Boeien en binden van medewerkers: pijnlijke achilleshiel?

Boeien en binden van medewerkers: pijnlijke achilleshiel?


“Vriendschap is een duurzame verhouding van wederkerige welwillendheid tussen mensen die elkaar vertrouwen en voldoende gelijk geïnteresseerd zijn om elkaar graag te zien en regelmatig samen dingen te ondernemen, en die van elkaar weten dat ze zo over hun verhouding denken.” – Aristoteles

Afgelopen dinsdag, 13 juni, kwamen we bijeen met de Community of Free Minds om het met elkaar te hebben over het ‘boeien en binden van medewerkers’. Elian Swinkels, Program Director van LUNAR Institute, nam de groep mee in de recente ontwikkelingen op het gebied van HRM, de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de behoeften van verschillende generaties.

Elian vertelde onder andere over Aristoteles en zijn wijsheden over vriendschap. “Voor een vriendschap is zowel welwillendheid als wederkerigheid nodig. De welwillendheid om een relatie met elkaar aan te gaan en de wederkerigheid om een goede balans in de relatie te vinden tussen geven en nemen”, aldus Aristoteles. Als we vanuit dit perspectief kijken naar het boeien en binden van medewerkers, zou het dus zo zijn dat welwillendheid en wederkerigheid een werkrelatie te goede komen.

De inzichten van Elian zetten aan tot een open gesprek over de kansen en mogelijkheden maar ook de moeilijkheden op HR-gebied. Met een schuin oog kijkend naar de nieuwe generatie die langzamerhand de werkvloer op komt, zien we een trend waarbij mensen steeds meer behoefte hebben aan een direct verband tussen het dagelijkse werk en het hogere doel dat ze hiermee dienen. Oplossingen om dit te faciliteren kunnen zijn liggen in het herformuleren van de relevantie van je baan, maar ook door een stukje bewustwording van hoe je als individu bijdraagt aan het grotere geheel.

Onder het genot van een drankje en heerlijk bereid eten door onze host Anneke, praatten we verder over de verschillende onderwerpen die de revue passeerden. Veel stof tot nadenken.

De volgende themabijeenkomst met de Community of Free Minds vindt plaats op 12 oktober en heeft als thema ‘Ethiek en moraliteit: van standpunten naar uitgangspunten’. We hopen dan weer een mooie groep Free Minds te mogen verwelkomen. Tot dan!

Meer weten over het boeien en binden van medewerkers?
Heb je de bijeenkomst gemist maar wil je graag een keer in een persoonlijk sparren over dit thema? Of ben je benieuwd hoe je je bij onze Community of Free Minds kunt aansluiten? Neem dan contact op met Elian Swinkels!

 

 


Hilversum, 16 juni 2023

Anika Smits, Componist

Gerelateerd

5 min

Werken aan je eigen ‘next level’ als Free Mind-leider

We zijn recent gestart met het samenstellen van een nieuwe groep directeuren en bestuurders voor het vijfde LUNAR

Lees meer

5 min

BOEKLANCERING: ZUURSTOF

Hilversum, 6 februari 2024 – ‘Een MUSTREAD over eigentijds leiderschap en organisatieontwikkeling, met louter noodzakelijke inzichten voor eigentijdse leiders

Lees meer