Ethiek en moraliteit: van standpunten naar uitgangspunten

12 okt 23

16.30 - 20.30 uur

LOCATIE: Service Station
Larenseweg 279, 1222 HJ
Hilversum


PRIJS: Kosteloos voor deelnemers aan de Community of Free Minds

Community-event

Rondom ethiek en moraliteit is er veel te doen. Het popt in allerlei vormen op als het gaat om bijvoorbeeld diversiteit en inclusie, integriteit, normen en waarden, grensoverschrijdend gedrag, ethiek in de zorg, de ethiek van nieuwe technologie en de toepassingen ervan (sociale media, AI…).

Over het algemeen uit het gesprek hierover zich vaak in al dan niet extreme standpunten die polariserend werken. We zijn kennelijk niet zo bedreven om hierover een goed gesprek te voeren. Ook de tijdgeest helpt hier niet bij: we hebben de neiging om vooral gelijkgestemden op te zoeken in de veiligheid van de eigen bubbel. Of regels te omarmen die de ethiek ‘regelen’ (quota, beleid, privacyregels…). Maar voor veel organisaties blijft het een moeilijke worsteling.

Voor deze bijeenkomst zal Jempi Moens met Gerard Dielessen de avond inleiden. Gerard heeft bijna zijn hele leven leidinggegeven in uitdagende organisaties, zoals de NOS en NOC*NSF. In meer dan veertig jaar kwam Gerard in allerlei lastige situaties terecht waaraan hij leiding moest geven. Aan de hand van talloze gebeurtenissen, incidenten en persoonlijke ervaringen beschrijft hij hoe hij als leider van al deze turbulente organisaties overeind bleef. Dat ging niet altijd makkelijk want hij werkte met mondige mensen die ook nog eens specialist waren op hun eigen terrein; met vallen en opstaan ontwikkelde Gerard een eigen stijl van leidinggeven. In zijn nieuwe boek ‘‘Als je de lat lager legt ga je niet hoger springen” beschrijft hij zijn ervaringen en overtuigingen op vermakelijke wijze.

 

Onze ambitie met dit thema is om de kwaliteit van het gesprek en de discussie te verhogen, mede geïnspireerd door professionals die ons hierbij frisse perspectieven aanreiken. Om die reden nodigen we onze community-deelnemers dan ook van harte uit voor deze bijeenkomst.

 

Programma

Je bent op 12 oktober van harte welkom op ons Service Station in Hilversum waar we je vanaf 16.30 uur verwelkomen met een heerlijk drankje & hapje. Om 17.00 uur gaan we van start met het inhoudelijke deel. Rond 19.00 uur gaan we met elkaar aan tafel en zullen we ons gesprek tijdens het diner vervolgen. Om 20.00 uur ronden we het programma af.

 

Prijs

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis en exclusief voor leden van de Community of Free Minds.

 

Gratis kennismaken?

Ben je (nog) geen lid en wil je graag een keer (gratis) meedoen? Dat kan. Neem dan even contact op met Barbara voor de mogelijkheden.

Aanmelden?

Je kunt je hieronder aanmelden:

Naam
Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.

 

Direct aanmelden voor onze community?

Inschrijfformulier Community of Free Minds

Gerelateerd

Meer items
27 Feb 24

ZUURSTOF HOE ORGANISATIES IN BEWEGING KOMEN

Lees meer

1 Jan 24

Gilde Programma 2024

Het LUNAR Gilde Programma is een bewustwordingsprogramma dat gaat over het werkelijk zijn van een leider. Je doet nieuwe perspectieven op en krijgt kraakhelder in beeld waar je voor wil staan en wie je als leider bent. Je leert van ‘oude meesters’: topbestuurders, directeuren en experts die hun ervaringen en persoonlijke dilemma’s met je delen.

Lees meer

27 Nov 23

De battle for talent vanuit het perspectief van de (veranderende) tijdgeest

Event voor de Community of Free Minds. Een jaarlijkse blik op de mentale mindset in de maatschappij.

Lees meer