FUTURISE®-TRENDMODEL

Futurise® is ons zelfontwikkelde trendmodel dat we gebruiken om toekomstvisies te ontwikkelen. Het is een onderdeel van ons Future Connect-programma.

FUTURISE®-TRENDMODEL

ONZE VERBINDING MET DE TOEKOMST

Bij LUNAR jagen we vernieuwing en vooruitgang in organisaties aan door het ontwikkelen en versterken van persoonlijk en toekomstbestendig leiderschap. Een scherpe blik op de toekomst is daarbij een absolute must. Bij LUNAR doen we dat natuurlijk op onze eigen manier. We noemen dat Future Connect: onze verbinding met de toekomst. 

Die verbinding maken we op drie manieren: 

  • Met behulp van ons Futurise®-trendmodel ontwikkelen we toekomstvisies 
  • Samen met de deelnemers van de Business Circle (onderdeel van de Community of the Free Minds) vertalen we de ontwikkelingen naar kansen en inzichten voor organisaties
  • In samenwerking met de deelnemers van ons Global Connectors Network volgen we maatschappelijke ontwikkelingen en bijzondere initiatieven

 

HET TRENDMODEL

Cyclus van angst en zelfvertrouwen

Samen met de Universiteit van Gent en op basis van ruim 40 jaar onderzoek naar gedrag, hebben we ons eigen trendmodel ontwikkeld: Futurise®. Het model geeft inzicht in gedrag en behoeftes in de maatschappij en plaatst het in een verklarend perspectief.

Met behulp van dit model – en in samenwerking met de bij LUNAR aangesloten experts, wetenschappers en onderzoekers – herkennen, begrijpen en voorspellen we belangrijke trends en ontwikkelingen.

Het Futurise®-trendmodel leert ons dat maatschappelijk gedrag een vast ritme volgt. Die gedragscyclus toont periodes van toenemend zelfvertrouwen die telkens afwisselen met periodes van toenemende angst. Door die verschillende periodes goed te begrijpen, krijgen we inzicht in waarden, normen, gedrag, interessegebieden en de mentaliteit van de maatschappij van morgen.

Crisistijd

De tijd waarin we nu leven is erg bijzonder, omdat we een belangrijk omslagpunt in tijd bereiken. En dat is uniek, want zo’n omslag maak je maar één of twee keer mee in je leven. De wereld om ons heen gaat drastisch veranderen; meer dan dat we de afgelopen jaren hebben gezien. Veranderende behoeftes, interesses, normen en waarden. En bestaande stelsels, systemen en patronen die steeds minder effectief worden. Kortom, een crisis. De urgentie om te ontwikkelen en te vernieuwen is dus in lange tijd niet zo hoog geweest als nu!

Als je goed om je heen kijkt, dan kun je die veranderingen zien. Er ontstaat steeds meer maatschappelijke onrust en mensen zoeken steun bij elkaar en komen gezamenlijk in beweging. De wereldwijde coronacrisis lijkt alle veranderingen bovendien te versnellen.

Toekomstvisie 2021-2031

Onzekerheid groeit, protest neemt toe en tolerantie neemt af. Ontwikkelingen die vergelijkbaar zijn met de overgang van de vrolijke jaren ’60 naar de meer ingetogen jaren ’70. Optimisme, openheid en uitbundigheid maken steeds meer plaats voor een maatschappij die angstiger en minder vrij wordt. Die ontwikkelingen hebben we vertaald naar een toekomstvisie met 6 belangrijke thema’s voor dit nieuwe decennium:

Ben je nieuwsgierig naar de achtergrond, de uitleg en de details van deze toekomstthema’s? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op.

Business Circle

ONTWIKKELINGEN VOLGEN EN VERTALEN

Vanuit LUNAR houden we ook goed zicht op de impact van alle ontwikkelingen op het bedrijfsleven. Dit doen we met de Business Circle, die onderdeel uitmaakt van de Community of the Free Minds. Deze groep bestaat voornamelijk uit marketeers, business developers en innovatiemanagers. Ze kijken door de bril van Futurise® naar ontwikkelingen in de wereld, om die vervolgens te vertalen naar inzichten en kansen voor de business. De groep komt twee keer per jaar bij elkaar om uitgebreid in te zoomen op de details en achtergronden van alle ontwikkelingen. De deelnemers delen dan hun inzichten en ervaringen met elkaar.

OOK DEELNEMEN?

Ben jij ook een nieuwsgierige en toekomstgerichte business-professional die veranderingen als een kans ziet? Meld je dan aan bij onze Community of the Free Minds.

GLOBAL CONNECTORS NETWORK

MAATSCHAPPELIJKE PEILSTOK

Bij LUNAR kijken we naar de wereld door de bril van ons eigen Futurise®-trendmodel. Daardoor zijn we in staat om gedrag en behoeftes te herkennen, te begrijpen en te voorspellen. En dat blijft niet alleen bij theorie. Want in ons Global Connectors Network – een netwerk van correspondenten in verschillende regio’s in de wereld – houden we de maatschappelijke ontwikkelingen scherp in de gaten en delen we bijzondere ontwikkelingen en initiatieven met elkaar. Op deze manier blijven we op de hoogte van bijzondere verhalen, originele initiatieven en inspirerende plekken. Die Connectors zijn onze peillstok in de maatschappij: ze helpen ons om onze toekomstvisies voortdurend te challengen en aan te scherpen.

Lezingen en masterclasses

Haal de toekomst in huis

Wij verzorgen ook lezingen en masterclasses over de toekomst. We geven inzicht in de achtergrond van het Futurise®-trendmodel, inclusief de behoeftes en mechanismen die ons gedrag bepalen. We presenteren de belangrijkste trends, ontwikkelingen en thema’s van het komende decennium en we delen inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Dus ben je op zoek naar een inspirerende keynote voor een event? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden, de prijs en de beschikbaarheid van een Futurise®-lezing voor jouw event. Laat je e-mailadres achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.