Gilde Programma

HET VAK VAN LEIDER, LEER HET VANUIT JE EIGEN AUTHENTICITEIT

Gilde Programma

GILDE PROGRAMMA

Niemand leert het vak van leider. Door talent, expertise, ervaring en training groeien managers en directieleden in hun rol. Dit is een organisch proces, wat soms met de wind mee gaat en soms een worsteling is. Je vraagt je af of je bezig bent met wat van je verwacht wordt of met wat je nou echt wil. Waar navigeer je naartoe, doe je de juiste dingen en wat heb je nodig om koers te houden?

Het antwoord op deze vragen, en de sleutel naar transformatie tot leider, zit in het hebben van een integraal perspectief op wat jijzelf, de organisatie en de wereld nodig heeft. In het LUNAR Gilde Programma ontwikkel je dit perspectief. Een bewustwordingsprogramma dat gaat over het werkelijk zijn van een leider.

In dit programma reflecteer je op je eigen drijfveren, purpose, onzekerheden, ambitie en leiderschap. Je doet nieuwe perspectieven op en krijgt kraakhelder in beeld waar je voor wil staan en wie je als leider bent. Je leert van ‘oude meesters’: topbestuurders, directeuren en experts die hun ervaringen en persoonlijke dilemma’s met je delen. Deelname aan dit programma maakt dat er een wereld voor je open gaat. Het geeft richting, sturing en bevestiging. Je krijgt een open mind ten aanzien van wat je belangrijk vindt voor jezelf, de mensen en de wereld om je heen

Wat brengt het Gilde Programma jou?

 • Je krijgt een nieuw handelingsperspectief op jouw leiderschap. Je weet wie je als leider wil zijn, de impact die je wil maken in jouw organisatie en in de maatschappij. Je weet wat je prioriteiten zijn en hoe je je professionele en persoonlijke nalatenschap, je legacy, ziet. Hierdoor maak je makkelijker keuzes en weet je duidelijker richting te geven.
 • Je ontwikkelt een bredere bewustwording, andere denkwijzen en nieuwe ideeën. Je leert anders waarnemen en met een open mind met organisatievraagstukken om te gaan. Je duikt onder andere in de wereld van de technologie, filosofie, geopolitiek en ethiek.
 • Je leercurve als leider versnelt door de inzichten, ervaringen en wijsheden die de doorgewinterde senior executives met je delen. Waardevolle inzichten die je normaal pas aan het einde van je carri re hebt en die jou helpen je grenzen te verleggen. Je krijgt als het ware een sneak preview van de ‘oude meesters’.
 • Je krijgt een beter begrip van je leiderschapsstijl, de oorsprong ervan en de impact ervan op anderen. Van daaruit ontwikkel je een duidelijk perspectief hoe je je verder als leider wil ontwikkelen. Het verstevigt je fundament als leider.

Voor wie?

Deelnemers aan dit programma zijn directeuren of MT-leden, leiders die beoogd directeur zijn of aan het groeien zijn in hun rol als directeur of MT-lid. Deelnemers zijn in een zeer senior fase van hun carrière en hebben al een of meerdere significante leiderschapsfuncties bekleed. In dit programma doen deelnemers van verschillende bedrijven mee. Er zitten maximaal drie deelnemers van één organisatie in de groep. Hierdoor leer je zowel van andere organisaties, maar kun je ook – indien gewenst – de reflectie zoeken met collega’s die in dezelfde organisatiedynamiek werken.

De groepsgrootte is 10 tot 16 deelnemers.

Karakteristieken van het programma

Bij complexe onderwerpen als leiderschap is de vraag hoe je leert net zo belangrijk als wat je leert. Dit programma kenmerkt zich door:

 • Persoonlijke verdieping: diepgaande reflectie op je eigen drijfveren, talenten, purpose, en verlangen. Direct en praktisch te vertalen naar hoe je dit wil vormgeven in je leiderschap en gedrag.
 • Intergenerationeel leren: ervaring, inspiratie en wijsheid van ervaren CEO’s. Je leert van leiders die hun sporen al hebben verdiend en hun kennis en expertise beschikbaar stellen aan de volgende generatie.
 • Het toepassen van nieuwe, onontgonnen en onverwacht relevante kennis: verrassende inspiratie, perspectieven en ervaringen zorgen ervoor dat je vizier op wat er in de wereld gebeurt, en wat dat betekent voor jou als leider, structureel wordt verbreed.
 • Praktische ervaring en wetenschappelijk onderbouwing: maximaal leerrendement door te leren vanuit zowel wetenschappelijke inzichten, ervaring uit de praktijk als de expertise van LUNAR op het gebied van leiderschapsontwikkeling.
 • Avontuur: samen als groep ga je deze ontdekkingsreis aan en scherp je je mening aan door met elkaar in gesprek te zijn, te discussi ren en te toetsen. Je gaat aan de slag op onverwachte plekken in een veilige leeromgeving in ambiances die raken.
 • Vier modules, voldoende uit elkaar geplaatst zodat er ruimte is om de inzichten uit het programma te internaliseren en toe te passen daar waar ze het meest tellen – op het werk en thuis.

