Community Update: oktober 2020

Hallo Free Mind!

Welkom in de community-update van oktober 2020. Deze keer een uitgebreide kennismaking met  community-member Anouk Hol van Holbox. Anouk is Sales Manager en heeft het bedrijf vorig jaar, samen met haar broer en zus, van haar ouders overgenomen. Anouk vertelt over hun bedrijf en de uitdagingen waar zij in deze bijzondere tijd mee te maken hebben, over de dynamieken van een familiebedrijf, de toekomst, waar ze wakker van ligt en met wie zij graag een dagje zou willen ruilen….

Ben jij de volgende die zich aan de community voorstelt? Of heb je zelf een inspirerend verhaal dat interessant is voor de andere deelnemers? Laat het ons weten!

Groeten namens het LUNAR-team

 

Mogen we aan je voorstellen: Anouk Hol

Vertel eens, wat voor soort organisatie is Holbox, wat doen jullie precies?

Wij zijn inmiddels al 40 jaar een familiebedrijf, opgestart door mijn ouders. Ik zit er samen in met mijn broer en mijn zus. Wij zijn een bedrijf dat kartonnen promotie-materialen ontwikkelt. We hebben een eigen studio voor het constructief ontwerp en een fabriek waarin de materialen die we ontwikkelen geproduceerd worden. Ons hoofdkantoor zit in Nederland, we hebben een fabriek in Polen en we hebben verkoopkantoren in Parijs, Keulen en Hilversum.


Wat is jouw rol binnen Holbox en hoe is jouw loopbaan verlopen?

Na mijn studie heb ik voor de NS Stations gewerkt als junior catering consultant. Ik was daar verantwoordelijk voor alle bedrijfsrestaurants voor het rijdend personeel. Na anderhalf jaar vroeg mijn vader of het niet eens tijd werd in het familiebedrijf te komen werken. Ik ben toen twee weken met onze commercieel directeur ‘mee gaan lopen’ want ik dacht: “Als ik hiervoor kies, dan is dat een keuze voor het leven”. Dus daar heb ik goed over nagedacht. Het is een onwijs leuk vak waar we in zitten. Vooral op het gebied van shoppermarketing. En met alle trends en introducties waar je met A-merkfabrikanten mee bezig bent. Dus ik was eigenlijk al heel snel om. Ik ben toen begonnen als accountmanager Noord-Nederland en werk hier inmiddels 15 jaar. Ik ben nu geen accountmanager meer want inmiddels heb ik samen met mijn broer en zus het bedrijf overgenomen van onze ouders en ben ik verantwoordelijk voor de sales.


‘Mijn vader vroeg me of het niet eens tijd werd in het familiebedrijf te komen werken’

 

Wat is op dit moment de grootste uitdaging van Holbox en wat is daarin dan meteen jouw grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is de onzekerheid waar we nu, door Covid-19, middenin zitten. Wij richten ons met onze strategie vooral op duurzaamheid. Hoe kun je nóg duurzamer produceren en hoe kunnen we dat ook meegeven aan onze klanten? Door bijvoorbeeld pakketten kleiner te maken waardoor het makkelijker is om het op de winkelvloer neer te zetten, heb je ook minder logistiek nodig, heb je minder CO2-uitstoot, etc.

Doordat door de coronacrisis alles op slot ging, werd dit allemaal minder belangrijk, de prioriteiten werden anders gesteld. Nu is het de vraag welke kant het op zal gaan. Hoe is de situatie over een paar maanden? De A-merkfabrikanten die met hun producten in retail aanwezig zijn, zijn onze grootste afnemers van kartonnen displays en verpakkingen. Je ziet wel dat alles weer een beetje op gang begint te komen, maar hoe gaan we straks naar die winkel toe? Blijven we naar de winkel toe gaan zoals we dat nu doen of wordt dat minder? Dat is een uitdaging en trend die we heel nauwgezet volgen. LUNAR en Fresh Forward kunnen ons hierbij gelukkig van heel goed advies bedienen en ook de trendmodellen met ons delen en volgen


Holbox is een familiebedrijf. Wat betekent dit voor jou? Was jouw positie al bepaald?

