Futurise®-lezing

Futurise®-lezing

De toekomst in met Futurise®

We zijn een decennium ingegaan dat significant anders wordt dan de afgelopen ruim vijfentwintig jaar. We ontwikkelen andere behoeftes, ander gedrag en andere waarden. En al die ontwikkelingen bieden ontzettend veel nieuwe kansen, mits organisaties mee veranderen natuurlijk. Ben je op zoek naar inzicht en inspiratie om in te spelen op de veranderende wereld? Reserveer dan een Futurise®-lezing voor bijvoorbeeld een congres, een teammeeting of een event met klanten.

 

Inhoud van de lezing

Tijdens de lezing geven we inzicht in de details, de achtergronden en de onderbouwing van het Futurise®-trendmodel. We presenteren de belangrijkste trends en ontwikkelingen aan de hand van een aantal maatschappelijk thema’s. Hiervoor gebruiken we veel inspirerende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. En we gaan uitgebreid in op de impact op en de kansen van alle veranderingen voor merken, organisaties en leiderschapsvraagstukken. 

Tijdens de lezing gebruiken we veel inspirerende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. En we gaan uitgebreid in op de kansen van alle veranderingen voor merken, organisaties en leiderschapsvraagstukken.

 

Wat levert het op?

 • Een unieke kijk in de toekomst door de bril van Futurise®
 • Inzicht in de ontwikkelingen van gedrag en behoeftes van mens en maatschappij
 • Inzicht in de belangrijkste thema’s en trends van het decennium 2021-2031
 • Inspiratie uit binnen- en buitenland om te vertalen naar de eigen organisatie
 • Positieve energie, vertrouwen en zin in actie!

 

Onderwerpen die aan bod komen

Tijdens de Futurise®-lezing komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • De verandering van gedrag en behoeften en de impact daarvan op hoe we samenwerken en samenleven 
 • Technologie en de integratie met de natuur en het menselijk lichaam 
 • De roep om verantwoordelijkheid en de groei van verzet en protest 
 • De rol van communities en andere samenwerkingsvormen 
 • Toenemende schaarste van tijd en aandacht 
 • Veranderende behoeftes ten aanzien van kwaliteit van producten, diensten en merken 
 • De drang naar controle en nieuwe structuren 

 

 

Wie geeft de lezing?

Niels Hansen

Niels Hansen

De lezing wordt gegeven door Niels Hansen. Niels kijkt op een eigentijdse manier naar de toekomst en is gefascineerd door alles wat ons gedrag en onze behoeftes beïnvloedt. Niels denkt strategisch en maakt – omdat hij is opgegroeid tussen de ondernemers – ook makkelijk de vertaling naar de dagdagelijkse praktijk. Zijn lezingen bruisen van de energie en inspiratie en zijn opgebouwd uit een goede mix van theorie en aansprekende en actuele cases uit de praktijk.

Meer info over Niels en zijn rol binnen het Lunar team lees je hier.

 

Vrijblijvend informatie aanvragen

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, de prijs en de beschikbaarheid van een Futurise®-lezing voor jouw event. Laat je e-mailadres achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Referenties

“Niels kreeg het voor elkaar dat ik 60 minuten lang niet op mijn telefoon keek. Erg leuk om vanuit een terugblik vooruit te blikken, om kennis te maken met het trendmodel en om na te denken wat voor ons product de belangrijke thema’s zijn voor het komende decennium. Door de presentatie kijk ik anders naar de toekomst.” 

Remco Nieuwenhuis – KNVB

 

“Niels was spreker op de Volksbank Marketing Academie. Hij gaf ons op een zeer energieke en inspirerende wijze een heldere blik op toekomst. Hierdoor hebben onze marketeers nog meer inzicht gekregen in het gedrag en de behoeftes van onze maatschappij. Deze inzichten konden zij direct toepassen bij het uitwerken van een case om het waarde propositie model in te vullen.” 

Brigitte Verweij – de Volksbank

 

“Een verrassende en verfrissende reis gemaakt door de wereld van trends en innovatie! Verrijkt met veel nieuwe inzichten ga ik verder met de vertaling van de strategische koers van Wonen Limburg. Dank Niels voor de inspirerende wijze waarop jij jouw brede kennis over trends en innovatie deelt.”

Marty van Dam – Wonen Limburg

 

Klanten die eerder een Futurise®-lezing hebben bijgewoond: 

De unieke eigenschappen van een Futurise®-lezing

1. Wetenschap als basis

Wij baseren onze uitspraken op ruim 40 jaar wetenschappelijk onderzoek naar gedrag en behoeftes. En we gebruiken het verleden om de toekomst te voorspellen. Dit maakt ons anders dan trendwatchers, die hun voorspellingen veel meer op intuïtie baseren. Meer over het model

 

2. Praktisch toepasbaar

Uiteindelijk wil je met de inspiratie aan de slag. In onze presentaties gebruiken we daarom veel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het publiek sneller in staat is om het verhaal te vertalen naar de eigen situatie, organisatie en business.

 

3. Logisch geheel

Bij ons geen verzameling van losse, op zichzelf staande trends, maar een samenhangend verhaal. We bekijken de toekomst vanuit een aantal vaste thema’s. Hierdoor worden trends en ontwikkelingen in een verklarend perspectief geplaatst waardoor het publiek sneller in staat is om het verhaal te vertalen naar de eigen situatie, organisatie en business.

 

4. Behoeftes centraal

We kijken niet alleen naar waarneembaar gedrag en naar ontwikkelingen aan de oppervlakte. We stellen de behoeftes erachter centraal. Want met trends en ontwikkelingen kun je meegaan, maar op behoeftes kun je inspelen. En als je goed weet wat mensen zoeken en wat ze drijft, dan wordt de toekomst grijpbaar.

 

5. Actief betrokken

We staan met onze voeten in de klei en zijn actief verbonden met de maatschappij en de business. Zo volgen onze verkenners ontwikkelingen en initiatieven in verschillende radarsteden in de wereld. En samen met de Community of the Free Minds houden we scherp zicht op de ontwikkelingen binnen organisaties.

 

Masterclass

Leg jij de lat graag nog wat hoger? En wil je behalve met nieuwe inspiratie en frisse inzichten ook direct met een aantal concrete ideeën naar huis? Dan is een masterclass iets voor jou! Deze bestaat uit een uitgebreide Futurise®-lezing, waarbij de inhoud (deels) op maat is afgestemd op een specifieke vraag of branche. Vervolgens begeleiden we een workshop met creatieve werkvormen om de inzichten en de inspiratie te vertalen naar richtingen en ideeën. 

Praktische details

De gemiddelde duur van een lezing is 40 tot 75 minuten, afhankelijk van de behoefte en de setting. Op verzoek kan de lezing ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld specifiek voor een bepaalde markt of sector. De lezing kan in het Nederlands en in het Engels gegeven worden.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden, de prijs en de beschikbaarheid van een Futurise®-lezing voor jouw event. Laat je e-mailadres achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.