Onderwerpen in het programma

INTEGRAAL KIJKEN, DENKEN EN DOEN

 • Inzicht in belangrijke trends op het gebied van geopolitiek, technologie, ethiek en filosofie met sprekers als Jonathan Holtslag, Mike van Rijswijk, Ignaas Devisch en vele anderen.
 • Het hebben van een rijk handelingsperspectief als leider (verder dan alleen cognitie en kennis)
 • Verbanden leggen en uitzoomen: de impact van de veranderende wereld op je organisatie en jouw leiderschap

AUTHENTIEK LEIDERSCHAP

 • Je purpose, drijfveren en waarden als leider
 • Je volle potentieel inzetten vanuit je grote levensambitie, vanuit wat jij wil veroorzaken (en niet wat andere van je verwachten)
 • Mensgericht leiderschap

CARRIÈREPAD EN LEGACY

 • Jouw nalatenschap als leider
 • Leiderschapslessen van ervaren executives uit onder andere de zakelijke dienstverlening, retail en de zorg
 • Invloed: waar wil jij je invloed laten gelden
 • Leiderschapsdilemma’s

Startdata

Het programma vindt plaats op de volgende data:

 • Module 1: 14 november 2023
 • Module 2: 5, 6, 7 februari 2024 incl. overnachting (dag 1 starten we om 16.00 uur, dag 3 ronden we om 16.00 uur af)
 • Module 3: 8, 9, 10 april 2024 incl. overnachting (dag 1 starten we om 16.00 uur, dag 3 ronden we om 16.00 uur af)
 • Module 4: 10 juni 2024

KLANT REVIEWS

“In het LUNAR Gilde-programma proberen we datgene dat we als ‘oudjes’ in de laatste 20 jaar van onze carrière geleerd hebben, nu al – dus 20 jaar eerder – over te brengen op de jongeren die midden in hun carrière zitten. Zo hebben zij daar langer plezier van en zijn ze nu al op de hoogte van zaken waar wij pas aan het einde van onze carrière van op de hoogte waren. Fascinerend hoe dat ook werkelijk gebeurde. Het Gilde-programma is écht een heel gaaf programma. We maken een stukje historie weer op een hele nieuwe manier actueel.” 

Harry Brouwer – ex CEO Unilever Food Solutions

“Voor mij is het Gilde-programma een unieke mogelijkheid om in een open sfeer en uit eerste hand inzichten en ervaringen mee te krijgen van topprofessionals die zich hiervoor in een werksituatie minder snel volledig open zullen stellen. Daarnaast is het voor mij ook een kans om mijn eigen visie in deze open setting te toetsen bij deze doorgewinterde mensen en zo ook voor hun meerwaarde en persoonlijke groei te kunnen realiseren. Dit alles vanuit een nieuwsgierige basishouding en een drive om morgen beter te willen zijn dan dat ik vandaag ben.”

 

Nick Uitdewilligen – PLUS Retail

Lid van de LUNAR Community

Als deelnemer aan het Gilde-programma ben je automatisch lid van de LUNAR Community of Free Minds. Tijdens community-activiteiten, bijvoorbeeld  het Free Mind Dinner, ontmoet je bijzondere vrijdenkers, wetenschappers en vakmensen. Eerder waren dat bijvoorbeeld Mo Gawdat, Jane Goodall, Jonathan Holslag, Sinan Can en Jeroen Smit. Lees hier meer over de LUNAR Community.

Investering Gilde Programma

Potentiële kandidaten nodigen we uit voor een intake met de programmadirecteur. Op basis van de motivatie voor deelname, de leerdoelen van de kandidaat en het persoonlijk profiel vindt toelating tot het programma plaats.

De totale investering voor deelname aan alle vier modules van het Gilde Programma bedraagt € 11.000. Dit is inclusief materialen, F&B en overnachting, en exclusief btw.

Meer info?

Direct aanmelden?

Meld je hier aan: