Festival of the Free Minds

Een tsunami aan bevlogenheid, inspiratie, purpose en impact. Onverwachte combinatie van thema’s en mensen, die je verbazen, verfrissen en anders naar de wereld laten kijken.

27 mei 19

13.30 - 17.30 uur

LOCATIE: Service Station
Larenseweg 279, 1222 HJ
Hilversum


PRIJS: €200 excl. BTW of gratis voor toetreders tot de Lunar Community en wie al betrokken is.

Festival of the Free Minds

Festival of the Free Minds

Op maandagmiddag 27 mei 2019 vindt de allereerste editie van het Festival of the Free Minds plaats. Een tsunami aan bevlogenheid, inspiratie, purpose en impact. Een unieke mix van urgente thema’s en sprekers, die je verrassen, anders naar de wereld laten kijken en handvatten geven voor de toekomst. Wanneer je naar huis gaat, zie je tientallen extra kansen en ben je scherper en sterker dan ooit.

Met Jonathan Holslag, Sinan Can, Rita Zipora, Kees Klomp, Arjan Erkel, Farid Tabarki, Ad van Nieuwpoort, Fatima Akchar, Hans Schnitzler, Ad Verbrugge, Erik Schoppen en Voltaire Xodus. Presentatie door Paul van Liempt en Ilco van der Linde.

We mogen maximaal tachtig ‘Free Minds’ toegang bieden tot het Service Station van Fresh Forward, een oude benzinepomp en creatieve omgeving in Hilversum. We zijn er van overtuigd dat jij bij dit festival hoort, want ‘Vrije Geesten’ zijn optimistisch, oplossingsgericht, innovatief en verbindend.

In een dynamisch programma van 200 minuten duik je in de innovatieve inzichten rond thema’s als disruptieve vernieuwing, de betekeniseconomie, sociale impact en de invloed van technologie en digitalisering op ons brein en ons gedrag. Een middag met plenaire sprekers en ‘TedTalks’, waarin we afsluiten met een borrel waar je de sprekers en andere vrije geesten kunt ontmoeten.

De uitnodiging is op persoonlijke titel gestuurd. Mocht je geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar wil je graag aanwezig zijn op dit festival of komende festivals, meld je aan. We zullen dan kijken of we je alsnog op de deelnemerslijst kunnen toevoegen.

#FestivaloftheFreeMinds

Inschrijfformulier

Locatie: Fresh Forward, Larenseweg 279 Hilversum

Het festival vindt plaats in het Service Station van Fresh Forward. Een speciale, creatieve locatie. Ooit een benzinestation, nu een uniek gemeentelijk monument, volledig ingericht voor creativiteitsontwikkeling. Uitstekend te bereiken met openbaar vervoer of auto. Routebeschrijving

Sprekers

Jonathan Holslag

Jonathan werkt aan internationale politiek en Aziatische aangelegenheden aan de Vrije Universiteit van Brussel. Zijn werk richt zich op internationale veiligheid en Europa’s positie in de wereldorde. In 2015 noemde de Straat van Singapore hem een van Europa’s meest invloedrijke Aziatische experts. In 2018 verscheen zijn boek: ‘Vrede en Oorlog: een wereldgeschiedenis’ over 3000 jaar machtspolitiek in de wereld.

Sinan Can

Sinan Can is een Nederlands journalist en programmamaker. Hij werkt als onderzoeksjournalist voor onder andere het televisieprogramma Zembla. Sinan heeft diverse documentaires gemaakt zoals bijvoorbeeld: Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in AfghanistanIn het spoor van IS, De verloren kinderen van het Kalifaat, Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië, Sinan zoekt de klas van Elias. 

Afgelopen maart ontving Sinan de Dr. J.P. van Praagprijs. Ook was Sinan in 2019 te zien als kandidaat in het televisieprogramma Wie is de Mol?

 

Fatima Akchar

Fatima Akchar

Oprichtster van het Rolmodellenbureau en houdt een lezing over nieuw Leiderschap (welke gezamenlijke kenmerken ziet zij in de rolmodellen/free minds/changemakers).

De wereld verandert in een hoog tempo, alles is onderhevig aan transitie en dat wil zeggen dat de wereld er straks anders uitziet en een nieuwe vorm van leiderschap nodig heeft. In deze workshop maken we kennis met het profiel van Nieuw Leiderschap, wat de leiders van de toekomst kenmerkt en hoe je jezelf kunt blijft ontwikkelen in jouw leiderschap- en communicatiestijlen. Ben jij klaar voor een nieuwe kijk en visie op de wereld?

Kees Klomp

Kees Klomp is hartstochtelijk voorvechter van de Betekeniseconomie en maatschappelijk betekenisvol ondernemen in Nederland. Hij geeft zijn passie gestalte als consultant, mentor, spreker, content-maker en ondernemer. Kees is Co-Founder van Purpose People Practice. De ‘doetank’ die betekenisvol ondernemerschap in Nederland op de kaart zet en naar een hoger niveau helpt en daar houdt.

‘Ik heb maar één doel: en dat is de betekenis economie beweging in Nederland aanjagen.’

Ad van Nieuwpoort

Ad van Nieuwpoort is theoloog, predikant en schrijver. In 2017 verscheen zijn boek ‘Uit de tijd. Wat bezielt een liberale dominee?’ In datzelfde jaar verscheen over hem de Docu­Film ‘Hier ben ik’ in de bioscoop. Naast predikant is Ad vast commentator bij het nieuws in het NPO 1 programma Nieuws&Co.

Vanuit zijn ervaring deelt Ad zijn visie op werken en de toekomst. Inspiratiebron hiervoor zijn onder andere de oude bijbelse verhalen en hoe deze verhalen ons in deze tijd nog veel nieuws kunnen vertellen. Een eerlijke ontmoeting met deze teksten kunnen mensen blijvend veranderen en inspireren.

Voltaire Xodus

Voltaire Xodus is socioloog en Amerikaanse sociale ondernemer. Hij ontwikkelt de app (WeUp) die de wilskracht van mensen meet ten aanzien van hun life goals. In navolging van idealen uit de Purpose Economy van Aaron Hurst en Seth Godin Tribes, heeft hij de ambitie om met de app een wereldwijde aandelenbeurs voor duurzaamheid te creëren op basis van de toewijding van mensen aan hun passie en doel.

 

Arjan Erkel

Arjan Erkel is een cultureel antropoloog en oud-medewerker van de internationale hulpverleningsorganisatie Artsen zonder Grenzen. Tegenwoordig is hij ondernemer en geeft hij lezingen en workshops over verbinding en vrijheid van denken en doen.

‘Graag beziel ik mensen met mijn verhaal om in beweging te komen naar meer vrijheid en groei. Vrijheid van denken en doen als basis voor lef, vertrouwen en creativiteit om dat te doen wat er voor jou het meeste toe doet. Mijn verhaal is een metafoor van wel of niet de vrijheid en mogelijkheden opzoeken voor jouw eigen groei.’

Erik Schoppen

Erik Schoppen is neurowetenschapper en gedragsonderzoeker, innovator en ontwerper.

Het brein is met 85 miljard neuronen een van de meest complexe structuren die we kennen. Erik vertelt hoe deze structuren in ons brein werken en wat de impact van technologie is op vertrouwen en aandacht.

Erik is bedenker en medeoprichter van online research platform WorldBrainWave. Daarnaast doceert hij brand & design management, merkinteractie en neuroscience aan de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Hij is columnist bij Management Team (MT magazine).

Ad Verbrugge

Ad Verbrugge is filosoof, wiens werk zich beweegt in de traditie van de Griekse en continentale wijsbegeerte. De vraag naar de dynamiek van het menselijk samenleven in het tijdperk van globalisering vormt een van de centrale thema’s van zijn werk. Hij is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van die Vrijstaat in Bloemfontein, Zuid-Afrika.

In samenwerking met Paul van Liempt is Ad Voor de Ommekeer gestart: een publiek platform waarop wetenschappers, filosofen, kunstenaars en ondernemers bij elkaar komen om gezamenlijk na te denken over de maatschappelijke transformatie die gaande is en wat die betekent voor onze toekomst.

Hans Schnitzler

Hans Schnitzler is filosoof, publicist en voormalig columnist van de Volkskrant. Hij is schrijver van de boeken Het digitale proletariaat en een Kleine filosofie van de digitale onthouding. In dit boek onderzoekt hij, aan de hand van de ‘digitale detox’-ervaringen van zijn studenten, wat het betekent om offline te gaan in een wereld die altijd online is.

