Vitaliteit, vermenselijking en persoonlijke effectiviteit

11 okt 21

Voor leidinggevenden (senior management en directie)

LOCATIE: Natuurlijke omgeving


PRIJS: € 3.250

Modules

Dit najaar organiseren we twee modules, bedoeld voor deelnemers van de LUNAR community en mensen die graag op een ervaringsgerichte manier willen kennismaken met de programma’s van LUNAR Institute. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden.

De thema’s zijn bepaald op basis van de urgenties en behoeften die wij uit onze Free Minds-community opvangen en dus helemaal toegesneden op wat nu voor veel leiders relevant en urgent is.

Module 1 (22, 23 en 24 september) heeft als thema de veranderende wereld en de toekomst, en de impact op werk en leven, op organisaties en op je persoonlijke ontwikkeling als professional en leider. Een prikkelende reis die start bij het geopolitieke toneel en eindigt bij je persoonlijk kompas in deze veranderende wereld. Je kan HIER meer lezen over deze module.

Module 2  (11, 12 en 13 oktober) heeft als thema vitaliteit, vermenselijking en persoonlijke effectiviteit: hoe versterken we mentaal welzijn, weerbaarheid en geluk in een wereld waarin steeds minder mensen mentaal fit zijn en steeds meer mensen permanente druk voelen en/of afhaken door stress en ziekte. Met als gevolg een enorme bak ellende en maatschappelijke en financiële schadepost. Op DEZE  pagina wordt de module uitgebreid beschreven.

waarom is dit thema urgent?

Vitaliteit, vermenselijking en persoonlijke effectiviteit

De naoorlogse periode heeft een enorme versnelling van welvaart en vooruitgang op allerlei terreinen opgeleverd. In de jaren 60 werd gedacht dat verveling het grootse probleem zou worden van de mens in de 21ste eeuw. Het werk zou inmiddels overgenomen zijn door machines (automatisering) en robots. Niets is minder waar blijkt nu: ons welzijn en psychisch welbevinden staat onder druk. Te drukke levens, teveel prikkels, teveel keuzemogelijkheden en te hoge verwachtingen bezorgen ons chronische stress en veroorzaken ziekte, depressie en uitval. Zo telt Nederland circa 1,3 miljoen mensen met burn-outklachten (17% van de medewerkers, 1 op 6); kosten 3, 1 miljard op jaarbasis (Bron: TNO en CBS). Het gebruik van medische hulpmiddelen zoals antidepressiva, pijnstillers en slaappillen neemt jaarlijks toe.

In al onze ijver en drang naar efficiency zijn we kennelijk een aantal belangrijke zaken uit het oog verloren.

Het is onze overtuiging dat deze ontwikkeling, die nog steeds leidt tot mentale verzwakking en uitputting, vraagt om nieuwe inzichten en een andere manier van werken en leven. Wij noemen dat vermenselijking. Een beweging die ingezet is met het purpose-denken en de betekeniseconomie. Maar dat is pas een eerste stap.

Wat gaan we doen en wat heb ik eraan?

In deze module gaan we aan de slag met de nieuwste inzichten over vitaliteit, mentale fitheid en psychisch welbevinden. Niet alleen vanuit een persoonlijk perspectief en ontwikkeling (regie over je eigen leven en welzijn), maar ook in de context van de organisatie (medewerkers, vitaliteit op het werk) en de maatschappij.

Samen aan de slag met wetenschappers, vakmensen en bevlogen ervaringsdeskundigen. Met oog voor de balans tussen inzicht/kennis en ervaren/toepassen/bruikbaar maken voor jezelf. We betrekken mensen uit diverse disciplines om met ze in gesprek te gaan en van ze te leren: (neuro-) wetenschappers, topsportwereld, positieve psychologie.

Van solide inzichten rond positieve gezondheid (op de kaart gezet door Machteld Huber) tot de nieuwste inzichten over hart-brein (de connectie/samenwerking tussen ons hart en onze hersenen). Natuurlijk is ook deze module lekker ervaringsgericht, zodat je niet alleen je kennis hebt aangevuld over vitaliteit en mentaal welzijn, maar het ook hebt beleefd. En ja, we gaan ook de zogenaamd softe kanten verkennen (liefde, verbinding, wholeness…)!

 

Algemeen programma

We komen samen in de avond en gedurende twee dagen nemen we je mee in een ervaringsgericht programma. Op dag 3 gaan we aan de slag met de opgedane inzichten met als doel om ze te vertalen naar je eigen realiteit (je organisatie, je persoonlijke ontwikkeling).

Leervormen: de leer-en ontwikkelmethodiek en stijl van LUNAR is actief, ervaringsgericht, diepgaand en doelgericht. Dus niet louter cognitief kennis absorberen in klasjes, maar een rijke en afwisselende blend van ervaren, in gesprek gaan, verdiepende workshops en vertaling naar je eigen context (je eigen organisatie) en je persoonlijke ontwikkeling. Je komt op onverwachte plekken en ontmoet bijzondere vakmensen en ondernemers. Leren en jezelf ontwikkelen is een mooi avontuur! Je weet immers (nog) niet wat je nog niet weet!

 

Wat eerdere deelnemers schreven:

“Wat een bijzonder inspirerend deel van onze reis was dit! Bijzondere dank aan alle inspirerende sprekers met bijzondere inzichten.”

“Het is verrijkend zonder oordeel open te staan en op zoek te gaan naar je persoonlijke waarden.”

“Stilstaan om daarna meer bewust in beweging te komen.”

wie doet mee?

De module is bedoeld voor leidinggevenden (senior management en directie) uit diverse disciplines en sectoren. Wij brengen Free Minds uit zo divers mogelijke sectoren samen en verrijken zo het leerproces.

Nieuwsgierige leiders, die verandering en vooruitgang omarmen. Pioniers, bouwers, aanjagers, op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf en hun organisatie.

Je kunt je hieronder direct aanmelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara Sakkers.

 

Inschrijfformulier module: Vitaliteit | Oktober 2021

  • Dit bedrag is inclusief maaltijden en materialen en exclusief btw, hotelovernachting en persoonlijke uitgaven. Twee weken voordat het programma plaatsvindt, sturen we de details van de module.

LUNAR Impact

Binnen LUNAR bieden we drie soorten programmalijnen aan. LUNAR Impact voor CEO’s en directeuren, incompanyprogramma’s en open modules waar je je voor kan aanmelden op basis van je persoonlijke leerbehoeften. Deze module komt voort uit het LUNAR Impact programma.

 

LEES HIER MEER OVER LUNAR IMPACT

Gerelateerd

Meer items
15 Oct 24

ZUURSTOF voor leiders

Op speciaal verzoek van meerdere oud-deelnemers aan onze LUNAR-programma’s Impact, Gilde en Changemakers, organiseren wij een eenmalige alumni-module: ZUURSTOF voor leiders.

Lees meer

4 Nov 24

Leadership Circle – november 2024

Het Community event voor CEO’s, directeuren en bestuurders

Lees meer

15 Oct 24

Community Event voor HR directeuren – Oktober 2024

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer