Teamconnect - teamgeluk, talent en flow in de online samenwerking

1 dec 20

Datum op aanvraag en doorlopend


PRIJS: in overleg

Teamconnect - teamgeluk, talent en flow in de online samenwerking

Samen sterk in deze crisistijd

Het vertrouwde koffiemoment, elkaar een schouderklop geven en de fijne werkomgeving. Allemaal dingen die we nu moeten missen. Hoe zorg je ondanks de fysieke afstand dat teams gemotiveerd en verbonden zijn en blijven?

In TeamConnect gaan we in inspirerende interactieve sessies met jouw team aan de slag (zowel online als offline mogelijk).

Het team:

 • krijgt (beter) zicht op hun eigen unieke talenten en hoe ze dat in de context van het online en fysiek samenwerken verder kunnen inzetten/ontwikkelen
 • leert op een speelse manier hoe zij vanuit flow, de purpose en waarden van de organisatie hun (online) samenwerking willen vormgeven
 • maakt concreet hoe zij samen aan de slag willen in deze nieuwe situatie en hoe zij ieders talent daarvoor willen inzetten

In dit programma werken we vanuit principes van de positieve psychologie. We werken enerzijds aan talent- en teamontwikkeling. Daarnaast verdiept het team zich in hoe zij hun online samenwerking willen vormgeven in het licht van de purpose en waarden van de organisatie.

We bieden dit programma doorlopend aan. Te denken valt aan 2 bijeenkomsten van een halve dag. Heb je interesse? Neem dan vooral contact met ons op!

werkvorm

 • 2 x een halve dag met je team aan de slag (online of offline)
 • We combineren talent- en teamontwikkeling
 • We kijken naar online samenwerken in het team in het licht van de purpose en waarden van de organisatie
 • We werken vanuit principes van de positieve psychologie

contact

Neem contact op met Claire Bijl voor meer informatie.

 

 

Ons overige aanbod

Leiderschapsparadoxen

Kiezen voor groei en winst op korte termijn of voor purpose en verantwoordelijkheid op lange termijn? Krachtig sturen of iedereen betrekken? Eigen belang of gezamenlijk belang? Veel leiders vinden het (zeker ook door de impact van corona) moeilijk om met deze paradoxen te dealen. Om hun aandacht te goed te verdelen tussen beide uitersten van de paradoxen, zodat het één niet ten koste van het ander gaat.

Speciaal voor leiders die beter willen omgaan met de paradoxen van deze (crisis)tijd hebben we een bijzonder leiderschapsprogramma samengesteld met spraakmakende experts die jou helpen met de grote leiderschapsparadoxen van deze tijd. Doe je mee? Meld je dan vandaag nog aan voor dit programma.

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Highlights van het programma

 • Leren uit de praktijk: in gesprek met leiders met ruime ervaring op het ‘slagveld’, zoals Feike Sijbesma, Greet Prins,  Jeroen Smit en Pien de Ruig. Er wordt nog een ervaren businessleader toegevoegd.
 • Leren van de wetenschap: inspiratie uit onverwachte hoek, o.a. de neurowetenschap en de filosofie met Erik Schoppen en Ignaas Devisch
 • Aan de slag: direct vertalen naar de eigen situatie met Jempi Moens
 • Coronaproof: bij elkaar in een klein gezelschap zodat corona-maatregelen goed zijn te waarborgen

 

De meeste mensen zien het belang wel van het op een verstandige en verantwoorde manier omgaan met paradoxen. Maar vanzelf gaat dat niet, zeker niet in deze heftige tijd. Dit programma haalt je even uit de waan van de dag, zodat je daarna met nieuwe focus, kennis en energie verder kan. Een beperkte investering met grote impact dus. Het programma is hier in details uitgewerkt.

praktische details

Doelgroep

Een intiem gezelschap van Free Minds, directeuren en senior managers die positief met verandering willen omgaan.

 

Kosten

De kosten voor dit programma van 1,5 dag zijn € 1.500,- inclusief lunch, diner en versnaperingen tussendoor. Exclusief hotelovernachting.

 

Locatie

Dit programma vindt plaats op het Service Station te Hilversum, een speciale, creatieve locatie. Ooit een benzinestation, nu een uniek gemeentelijk monument, volledig ingericht om creativiteit en samenwerking bij mensen te stimuleren.We verwelkomen je graag in ons creatieve (t)huis.

 

Coronaproof

Het Service Station is helemaal ingericht volgens de anderhalvemeter-richtlijnen en voldoet aan alle hygiënemaatregelen. Dezelfde warme en creatieve omgeving met de gebruikelijke service, en nu ook helemaal volgens de huidige voorzorgsmaatregelen.

We houden de ontwikkelingen in de huidige gezondheidscrisis voortdurend in de gaten. Wanneer er situaties ontstaan die effect hebben op het inhoudelijke programma, de line-up of de vorm, dan houden we je hiervan op deze pagina op de hoogte.

Spraakmakende experts

Je gaat aan de slag en in gesprek met vooraanstaande business leaders en spraakmakende experts. Je leert aan de hand van  (wetenschappelijke) kennis en ervaringen uit de praktijk.

Programma

4 november 2020

Ochtend:

 • Welkom en kennismaking:
 • Leiderschapsparadoxen: setting the scene – door Jempi Moens
 • Mentale mindset van het komend decennium (Futurise®) – door Niels Hansen
 • Workshop: Insights

Middag:

 • Lunch
 • Free Mind-leadership en paradoxen in de praktijk – in gesprek met experts als Jeroen Smit en Pien de Ruig
 • Workshop: aan de slag met jouw leiderschapsparadoxen
 • Reflectie

Avond:

 • Experience Dinner
 • In gesprek en leren van – Feike Sijbesma
 • Filosofische beschouwing – Ignaas Devisch

 

5 november 2020

Ochtend:

 • Workshop: mentale uitdagingen
 • Mentale uitdaging en daadkracht – door Greet Prins
 • Paradoxen in het brein – door Erik Schoppen
 • Workshop: de juiste Mindset en Next steps: leiderschap met creativiteit en focus
 • Lunch en afronding

Contact of direct inschrijven

Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in:

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen krijg je van ons een mail waarin we de afspraken bevestigen.

 

 

 

Feike Sijbesma

Feike Sijbesma heeft een indrukwekkende cv. Hij is voormalig CEO van DSM en Honorary Chairman van DSM, heeft een Co-Chair met Secretaris Generaal Ban Ki-Moon bij de Global Commission on Adaptation. Hij is aangesloten bij de Board of Trustees of the World Economic Forum en zit ook in de RvC van Philips, Unilever en De Nederlandsche Bank. Tot september 2020 is hij speciaal gezant in de strijd tegen corona. 

Feike heeft een brede kijk op complexe zaken. ‘Een bedrijf is, zo benadrukt hij regelmatig, niet alleen op aarde om winst te maken. Je kunt jezelf of je bedrijf toch niet succesvol noemen in een wereld die faalt?’ Gedurende de avond gaan we tijdens het diner in gesprek met Feike over leiderschapsparadoxen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Greet Prins

Greet Prins  is  is voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg, een landelijke organisatie voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij was eerder directeur vernieuwing bij het UWV. Greet is onder meer lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van KRO-NCRV. Eerder was zij CEO van Saatchi & Saatchi. Sinds 2019 is zij tevens lid van de CDA-Eerste Kamerfractie.

Haar bijdrage zal gaan over de mentale uitdagingen die we hebben als leiders en de daadkracht die daarbij nodig is.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Jeroen Smit

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van diverse bestsellers, waaronder De Prooi over ABNAmro en Het Grote Gevecht van Unilever-topman Paul Polman. Sinds 1990 schrijft hij over leiderschap in het bedrijfsleven. Hij heeft zowel als redacteur bij het Financieele Dagblad als bij het Algemeen Dagblad gewerkt. In 1998 werd hij hoofdredacteur en uitgever van FEM/De Week. Hij gaf jarenlang colleges aan de Postdoctorale Opleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit en was van 2011 tot 2015 hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens een van onze podcast-opnames heeft Jempi een mooi gesprek gehad met Jeroen over de dilemma’s van leiders. Gaan we voor purpose of gaan we voor winstmaximalisatie en aandeelhoudersbelang? Met Jeroen organiseren we een workshop om dit thema uit te diepen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Erik Schoppen

Erik Schoppen is merkexpert, neurowetenschapper en gedragsonderzoeker, innovator, ontwerper en publicist. Hij is een autoriteit op het gebied van vertrouwen, privacy, invloed, gedrag en duurzame merkpositionering, beleving, -management, -reputatie en –innovatie. Hij heeft als kansdenkend innovator en ideeversneller inmiddels een reputatie opgebouwd en mensen en organisaties geïnspireerd met zijn verrassend inhoudelijke visie op een toekomstgerichte duurzame economie. Hij is bedenker en medeoprichter van online research platform WorldBrainWave.com en Resultal.com.

Erik is gastdocent in de LUNAR-programma’s en zal tijdens de Deep Dive met je in gesprek gaan over de paradoxen in het brein.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Pien de Ruig

Na een carrière in het bedrijfsleven werkt Pien de Ruig sinds 2013 fulltime en onbetaald als bestuurslid communicatie bij Voedselbanken Nederland. Sinds ze bij de Voedselbank werkt, merkt ze hoezeer ze altijd op een eilandje leefde, in een wereld die bestond uit dezelfde welgestelde, hoogopgeleide mensen. ‘Nu ervaar ik dagelijks dat een grote groep mensen in Nederland niet kan meekomen, verdwaalt in de regels en dat het systeem hapert.’ Tijdens de coronacrisis merkte de Voedselbank dat nog meer mensen hulp nodig hadden. Hoe ga om met tegenslag en hoe maak je van een crisis een kans? Onlangs hebben we hier een mooi gesprek over gehad tijdens een livestream met Pien. Tijdens de Deep Dive zal Pien je meenemen in al deze paradoxen waar ze dagelijks mee te maken heeft.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Ignaas Devisch

Ignaas Devisch is Professor Filosofie & Ethiek, auteur, keynote-speaker en consultant. Ignaas heeft diverse boeken geschreven waaronder het bekende boek Rusteloosheid. Ignaas is onze huisfilosoof en heeft een vaste rol in onze podcasts-reeks. Je kunt hem ontmoeten tijdens de Impact-programma’s, bij onze Open Modules maar ook bij ons Festival of the Free Minds.

Ignaas zal tijdens deze Deep Dive een filosofische beschouwing geven rondom de paradoxen in leiderschap.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Niels Hansen

Niels Hansen is Futurise® Meastro bij LUNAR Institute. In zijn rol van Futurise® Maestro brengt hij maatschappelijke trends en ontwikkelingen in kaart, die hij vervolgens vertaalt naar heldere en toegankelijke toekomstvisies. Ons zelfontwikkelde Futurise®-trendmodel is zijn belangrijkste gereedschap en stelt ons in staat om inzicht te krijgen in de behoeftes en drijfveren achter gedrag. Hij helpt vrije denkers en nieuwsgierige geesten om door de bril van Futurise® naar de wereld te kijken; dat opent de wereld, geeft richting en biedt nieuwe perspectieven. Niels deelt zijn kennis met grote regelmaat in de vorm van lezingen op congressen en events. 

Tijdens het programma zal hij een bijdrage geven over de mentale mindset van het komend decennium (Futurise®).

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

Ilco van der Linde

Ilco van der Linde is founder van dance4life, MasterPeace en alle Bevrijdingsfestivals in Nederland. Tevens is hij eigenaar van het Mandelahuisje, het huis voor verzoening en verbinding. Voor LUNAR is hij de trotse Toekomstarchitect. Hij helpt om de groep van nu al tientallen vrije geesten uit te bouwen tot een spraakmakende community. Hoe zien en pakken we kansen? Hoe blijven we optimistisch en sterk? Hoe kunnen we altijd weer verbinden en betrekken.? Samen met LUNAR draagt hij daar graag antwoorden, kennis en ervaringen voor aan.

Ilco heeft een boek geschreven over hoe je je ideaal kan verwezenlijken: Be a Nelson, net als Mandela deed. Hier zal zijn bijdrage tijdens het programma over gaan.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

 

Jempi Moens

Jempi Moens is oprichter van het LUNAR Institute en Fresh Forward. “Met de oprichting van LUNAR wil ik meer vaart geven aan positieve kansen in bedrijfsleven en maatschappij. Daarbij is het mijn doel om mensen te inspireren en te laten ervaren dat werken vanuit verlangen individuen, teams en organisaties sterker en impactvoller maakt. En ook veel gelukkiger. Als psycholoog en strateeg met 35 jaar ervaring in strategievraagstukken ben ik helemaal thuis in en gefascineerd door de mechanismen van gedragsverandering. Het toepasbaar maken van (vaak onontdekte en onderschatte) kennis uit de positieve psychologie en de neurowetenschappen in organisaties, het echt aanspreken van alle talent in mensen is waar ik de meeste voldoening uit haal.”

Jempi is initiatiefnemer en gastheer van dit programma en zal diverse workshops begeleiden gedurende de dagen.

Klik hier om terug te gaan naar het programma.

 

 

Contact of direct inschrijven

Neem contact met ons op voor meer informatie of schrijf je direct in:

 

Inschrijfformulier leiderschapsparadoxen

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je van ons een e-mail waarin we de afspraken bevestigen.

 

5 min

Persbericht: Nederlandse CEO, pak je verantwoordelijkheid

Nederlandse CEO, pak je verantwoordelijkheid – helft Nederlandse bevolking ontevreden over rol bedrijven Hilversum, 25 augustus 2020 –

Lees meer

5 min

Post-corona-leiderschap

Wie moeten we nu geloven: de experts die beweren dat na corona alles definitief anders wordt of de

Lees meer

5 min

Be a nelson

Ilco van der Linde is per januari 2019 onderdeel van het Lunar team. Ilco is o.a. oprichter van

Lees meer

Gerelateerd

Meer items
4 Nov 24

Leadership Circle – november 2024

Het Community event voor CEO’s, directeuren en bestuurders

Lees meer

15 Oct 24

Community Event voor HR directeuren – Oktober 2024

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer

30 Sep 24

LUNAR Free Minds Dinner – September 2024

Een bijzonder diner. Vanuit rust en ruimte gaan we met Johan van der Zanden in gesprek over urgente leiderschapsthema’s.

Lees meer