voor de directie om een krachtigere, energiekere en meer duurzame organisatie te worden.

 

Individueel deelnemen aan het Gilde-programma?

We bieden het Gilde-programma ook aan als persoonlijk ontwikkel-programma. Interesse? Lees verder.

Wil je eens vrijblijvend sparren?

“Volgens mij begint het allemaal bij ons in het leiderschapsteam. Als wij het al niet laten zien in ons gedrag en samenwerking, hoe kan de rest van de organisatie dan mee?”

Een vraag die we regelmatig van onze klanten horen tijdens een verkennend gesprek. Speelt een dergelijke vraagstuk ook binnen jouw leiderschapsteam? En zou je hier eens vrijblijvend met ons over in gesprek willen gaan?

Neem contact op met Elian Swinkels via Elian@lunarinstitute.com of  bel haar op 035 – 54 88 111