Mijn broer en zus zijn al redelijk snel in het bedrijf gestapt, ik ben er als laatste bij gekomen. Mijn positie was nog niet bepaald. Mijn hart heeft altijd bij sales gelegen en uiteindelijk ben ik hierin begonnen en dat blijf ik ook doen. Ik vind sales het leukste dat er is! Mijn broer is algemeen directeur en verantwoordelijk voor de fabriek en mijn zus voor de interne sales. We werken nauw met elkaar samen. We zijn alle drie voor een derde eigenaar dus op het moment dat grote beslissingen genomen moeten worden, bespreken en beslissen we dat met elkaar. We hebben vorig jaar de aandelen overgenomen en een paar dingen on hold gezet door Covid-19, zoals de implementatie van bepaalde strategieën en implementatie van bepaalde functies. Nu is het gewoon gas geven en doorgaan. We komen er wel doorheen maar het heeft wel wat aanpassing van ons gevraagd.


Wat ervaar je als het allerleukste/meest vervelende aan het werken in een familiebedrijf?

De familie-dynamieken zijn natuurlijk heel anders. We hebben wel geleerd dat we niet over de zaak praten als we in de privésfeer iets afspreken, hapje eten of verjaardagen bijvoorbeeld. We proberen de zakelijke issues die er zijn ook op de zaak op te lossen. Dat hebben we wel geleerd. Maar je hebt meer emotie. Tegen je broer of zus vertel je toch op een andere manier als je het ergens niet mee eens bent dan dat je dat tegen een collega zou doen. Dat is toch een andere dynamiek. Ook wel heel erg leuk omdat je je veilig voelt bij elkaar en veel met elkaar kunt delen. Maar soms maakt het de situatie wel eens lastig. We hebben daar goede gesprekken over gehad en daar onze weg in gevonden. Het prettige is dat je snelle besluiten kunt nemen. Als je er allemaal op dezelfde manier voor gaat, dan kies je er ook voor en hoeft het niet door verschillende managementlagen te gaan. Dan doen we het. De snelle besluitvorming heeft ons ook gebracht waar we nu staan. Ik merk dat onze collega’s dat ook heel prettig vinden. We willen altijd innovatief zijn. Dat zit in ons DNA, dat dragen we ook uit naar buiten maar ook naar intern. Dus ja, die familie-dynamieken, die voel je in een bedrijf en dat is ook wel heel erg leuk.


Hoe ziet de toekomst van Holbox/jouw toekomst eruit? Denk hierbij aan ontwikkelingen in de markt, de impact hiervan, wat gaan jullie anders doen, wat wordt daarin jouw rol?

De sales is nu natuurlijk helemaal veranderd. We gingen veel naar klanten maar veel van hen werken nog steeds thuis dus we doen veel meer via Teams of Skype. Dat vergt toch een andere aanpak van sales. Je moet je verkoopstrategie wel aanpassen. Je benadering, je marketing naar buiten toe, zal anders moeten. Voorheen deden we wel eens een postmailing die je naar personen binnen bedrijven stuurde. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de helft is nog niet op kantoor. Dus hoe effectief is dat dan? Daarin moeten wij echt nog wel groeien om dat op een andere manier te gaan doen. We zaten natuurlijk al in een veranderende omgeving, in een veranderende markt, ook volgens het Futurise-trendmodel. Het kantelpunt lijkt nu versneld te zijn bereikt dus daar moeten wij onze verkoop op aanpassen. Je moet mensen daar ook in trainen. Op een beeldscherm zie je de interactie en bepaalde signalen toch minder goed dan dat je met iemand aan tafel zit. Dat vind ik echt wel een uitdaging. En dit zal blijven. Mensen zullen waarschijnlijk vaker thuis gaan werken en nog maar 3 in plaats van 5 dagen op kantoor zijn. Bij ons is iedereen altijd op kantoor. Wij zijn wel ingericht op thuiswerken maar de mindset van het MT om mensen het vertrouwen te geven, dat zie ik nog wel als een uitdaging. Het is weliswaar niet alleen mijn taak, maar omdat ik altijd vanaf een andere plek heb gewerkt, is het voor mij makkelijker om mensen daarin te begeleiden.


‘Dit had natuurlijk niemand kunnen voorzien’


Wat zijn jouw ‘lessons learned’ van de afgelopen periode die je met de members van de LUNAR Business Community zou willen delen?

Lastige vraag. Om een goed dreamteam neer te zetten met bepaalde adviseurs, om bij elkaar te gaan zitten, dat hebben we, denk ik, te weinig gedaan. We hebben wel onze momenten gepakt maar dat werd lastiger toen iedereen vanuit huis ging werken. Als we tijd hadden gehad om het dreamteam beter klaar te stomen, hadden we stappen kunnen zetten in een andere aanpak van sales. Kijk, dit had natuurlijk niemand kunnen voorzien maar het is wel een ‘lesson learned’ om in dit soort crisissituaties een team klaar te hebben staan en dat we weten hoe we moeten anticiperen op dit soort situaties. En ook je communicatie naar binnen toe. In de eerste maand was het vooral het hoofd boven water houden, daarna dachten we dat we hier wel doorheen zouden komen, maar dat stukje extra om dat dan nog aan je interne organisatie mee te geven, dat is ook echt een ‘lesson learned’. We hebben het uiteindelijk wel gedaan, het is nooit te laat maar het had wel eerder gekund.


Waar kijk je naar uit?

Dat het zich allemaal een beetje gaat stabiliseren. Dat iedereen weer weet waar hij of zij aan toe is. Prima als mensen thuis gaan werken. En terug naar business as usual zal niet lukken, maar fijn als we wel weer een beetje beter weten waar we aan toe zijn. En dat er ook wat meer aandacht is voor duurzaamheid, iets dat bij ons heel hoog in het vaandel staat. En dat je dat weer wat meer kunt uitdragen. Tot nu toe was het leven in de waan van de dag. Maar nu wil ik graag weer focus houden. We hebben dit gehad, gaan hier prima doorheen en nu kijken we weer naar de stip op de horizon die we met elkaar bepaald hebben. Daar heb ik wel weer heel veel zin in. Ook met onze klanten natuurlijk, en de mensen om ons heen.


Waar lig je wakker van?

Ik lig eerlijk gezegd niet zo snel wakker. Het zijn vooral de uitdagingen, maar die vind ik wel het allerleukste om aan te gaan. We hebben intern echt hele goede mensen waar je mee kunt sparren en overleggen en dan kom je er met elkaar altijd weer uit. Waar ik wakker van lig is als mensen niet gezond zijn, dat vind ik heel verdrietig. Gezondheid, dat vind ik het belangrijkste. En de zorg over corona. In Limburg zaten we in een brandhaard, dus ik had wel zorgen over besmettingen onder collega’s en de gedachte dat dadelijk je hele team of fabriek besmet is. We hebben wel goede maatregelen genomen om te zorgen dat er geen verspreiding zou ontstaan. En als er iemand besmet raakt, kunnen we ook meteen actie ondernemen.


Waar ben je trots op?

 

Waar wij nu als bedrijf staan. We zijn er nog lang niet, zeker niet, maar we zijn wel écht op de goede weg. Ik ben heel trots op hoe we met duurzaamheid omgaan. We zijn bezig om met bio-inkt te gaan drukken, de hele keten van het karton en papier dat we gebruiken, wordt 5 x gerecycled, en daarna gaan de vezels stuk en wordt er toiletpapier van gemaakt. Onze displays zijn dus super duurzaam. Het wordt uiteindelijk volledig opgenomen in de keten. Er is steeds meer vraag naar en wij zij er al heel erg ver mee. We hebben onlangs een hele prestigieuze prijs gewonnen in Duitsland als ‘most sustainable supplier’. En dat wordt nu de richtlijn voor heel Europa binnen L’Oréal en daar hebben wij wel de eerste aanzet voor gemaakt. Daar ben ik wel heel erg trots op.

 

En dan nog wat weetjes....

Hoe groot is Holbox?

We werken met 350 man, inclusief de fabriek. In de fabriek in Polen werken rond 125 mensen. In de fabriek in Nederland de rest. Het hoofdkantoor zit in Limburg. We hebben verschillende verkoopkantoren over Europa: Parijs, Keulen en Hilversum. We hebben nog gedacht om in Engeland te beginnen maar in verband met de Brexit hebben we dat even ‘on hold’ gezet. Scandinavië is een hele grote markt voor ons. Op dit moment is het nog niet noodzakelijk om in Kopenhagen een kantoor te beginnen maar die ambities hebben we wel. We werken Europees voor onze A-merk-klanten, onze grootste afnemers, zoals l’Oreal, Heineken.


Wat is voor jou de belangrijkste reden geweest om je aan te sluiten bij de Business Circle van de LUNAR Community en wat heb je er tot nu toe uitgehaald?

Ik ben pas sinds kort aangesloten en heb dus pas één inspiratiesessie meegemaakt. Deze vond ik overigens onwijs interessant! Zeker ook gezien de overige deelnemers, die in een totaal ander vakgebied zitten dan waar ik in zit. Dat maakt het interessant omdat je dan op een andere manier van elkaar kunt leren.

De reden waarom ik hierbij ben aangesloten: we hebben destijds een strategiesessie met LUNAR gedaan. Die strategie dragen we nog steeds uit maar onze grootste uitdaging blijft: hoe ga je deze intern nog beter uitdragen? En hoe krijg je de mensen mee met de visie en strategie die wij met Holbox voor ogen hebben? Ik denk dat we bij de LUNAR-community handvaten kunnen krijgen om te kijken hoe daarmee om te gaan. Maar ook het praten en brainstormen met gelijkgestemden vind ik belangrijk.


Welk bedrijf ontbreekt nog in de community?

 

Wat mij betreft zou er nog een grote retailer mogen toetreden. Ik denk dat dat wel echt heel interessant kan zijn.

 

Op welk vlak kunnen de andere deelnemers iets van jou leren, waarmee kun jij ze inspireren?

 

Lastig. Moeilijk om over jezelf te zeggen. Ik denk dat wij heel ver zijn op het gebied van duurzaamheid. Ik hoop dat ik het stukje bewustwording om goed met ‘moeder aarde’ om te gaan kan uitdragen. Dat is voor mij, mijn familie en ons bedrijf Holbox heel erg belangrijk. Ik wil ze graag laten zien hoe je creatief kunt omgaan met je afval. Er zijn heel veel leuke, creatieve en duurzame mogelijkheden om je papier niet zomaar in de prullenbak te gooien.


Heb je een voorbeeld van hoe jullie creatief omgaan met afval?

We hebben een eigen drukkerij. Om goed op kleur te komen heb je altijd extra vellen papier nodig. Die vellen gaan normaal in een papiercontainer maar wij maken er een ‘display-onsje’ papier van: notitieblokjes gemaakt van drukvellen die we gebruikt hebben en gesneden hebben tot notitieblokjes. En op vellen papier waarop nog ruimte is om wat extra items te drukken, daar maken we dan bloemetjes van. Ik laat het je even zien. Dit is gemaakt uit afval, hoe leuk is dat om aan iemand weg te geven!

 

Met wie uit de community zou jij een dagje willen ruilen en waarom?

 

 

Met de CEO van Bakerstreet, Henri Froeling. Ik vind hun concept van Fresh Bakery bij Shell heel interessant. Dat heeft natuurlijk ook met mijn facilitaire achtergrond te maken. Het lijkt me heel interessant om op de achtergrond te kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe zij die strategie tot stand hebben gebracht en verder gaan uitbouwen.

 

Tenslotte: als je een wens mocht doen, dan…….

Het klinkt heel cliché maar in deze tijd wens ik iedereen vooral heel veel gezondheid toe. Dat iedereen met plezier en in goede gezondheid zijn of haar werk kan blijven doen. Dan kunnen wij ook lekker doordraaien.

 

 

 

Bekijk en beluister hier het hele interview

 

 

Wil je je ook voorstellen aan de Business Community? Neem dan contact met ons op via info@lunarinstitute.com.