Humanification of business and organisation

23 jan 23

Voor leidinggevenden (senior management en directie)


PRIJS: € 3.750 (excl. hotelovernachting)

Module

Deze module is onderdeel van het LUNAR Impact programma en bieden we ook los aan. De module is bedoeld voor deelnemers van de LUNAR community en mensen die graag op een ervaringsgerichte manier willen kennismaken met de programma’s van LUNAR Institute.

Het thema is bepaald op basis van de urgenties en behoeften die wij uit onze Free Minds-community opvangen en dus helemaal toegesneden op wat nu voor veel leiders relevant en urgent is.

De module heeft als thema – Humanicication of business- . In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken.

Op deze pagina wordt de module verder beschreven.

Urgentie en wat heb ik er aan?

Purpose, flow, terug naar de bedoeling, de kracht van kwetsbaarheid… Opmerkelijke modeverschijnselen of ‘nice to have’-dingen? En gaat het in de alledaagse realiteit toch over harde efficiency, controle, output en cijfers, of is er meer aan de hand? In veel organisaties zijn efficiency-systemen, management-dashboards en risicomijdend gedrag leidend geworden. Deze zogenaamd harde, rationele, lineaire aanpak blijkt steeds minder effectief en impactvol (maar we kunnen ook niet zonder). De machine hapert en het systeemdenken gaat ten koste van het psychisch welbevinden en functioneren van medewerkers (werkstress en ziekteverzuim, burnout, verlies aan betrokkenheid…).

We zitten middenin een revolutie op het vlak van people & culture. In deze module gaan we op zoek naar de toekomst en betekenis van werk en organisaties. We verkennen nieuwe invalshoeken zoals het belang van rituelen, flow, vitaliteit en wellbeing. We maken een deep dive in relevante kennis uit de (positieve) psychologie en gaan op zoek naar werkvormen en inzichten die organisaties en mensen echt sterk kunnen maken. Na deze module weet je hoe de systeem- en de mensdynamiek elkaar kunnen versterken. Je leert de sleutels kennen die de ogenschijnlijke paradox tussen verlangen, energie, scheppende kracht versus systeem, controle en risicomijding kunnen ontsluiten. Werken vanuit bevlogenheid.

We zorgen voor een mooie cast van wetenschappers en praktijkmensen. Niet de usual suspects, maar juist de mensen die voorop lopen, grenzen verleggen of die een verrassende of nieuwe dimensie aan het thema toevoegen.

 

Algemeen programma

We komen samen in de avond en gedurende de avond en de dag nemen we je mee in dit thema. Op dag 3 gaan we aan de slag met de opgedane inzichten met als doel om ze te vertalen naar je eigen realiteit (je organisatie, je persoonlijke ontwikkeling).

Leervormen: de leer-en ontwikkelmethodiek en stijl van LUNAR is actief, ervaringsgericht, diepgaand en doelgericht. Dus niet louter cognitief kennis absorberen in klasjes, maar een rijke en afwisselende blend van ervaren, in gesprek gaan, verdiepende workshops en vertaling naar je eigen context (je eigen organisatie) en je persoonlijke ontwikkeling. Je komt op onverwachte plekken en ontmoet bijzondere vakmensen en ondernemers. Leren en jezelf ontwikkelen is een mooi avontuur! Je weet immers (nog) niet wat je nog niet weet!

wie doet mee?

De module is bedoeld voor leidinggevenden (senior management en directie) uit diverse disciplines en sectoren. Wij brengen Free Minds uit zo divers mogelijke sectoren samen en verrijken zo het leerproces. Nieuwsgierige leiders, die verandering en vooruitgang omarmen. Pioniers, bouwers, aanjagers, op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf en hun organisatie.

Je kunt je hieronder direct aanmelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara Sakkers.

 

  • Dit bedrag is inclusief maaltijden en materialen en exclusief btw, hotelovernachting en persoonlijke uitgaven. Twee weken voordat het programma plaatsvindt, sturen we de details van de module.

LUNAR Impact

Binnen LUNAR bieden we drie soorten programmalijnen aan. LUNAR Impact voor CEO’s en directeuren, Incompany programma’s en open modules waar je je voor kan aanmelden op basis van je persoonlijke leerbehoeften. Deze module komt voort uit het LUNAR Impact programma.

 

LEES HIER MEER OVER LUNAR IMPACT

Gerelateerd

Meer items
15 Oct 24

ZUURSTOF voor leiders

Op speciaal verzoek van meerdere oud-deelnemers aan onze LUNAR-programma’s Impact, Gilde en Changemakers, organiseren wij een eenmalige alumni-module: ZUURSTOF voor leiders.

Lees meer

4 Nov 24

Leadership Circle – november 2024

Het Community event voor CEO’s, directeuren en bestuurders

Lees meer

15 Oct 24

Community Event voor HR directeuren – Oktober 2024

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer