Nieuwe dimensies van mens-ontwikkeling

Nieuwe dimensies van mens-ontwikkeling

Iedereen heeft het. Bij de een is het vanaf geboorte al sterk ontwikkeld, bij de ander groeit het door de jaren heen. En bij sommigen ligt het ver weg begraven. Intuïtie. Een innerlijk weten, een onderbuikgevoel. Het maakt niet uit hoe je het noemt. Het is een kompas waar ieder van ons in meer of mindere mate op vaart.

Ik vroeg mezelf dat een aantal jaar geleden af: wat als ik dat stuk van mezelf, mijn intuïtie kan versterken en bewuster kan herkennen, wat brengt me dat dan?

In de afgelopen 100 jaar is ons brein en de ratio de standaard geworden. Iets kunnen onderbouwen en onderzoeken geeft ons houvast. Maar de andere kant; een innerlijk weten hebben en (onderbuik)gevoel kan net zo krachtig zijn. Helemaal als je beide bewuster weet te (h)erkennen en te combineren.

Het heeft me veel gebracht. Het bezig zijn met intuïtie, het onderbewustzijn. Sneller herkennen wanneer iets klopt of niet, daar eerder op anticiperen, beter de vinger op de zere plek kunnen leggen of juist beter in staat zijn op de goede knoppen te drukken waardoor iets versnelt. Meer flow, meer plezier, meer diepgang.

Dat smaakt naar meer. Vanuit je intuïtie is de stap snel gemaakt naar je onderbewustzijn en daarmee je brein. De neurowetenschap en kwantumfysica laten hierin zien dat er nog zo veel meer potentieel is dat we als mensheid hebben, én kunnen inzetten.

Daar gaan we de komende periode meer onderzoek naar doen. Welk potentieel hebben we als mens nog meer in huis? Wat leren we niet op school, wat misschien wel een wezenlijk onderdeel is van al het potentieel dat we als mens in ons hebben? Hoe kunnen we die kwaliteiten nog sterker benutten?

En misschien wel de kernvraag: Hoe kunnen we de kracht van het brein en ons onderbewuste een onlosmakelijk onderdeel laten zijn van je ontwikkeling als mens, professional en als leider. En welke rol kunnen wij als LUNAR Institute hierin spelen?

Zweverig? Nee. Praktisch en toepasbaar? Ja voor iedere nieuwsgierige geest.

 

Lijkt het je interessant om hier met ons over mee te willen denken? Of heb je ideeën hierover, reik dan vooral uit. LUNAR Institute nodigt nieuwsgierige geesten uit om mee te denken en te ontdekken. Neem voor meer informatie contact op met Elian Swinkels via Elian@lunarinstitute.com.

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer