Global Connectors Network

Global Connectors Network

Escapisme, Naturiteit, Strijdlust, Aandacht, Kwaliteit en Samen Sterk. Het zijn de zes Futurise®-trends die we richting 2030 regelmatig zullen tegenkomen. Hoe uiten deze trends zich concreet in verschillende steden, landen en regio’s?  

Om hier grip op te krijgen zijn we sinds dit jaar met dertien connectors in vijf verschillende werelddelen verbonden over de hele wereld met ons nieuwe platform: het Global Connectors Network. Bijzonder aan dit netwerk is het korte lijntje dat we hebben met de connectors. De vanuit Futurise® verrijkte cases die gaan over het doen en zijn van mensen zijn hierdoor authentiek.  

We komen maandelijks bijeen om cases van innovatieve start-ups, community’s en merken, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen op cultureel of politiek vlak, met elkaar te bespreken om zo de tijdgeest in verschillende regio’s te duiden. Om twee uur ’s middags, zodat David uit Beijing er nog net bij kan zijn voor de nacht zijn intrede doet, terwijl Karlijn uit Panama aan haar ontbijt zit.  

De groep is divers, wanneer we onze kennis delen zijn er wel twintig thema’s waar we expert in zijn. Zo komt het Futurise-thema ‘Naturiteit’ in Helsinki tot uiting in de verschillende community gardens en urban farms, zoals bijvoorbeeld de Kääntöpaikka tuin, waar de mede-eigenaren hun eigen producten kunnen verbouwen. En zo komt het Futurise-thema ‘Samen Sterk’ in Istanbul tot uiting in het gevoel van solidariteit dat in die cultuur heerst, waarbij de lokale gemeenschappen in de wijken heel belangrijk zijn.  

Uniek aan dit platform is dat we hiermee wetenschappelijk onderzoek en ons Futurise®-trendmodel verbinden met de menselijke kant. De connectors hebben hun zintuigen op scherp staan voor nieuwe ontwikkelingen en omdat zij ook daadwerkelijk daar wonen staan ze lokaal echt in verbinding. Als laatste zetten we technologie in om online verder onderzoek te kunnen doen, dit om verdere duiding te kunnen bieden.  

De inspiratie die we op doen plaatsen we op futurise.online in de vorm van cases, reports en background-stories. 

 

Componist
Een goede componist weet hoe je een aaneenschakeling van noten tot leven laat komen, zodat deze niet tot de som der delen, maar juist door het samenspel tot een nieuwe symfonie verwordt. Ik geloof dat dit alleen kan wanneer ieder zijn eigen instrument vindt en leert hoe je vanuit deze eigen unieke kracht samenspeelt met andere musici.  

Als componist bij Fresh Forward en LUNAR Institute breng ik ons Futurise®-trendmodel samen met wetenschappelijk onderzoek en technologie in verbinding met connectors over de hele wereld om steeds authentieke, actuele en inspirerende cases te vinden en te duiden. Deze vier samen vormen mijn instrument en unieke kracht die inzetbaar is om klanten te helpen hun toekomstvisie te componeren. Ik overzie het grotere plaatje en zie het als mijn missie mensen te helpen hun eigen instrument beter te leren (her)kennen, samen komt er dan magie tot stand!  

 

Meer weten?
Wil je meer weten van het Global Connectors Network of aansluiten bij de LUNAR Community om ook op de hoogte te blijven van alle Futurise-ontwikkelingen en wereldwijde cases over toekomstige ontwikkelingen? Neem dan contact op met Anika Smits, Anika@freshforward.com.

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer