Interview met Piet Decuypere, CEO Danerolles

Interview met Piet Decuypere, CEO Danerolles

Op 8 maart kwam de Leadership Circle van de LUNAR Community weer bijeen op ons Service Station in Hilversum. De avond stond in het teken van het thema ‘De tirannie van het nu’. Wat in de sessie aan de orde kwam was het bekende dilemma waar veel leiders van nu mee te maken hebben: de aandacht voor de korte termijn (omzet, winst, kwartaalcijfers) en het verlangen om op de langere termijn betekenisvol en verantwoord te handelen en positieve impact voor mens en maatschappij te realiseren. Iets dat speelt in vrijwel alle sectoren van onze economie en maatschappij.

Na afloop van de bijeenkomst mochten we Piet Decuypere, CEO en mede-eigenaar van Danerolles, een aantal vragen stellen over dit dilemma en hoe hij als CEO van Danerolles de juiste balans houdt tussen nu en de lange termijn. En meer specifiek vanuit zijn rol als leider. Hoe stuur en ondersteun je je organisatie om hierin vanuit de juiste perspectieven keuzes te blijven maken?

Sinds maart van dit jaar is de CEO van Danerolles ook gestart met het LUNAR Impact-programma. ‘Een waardevol programma waarin je met een groep van 8 – 10 CEO’s uitgedaagd wordt om na de denken over de concrete uitdagingen die ons staan te wachten in de komende 20 tot 25 jaar. Vanuit verschillende hoeken, geschiedkundig, economisch, filosofisch, maar ook heel concreet vanuit sociale projecten, kijken hoe de wereld op een andere manier georganiseerd kan worden. Dat je, als je de wil en het geloof maar hebt, dingen kán veranderen. En dat is volgens mij de essentie van het LUNAR Impact-programma. En dat samen met free minds, de mensen die de moed hebben om dingen écht anders te gaan doen. Dat helpt mij dan weer om in mijn bedrijf en met mijn aandeelhouders anders te gaan praten over value creation’, aldus Piet Decuypere.

 

Benieuwd naar het hele interview?

 

 

 

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer