Gilde Programma

SHAPING LEGACY AND FUTURE

Gilde Programma

GILDE-PROGRAMMA

Wijsheid komt met de jaren. Met de ervaring, met de worstelingen, met de hoogte- en dieptepunten. Je hebt al een mooie weg afgelegd, maar je wil jezelf verder blijven ontwikkelen om stappen te kunnen blijven zetten. Je hebt zo je eigen inspiratiebronnen en manieren gevonden om te blijven en te sleutelen aan jezelf om scherp te blijven, maar het is soms ook een worsteling. Af en toe zou je wensen dat je al wijzer was en een paar stappen kon overslaan of dat je vanuit het perspectief van de huidige generatie leiders naar bepaalde zaken zou kunnen kijken.

Het Gilde-programma biedt een compacte, avontuurlijke leerreis voor senior- en young executives uit diverse sectoren, gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. Een diversiteitsprogramma waarin je leert van elkaars vragen en reacties, elkaars inzichten, zienswijzen, ervaringen, maar ook van elkaars moeilijkheden en dilemma’s.

Het idee voor deze leergang is gebaseerd op de principes van de Collegia, de Romeinse voorloper van de Gilden en natuurlijk op de traditie van de Gilden zelf. 250 jaar geleden was de Lunar Society een van de moderne genootschappen, die de denkers en architecten van de nieuwe tijd bij elkaar bracht om kennis en wijsheid uit te wisselen en om te leren van en met elkaar. Deze oeroude traditie willen we nieuw leven inblazen. Met de leiders van nu die zich bezig willen houden met de vooruitgang en daarbij willen blijven sleutelen aan hun eigen ontwikkeling en bijdrage.

De Gilde-leergang is verrassend, krachtig, diepgaand, onconventioneel en resultaatgericht en, mede door het diverse gezelschap van seniors en juniors, komen inzichten uit verschillende werelden op dynamische wijze bij elkaar. Een leiderschapsavontuur waarin men ervoor open staat om op een onconventionele manier verrast en uitgedaagd te worden. In dit programma krijgen zowel seniors als juniors de kans om écht door te leren op ervaringen en inzichten van anderen en deze door te vertalen naar ieders eigen situatie.

 

Voor wie?

Voor nieuwsgierige leiders die niet alleen kennis willen delen of consumeren, maar ook nieuwsgierig zijn naar hoe vakgenoten, die op eenzelfde pad lopen maar 20-25 jaar jonger of ouder zijn, reageren op dezelfde veranderingen en wereldproblematiek. Vanuit leermeesterschap, wederzijds respect en nieuwsgierigheid naar elkaar toe.

Het programma

 • 4 modules verspreid over 6 maanden.
 • Een krachtige combinatie van 12 – 14 senior en young executives (CEO’s, directeuren, bestuurders en ondernemers).
 • Deels cognitief leren, maar vooral gericht op persoonlijk ervaren en doen met als doel het creëren van diepgang door interactie, openheid, nieuwsgierigheid en kwetsbaarheid.
 • Geen klassieke ‘klasjes’ of de standaard trainingsaccommodaties, maar altijd op verrassende locaties en met bijzondere, soms magische ontmoetingen die je nooit meer vergeet.
 • Kennis en expertise van wetenschappers en professionals. Meestal niet de usual suspects, maar mensen die waarde en diepgang en andere perspectieven kunnen toevoegen.
 • Creatieve methoden en gesprekstechnieken, gebaseerd op kennis uit de positieve psychologie, gedragspsychologie en neurowetenschappen, gericht op zelfreflectie, verinnerlijking en duurzame gedragsverandering.
 • Expertise op het vlak van werken vanuit verlangen, intrinsieke motivatie en betekenis en hoe dit vorm te geven in je eigen gedrag.
 • Kennis en expertise inzake de tijdgeest en de toekomstige ontwikkeling van de maatschappij (Futurise®-model) en de impact hiervan op organisaties, gedrag en leiderschap.
 • Verrassende inspiratie, perspectieven, ervaringen en plekken, die nieuwe elementen toevoegen en dit programma maken tot een avontuurlijke ontdekkingstocht met elkaar.

Startdata

 • Najaar 2023 (exacte data volgen nog)

De vier modules

 • Module 1: Ik-canvas en verdieping van je vragen, verlangens en dilemma’s (1 dag)
 • Module 2: De wereld waarin we leven en je eigen ambities, verwachtingen en rollen (avond & 2 dagen)
 • Module 3: Verbreden en verrijken van je perspectief als mens en leider (avond & 2 dagen)
 • Module 4: Verdiepen en verrijken persoonlijk inzichten (1 dag)

Lid van de LUNAR Community

Als deelnemer aan het Gilde-programma ben je automatisch lid van een van de drie circles van de LUNAR Community: de leadership circle. Tijdens community-activiteiten, bijvoorbeeld  het Free Mind Dinner, ontmoet je bijzondere vrijdenkers, wetenschappers en vakmensen. Eerder waren dat bijvoorbeeld Mo Gawdat, Jane Goodall, Jonathan Holslag, Sinan Can en Jeroen Smit. Lees hier meer over de LUNAR Community.

Investering Gilde-programma

De totale investering voor deelname aan alle vier modules van het Gilde-programma bedraagt € 10.000. Dit is inclusief materialen en f&b, en exclusief hotelovernachtingen en btw.

Meer info?

Direct aanmelden?

Meld je hier aan: