Hoe zet je echte verandering in gang? | Leadership Circle

25 apr 23

16.30 - 20.30 uur

LOCATIE: Service Station
Larensweg 279, 1222 HJ
Hilversum


PRIJS: Kosteloos voor deelnemers aan de Community of Free Minds

Community-event

Thema

Een van de 5 sleutels van gedragsverandering (Behavioural Change Keys) die we dit jaar onthullen is Growth Mindset. En daarmee meteen het eerste thema dat we dit jaar centraal stellen in onze community-activiteiten. Waarom? Want Growth Mindset is toch al een bekend begrip? Natuurlijk zien we veel goede intenties, maar in de praktijk domineren fixed mindsets: risicomijdend gedrag, angst om fouten te maken, terughoudendheid om te experimenteren, vasthouden aan de bekende routines, fixatie op een eindresultaat enzovoort. Is de mens eigenlijk ‘in staat’ om te veranderen?

Hoopgevend en stimulerend is het werk van Roel Verheul in dit verband. Jempi sprak hem recent in een podcast over zijn bevindingen. In zijn nieuwste boek (Homo Plasticus) houdt Roel een warm pleidooi over het menselijk aanpassings- en verandervermogen. De mens blijkt veel plastischer te zijn dan eerder gedacht. In zijn boek weerlegt hij de mythen van de onveranderlijke mens, namelijk dat de mens zou worden gekenmerkt door een statische natuur, aanleg en persoonlijkheid. Op basis van recente wetenschappelijke inzichten komt hij tot tegengestelde conclusies. En daarover gaat de bijeenkomst van de Leadership Circle op 25 april a.s.

 

Programma

Je bent op 25 april van harte welkom op ons Service Station in Hilversum waar we je vanaf 16.30 uur verwelkomen met een heerlijk drankje & hapje. Om 17.00 uur gaan we samen met Roel Verheul van start met het inhoudelijke deel. Rond 19.00 uur gaan we met elkaar aan tafel en zullen we ons gesprek tijdens het diner vervolgen. Om 20.00 uur ronden we het programma af.

 

Prijs

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en exclusief voor leden van de Community of Free Minds.

 

Gratis kennismaken?

Ben je (nog) geen lid en wil je graag een keer (gratis) meedoen? Dat kan. Neem dan even contact op met Barbara voor de mogelijkheden.

 

Meer inspiratie op dit thema?

Lees het artikel dat Jempi Moens afgelopen maand schreef over ‘De echte mechanismen van gedragsverandering’

Direct aanmelden voor onze community?

Inschrijfformulier Community of Free Minds

Gerelateerd

Meer items
21 May 24

Community Event voor HR-directeuren

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer

27 Feb 24

ZUURSTOF HOE ORGANISATIES IN BEWEGING KOMEN

Het community event voor HR-directeuren.

Lees meer

1 Jan 24

Gilde Programma 2024

Het LUNAR Gilde Programma is een bewustwordingsprogramma dat gaat over het werkelijk zijn van een leider. Je doet nieuwe perspectieven op en krijgt kraakhelder in beeld waar je voor wil staan en wie je als leider bent. Je leert van ‘oude meesters’: topbestuurders, directeuren en experts die hun ervaringen en persoonlijke dilemma’s met je delen.

Lees meer