De impact van de veranderende wereld en de toekomst

16 mrt 22

Voor leidinggevenden (senior management en directie)

LOCATIE: Omgeving Rotterdam


PRIJS: € 3.750 (excl. hotelovernachting)

Module

We bieden van het LUNAR Impact programma een van de modules ook los aan, bedoeld voor deelnemers van de LUNAR community en mensen die graag op een ervaringsgerichte manier willen kennismaken met de programma’s van LUNAR Institute.

Het thema is bepaald op basis van de urgenties en behoeften die wij uit onze Free Minds-community opvangen en dus helemaal toegesneden op wat nu voor veel leiders relevant en urgent is.

Deze module heeft als thema de veranderende wereld en de toekomst, en de impact op werk en leven, op organisaties en op je persoonlijke ontwikkeling als professional en leider. Een prikkelende reis die start bij het geopolitieke toneel en eindigt bij je persoonlijk kompas in deze veranderende wereld. Op deze pagina wordt de module uitgebreid beschreven.

 

waarom is dit thema urgent?

De veranderende wereld

De wereld verandert snel, voortdurend en op vele gebieden tegelijk. De Brits-Poolse socioloog en auteur Zygmunt Bauman beschreef dit al in zijn boek Fluid Modernity (2000). De condities van de 21ste eeuw veranderen zo snel dat de mens er niet meer in slaagt ze te overzien of ze te consolideren in (nieuwe) gewoonten of routines. Als alles fluïde is of wordt, wat zijn dan onze nieuwe uitdagingen, onze nieuwe houvasten?

 

Maatschappelijke ontwikkelingen: Futurise®

Volgens ons eigen Futurise®-model over de maatschappelijke ontwikkelingen, zitten we in 2021 op een kantelpunt: we kantelen van een periode van toenemend zelfvertrouwen en expansiedrang (1993-2021) naar een periode van toenemende angst en behoefte aan houvast, vertrouwen en veiligheid.

Inzoomend op organisaties leidt dit tot complexe vragen, dilemma’s en paradoxen op het vlak van de te kiezen koers en strategie, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, leiderschap en organisatie-inrichting, werkgeverschap, positionering, marketing en relatie met de klant.

Wat gaan we doen en wat heb ik eraan?

Deze module neemt je mee in de nieuwste inzichten van de veranderende maatschappij en de toekomst, en dat vanuit verschillende perspectieven: van geopolitieke machtsverhoudingen tot technologie, technische en maatschappelijke innovatie en disruptie, filosofie en ethiek, psychologie en leiderschap, economie en futurologie.

We zorgen voor een mooie cast van wetenschappers en praktijkmensen. Niet de usual suspects, maar juist de mensen die voorop lopen, grenzen verleggen of die een verrassende of nieuwe dimensie aan het thema toevoegen.

 

Algemeen programma

We komen samen in de avond en gedurende de avond en de dag nemen we je mee in een ervaringsgerichte rollercoaster. Op dag 3 gaan we aan de slag met de opgedane inzichten met als doel om ze te vertalen naar je eigen realiteit (je organisatie, je persoonlijke ontwikkeling).

Leervormen: de leer-en ontwikkelmethodiek en stijl van LUNAR is actief, ervaringsgericht, diepgaand en doelgericht. Dus niet louter cognitief kennis absorberen in klasjes, maar een rijke en afwisselende blend van ervaren, in gesprek gaan, verdiepende workshops en vertaling naar je eigen context (je eigen organisatie) en je persoonlijke ontwikkeling. Je komt op onverwachte plekken en ontmoet bijzondere vakmensen en ondernemers. Leren en jezelf ontwikkelen is een mooi avontuur! Je weet immers (nog) niet wat je nog niet weet!

 

Wat eerdere deelnemers schreven:

“De veranderende wereld geeft ons niet mis te verstane uitdagingen. Het geeft geen zwaarmoedigheid of cynisme. Eerder energie om open te staan voor veranderingen en mee te doen om een betere wereld te krijgen.”

“Dank voor de geweldige dagen. Het verwerkingsproces is nog gaande.”

“Ik ben vol waardering voor wat jullie ons hebben geboden. De plekken, de sprekers, de groep en de opbouw van het programma.”

wie doet mee?

De module is bedoeld voor leidinggevenden (senior management en directie) uit diverse disciplines en sectoren. Wij brengen Free Minds uit zo divers mogelijke sectoren samen en verrijken zo het leerproces. Nieuwsgierige leiders, die verandering en vooruitgang omarmen. Pioniers, bouwers, aanjagers, op zoek naar nieuwe kennis, nieuwe verbindingen en toepasbare inzichten voor zichzelf en hun organisatie.

Je kunt je hieronder direct aanmelden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Barbara Sakkers.

 

  • Dit bedrag is inclusief maaltijden en materialen en exclusief btw, hotelovernachting en persoonlijke uitgaven. Twee weken voordat het programma plaatsvindt, sturen we de details van de module.

LUNAR Impact

Binnen LUNAR bieden we drie soorten programmalijnen aan. LUNAR Impact voor CEO’s en directeuren, Incompany programma’s en open modules waar je je voor kan aanmelden op basis van je persoonlijke leerbehoeften. Deze module komt voort uit het LUNAR Impact programma.

 

LEES HIER MEER OVER LUNAR IMPACT

18 mei 22

Impact programma 2022

Programma’s voor nieuwsgierige leiders, die positief en ondernemend met verandering en vooruitgang willen omgaan

Lees meer

30 mei 22

Gilde Programma 2022

Het LUNAR Gilde-programma: Een krachtig en diep verrijkend leadership-programma voor young executives. Én een rijke voedingsbodem bieden voor C-level-leiders om hun mentale legacy te delen met de volgende generatie leiders.

Lees meer

Gerelateerd

Meer items
1 Jan 24

Gilde Programma 2024

Het LUNAR Gilde Programma is een bewustwordingsprogramma dat gaat over het werkelijk zijn van een leider. Je doet nieuwe perspectieven op en krijgt kraakhelder in beeld waar je voor wil staan en wie je als leider bent. Je leert van ‘oude meesters’: topbestuurders, directeuren en experts die hun ervaringen en persoonlijke dilemma’s met je delen.

Lees meer

27 Nov 23

Toekomstbestendige organisaties: jaarlijkse blik op mentale mindset in de maatschappij

Event voor de Community of Free Minds. Een jaarlijkse blik op de mentale mindset in de maatschappij.

Lees meer

12 Oct 23

Ethiek en moraliteit: van standpunten naar uitgangspunten

Event voor de Community of Free Minds. Over de moeilijke worsteling rondom de thema’s ethiek en moraliteit.

Lees meer