De kracht van de ontmoeting

De kracht van de ontmoeting

“BLIJF ALTIJD NADENKEN OVER WAT JIJ WIL VEROORZAKEN IN JE LEVEN, IN HET LEVEN VAN ANDEREN EN IN JE OMGEVING”

 

Op 27 februari jl. vond de LUNAR Free Minds People Circle plaats. Een exclusieve bijeenkomst voor 25 HR-leiders die willen inspireren, transformeren en het vak vooruit willen brengen.

Het thema van deze bijeenkomst was ZUURSTOF, de 5 sleutels van veranderkracht, geïnspireerd op het boek van Jempi Moens. Hoe komen mensen, teams en organisaties in beweging om doelen te bereiken? Wat maakt dat ze hun ambities en verlangens kunnen waarmaken? Hoe komt het dat het soms moeizaam gaat of helemaal niet opschiet? En wat zijn de 5 sleutels van mens- en doelgericht veranderen – concreet toe te passen op kleine en grote transities?

Samen verkenden we hoe we menselijk potentieel kunnen ontketenen en doelen kunnen verwezenlijken. De grootste impact van de avond? Die zat in de ontmoeting. Vanuit rust met elkaar in gesprek gaan, van mens tot mens. Elkaar ontmoeten en je laten verrassen – juist door vakgenoten uit totaal verschillende branches.

Elian Swinkels: “Dit was te gek om te doen. In mijn werk ontmoet ik veel bevlogen HR-leaders en directeuren uit allerlei verschillende branches. Om deze mensen een avond bij elkaar te brengen en mooie gesprekken te zien ontstaan was goud: het outside-in-denken door collega’s uit andere sectoren te ontmoeten en geïnspireerd te raken door hun oplossingen. Je bedenkt een heel programma, maar uiteindelijk schuilt de kracht altijd in de ontmoeting.”

 

Geïnspireerd geraakt?

Op 5 juni organiseren we de volgende LUNAR People CircleVeranderkracht mobiliseren in de waan van de dag.

Ben je HR-leader en op zoek naar avond vol outside-in-thinking in een ontspannen omgeving? Neem contact op met Elian Swinkels elian@lunarinstitute.com.

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min Elian

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet

Lees meer