Lunar Free Minds dinner | maart 2023

7 mrt 23

18.30-21.30 uur

LOCATIE: Herberg het Mandelahuisje
Sixhavenweg 27, 1021 HG
Amsterdam


PRIJS: Kosteloos voor deelnemers van de Leadership Circle

LUNAR FREE MINDS DINNER

LUNAR Society – 250 jaar geleden organiseerde de Lunar Society maandelijks in Birmingham (Groot Brittannië) inspirerende diners tijdens de volle maan. Vrije geesten uit de werelden van kunst, wetenschap en bedrijfsleven kwamen bij elkaar. Denk aan Darwin, Wedgwood of James Watt. Hun nieuwe gedachten en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen vormden al snel de basis voor de industriële revolutie.

LUNAR Institute pakt deze traditie weer op. Want ook nu is het belangrijk dat denkers en doeners, vanuit alle disciplines en denkrichtingen, oplossingen bedenken voor de meest prangende uitdagingen. LUNAR Free Minds Dinners zijn inspirerende diners tijdens de volle maan waarbij vrije geesten uit de werelden van bedrijfsleven, kunst en wetenschap bij elkaar aan een tafel komen.

En boven het glazen plafond hangt de volle maan. Net zoals dat 250 jaar geleden was bij de voorgangers van het LUNAR Institute, om met open geest antwoorden te ontwikkelen voor de uitdagingen van die tijd. En dat is ook nu weer nodig: antwoorden, innovatie en open geest.

Tijdens het diner is er uitgebreid ruimte om met de hoofdgast in gesprek te gaan over leiderschap, social impact, de veranderende wereld en duurzaamheid. Vanuit rust en ruimte om dieper met elkaar in gesprek te gaan en de echte vragen te stellen. Met supergoed eten, goede wijnen en bijzondere muziek. En dat alles op één van de allermooiste locaties: de glazen serre van Herberg Het Mandelahuisje aan het IJ in hartje Amsterdam.

 

De gast van de avond

Trots en vereerd zijn we om Han ten Broeke aan te kondigen als onze speciale gast.

Han ten Broeke

Bij de volle maan van 7 maart ontvangen we Han ten Broeke. Han is algemeen voorzitter van BOVAG en directeur Politieke Zaken van denktank Haags Centrum voor Strategische Studies.

Han neemt ons als ervaren buitenlandkenner en geopoliticus mee in het thema leiderschap, in geopolitieke thema’s en de invloed  ervan op onze maatschappij, economie en toekomst.

Er is nu natuurlijk de Oekraïne-oorlog die ons destabiliseert (energieprijzen en tekorten, inflatie, onzekerheid), maar nog belangrijker is de vraag hoe dit verder kan evolueren en wat dit betekent voor Europa en onze economische en maatschappelijke welvaart.

Tijdens het diner is er voldoende ruimte om met Han in gesprek te gaan over bovengenoemde onderwerpen en elkaar de echte vragen te stellen.

Han is sinds 1 april 2020 algemeen voorzitter van BOVAG, de branchevereniging van ruim 8.000 mobiliteitsondernemers. Daarnaast is Han ten Broeke directeur Politieke Zaken van denktank Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS), die onderzoek doet naar internationale veiligheid. In dat kader is hij ook veelgevraagd duider van de geopolitiek in diverse media.

Han ten Broeke was 13 jaar Tweede Kamerlid voor de VVD, met in zijn portefeuille Europa, Buitenlandse Zaken en Defensie. In die tijd was hij ook een periode vice-voorzitter van de vaste kamer-commissie Verkeer & Waterstaat. Daarvoor was hij onder meer politiek adviseur van minister van Verkeer & Waterstaat Jorritsma. En hij werkte tussen 2000 en 2005 in Brussel voor BASE, de mobiele telecom-dochter van Koninklijke KPN en was directeur bij public affairs kantoor Weber Shandwick.

Agnes Gosling

De hoofdgast wordt altijd begeleid door een betoverend goede muzikant.

Voor deze avond gaan jullie luisteren naar Agnes Gosling. Een stem is zelden het eerste ‘instrument’ dat in je opkomt. Maar in de juiste handen, wordt een stem de ultieme expressie door middel van geluid. Het blaast niet alleen leven in een nummer, het kan ook iets vertrouwds maar toch ongewoons en intiems creëren. Dit is Agnes Goslings benadering van muziek en naarmate de tijd verstrijkt, blijft ze verschillende kleuren en texturen in haar zang onthullen, die belangrijke ervaringen en de emoties die ze teweegbrengen, weerspiegelen.

Voor een impressie kijk hier.

GEÏNTERESSEERD OM AANWEZIG TE ZIJN?

Graag nodigen we deelnemers van de Leadership Circle uit om aanwezig te zijn bij dit diner. We vragen je om een relatie met een vergelijkbaar profiel en interesse mee te nemen. Vanwege het beperkte aantal plekken loopt de aanmelding via Barbara.

Direct aanmelden voor onze community?

 

De community is exclusief toegankelijk voor professionals uit organisaties. Zzp-ers en consultants kunnen helaas niet deelnemen.

 

 

Gerelateerd

Meer items
4 Nov 24

Leadership Circle – november 2024

Het Community event voor CEO’s, directeuren en bestuurders

Lees meer

15 Oct 24

Community Event voor HR directeuren – Oktober 2024

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer

30 Sep 24

LUNAR Free Minds Dinner – September 2024

Een bijzonder diner. Vanuit rust en ruimte gaan we met Johan van der Zanden in gesprek over urgente leiderschapsthema’s.

Lees meer