Vermenselijking en mentale fitheid

9 mrt 21

15.00-18.00 uur

LOCATIE: Online, live vanuit ons Service Station in Hilversum


PRIJS: Kosteloos voor deelnemers van de People Circle

Vermenselijking en mentale fitheid

‘De rek is eruit’, ‘het energieniveau zakt weg’, ‘er is weinig perspectief’, ‘ik raak de focus kwijt’, ‘zo is de lol er vanaf’. Je teamleden en collega’s missen de borrels, de lunches, de snelle 1-op-1 afstemming, de klop op hun schouder. De mentale impact van de pandemie eist overal z’n tol. Hoe gaan we om met de toename van stress, demotivatie, frustratie en eenzaamheid?

Meer dan ooit is het belangrijk om te werken aan de mentale fitheid en veerkracht van onze mensen en teams. De kennis over hoe we mentaal beter, efficiënter en gezonder kunnen functioneren – als individu en als team – is de laatste decennia enorm toegenomen. Deze crisis biedt ons de kans om die kennis te verkennen en toe te passen.

In deze sessie gaan we onder andere aan de slag met het thema Mentale Fitheid. Hoe geven andere organisaties hier vorm aan? En hoe geven ook organisaties in andere culturen hier vorm aan? Hoe werkt mentale fitheid in de Aziatische cultuur, hoe kijken ze er in de Arabische cultuur naar en wat doen we in het westen? Deze sessie biedt ons hierop een eerlijk en verrijkend perspectief, met enkele sprekers werkzaam in deze culturen. Niemand mag nog reizen, dus halen we de wereld naar ons toe, met sprekers vanuit Shanghai, Kaapstad, Cairo en New York.

Daarnaast ontmoet je in deze sessie inspirerende vakgenoten. Gelijkgestemden waar je kennis en ervaring mee uitwisselt. Wat heeft de pandemie voor jou onder druk gezet? En wat zijn de belangrijkste topics op het gebied van humanification en leiderschapsontwikkeling waar we vol op zouden moeten gaan inzetten.

Je gaat aan de slag, in gesprek met vakgenoten en gaat naar huis met concrete ideeën hoe je de mentale fitheid voor jouw organisatie kan versterken.

Ik wil me aanmelden voor de bijeenkomst over mentale fitheid op 9 maart

Vul hier je gegevens in:

IK WIL ME AANMELDEN VOOR DE LUNAR COMMUNITY OF FREE MINDS

Interesse om aan te sluiten en in gesprek te gaan met mensen met een vergelijkbaar profiel? Kijk hier voor meer info of meld je direct aan voor de People Circle van onze LUNAR Community of Free Minds.

Gerelateerd

Meer items
23 May 23

Free Minds in business – de kracht van magie en wijsheid

Onverwachte ontmoetingen en ervaringen met mensen en onderwerpen waarvan je van tevoren niet wist dat dit je verder ging brengen. Via de rauwe randjes van de samenleving, ontmoetingen met bijzondere mensen (zoals bijzondere musici, kunstenaars en ondernemers), gaan we op zoek naar de magische aspecten van leiderschap.

Lees meer

23 Jan 23

Humanification of business and organisation

In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken.

Lees meer

21 Sep 22

Sharpen the Saw

Sharpen the saw. Over het behouden, verfijnen en verrijken van je grootste leiderschapsbron: jijzelf. Je (her-) ontdekt wat jouw drijfveren en waarden zijn, en hoe je je als leider mentaal en gedragsmatig verder kunt ontwikkelen.

Lees meer