Hans is sinds 2015 als mede-initiatiefnemer betrokken bij de Bildung Academie, sinds 1 januari 2017 is hij vaste columnist voor het journalistieke platform Follow the Money en vanaf 1 januari 2019 schuift hij met enige regelmaat aan bij het radioprogramma Met het oog op morgen om te praten over de invloed van nieuwe technologieën op ons dagelijks leven. Met ingang van 2019 mag hij zich tevens de officieuze huisfilosoof van Filmmuseum Eye in Amsterdam noemen.

 

 

Farid Tabarki

Farid Tabarki doet als trendwatcher onderzoek naar de veranderende tijdsgeest en ontwikkelingen die de samenleving veranderen. De uitdagingen waar organisaties en professionals zich voor geplaatst zien in de overgang naar de ‘vloeibare samenleving’ staan hierbij o.a. centraal. Hij laat zich inspireren door de visie van de Pools-Britse filosoof Zygmunt Bauman.

Farid Tabarki is de founding director van Studio Zeitgeist en heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad.

Paul van Liempt

Paul van Liempt is journalist en radiopresentator. Hij presenteert Van Liempt Live op RTLZ, waar hij business leaders, opiniemakers, ondernemers en topwetenschappers interviewt. Voorheen presenteerde hij elke werkdag BNR Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio. Na zijn afstuderen ging hij werken bij het Parool. Daarna schreef hij voor Vrij Nederland, Het Financieele Dagblad en Volkskrant Magazine.

In samenwerking met Ad Verbrugge is Paul Voor de Ommekeer gestart: een publiek platform waarop wetenschappers, filosofen, kunstenaars en ondernemers bij elkaar komen om gezamenlijk na te denken over de maatschappelijke transformatie die gaande is en wat die betekent voor onze toekomst.

Rita Zipora

Rita Zipora zingt en schrijft Nederlandstalige electropop. Ze bracht in 2014 haar debuutalbum uit, speelde op Noorderslag, DWDD en haar single Wasem was te horen op 3FM. Eind 2015 volgde EP1, die NRC Handelsblad 4 sterren gaf, gevolgd met een tour langs de popzalen.

Sinds 2018 vormt Rita Zipora samen met dichter en muzikant Robin Block het duo WOLKEN en spelen zij in Nederland en België.

“Heldere zang en onderaards grommende electronica, [..] je gelooft haar en vreest haar in gelijke delen” NRC Handelsblad, 11 januari 2016

Ilco van der Linde

Ilco van der Linde is de initiatiefnemer en organisator van diverse nationale en internationale campagnes en bewegingen waar miljoenen mensen jaarlijks bij betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld dance4life, MasterPeace, Bevrijdingsfestivals.

Voor LUNAR is hij de trotse Toekomstarchitect: ‘Ik mag deze groep van nu al tientallen vrije geesten uitbouwen tot een spraakmakende community.Hoe zien en pakken we kansen? Hoe blijven we optimistisch en sterk? Hoe kunnen we altijd weer verbinden en betrekken. Samen met LUNAR draag ik daar graag antwoorden, kennis en ervaringen voor aan.

Jempi Moens

Jempi is oprichter van LUNAR en Fresh Forward. Als psycholoog en strateeg met 35 jaar ervaring in strategievraagstukken is hij helemaal thuis in en gefascineerd door de mechanismen van gedragsverandering. Het toepasbaar maken van (vaak onontdekte en onderschatte) kennis uit de positieve psychologie en de neurowetenschappen in organisaties, het echt aanspreken van alle talent in mensen is waar hij het meeste voldoening uithaalt.

‘Met de oprichting van LUNAR wil ik meer vaart geven aan positieve kansen in bedrijfsleven en maatschappij. Daarbij is het mijn doel om mensen te inspireren en te laten ervaren dat werken vanuit verlangen individuen, teams en organisaties sterker en impactvoller maakt. Veel sterker, en ook veel gelukkiger.’

 

Gerelateerd

Meer items
17 Jun 19

Free Minds Dinner met Jan Peter Balkenende

In gesprek met Jan Peter Balkenende.

Lees meer

26 Jun 19

Deep Dive: Tech paradoxen

Een unieke deep dive in de impact van de technologisch revolutie

Lees meer

30 Sep 19

Changemaker mindset

Een innovatief cross-industry talenten programma

Lees meer