6 belangrijkste ingrediënten voor een Changemaker Mindset

Door: Jempi Moens - Founder Lunar Institute

6 belangrijkste ingrediënten voor een Changemaker Mindset

Changemaker Mindset: aan de slag met verandering in een nieuw decennium

In zowat alle bedrijven waar ik kom is het een van de grootste dilemma’s: we hebben de energie en inspiratie van jonge talenten nodig om echt te veranderen. Tegelijk koesteren we graag het comfort en de zekerheden van het bestaande. Ook de ambitieuze jongeren zelf ervaren de weerstand en de weerbarstigheid van de organisatie als ‘systeem’, gericht op behoud en controle.

Goedbedoelde experimenten verdwijnen

Er wordt volop geëxperimenteerd onder diverse noemers: scrumsessies, growth hacking labs, disruption squads of een cursus digital transformation of design thinking. Vaak zijn het geïsoleerde tijdelijke initiatieven of gefragmenteerde programma’s, die vervolgens moeilijk in te passen zijn in het bestaande. Het bestaande systeem is dan de spelbreker of de boeman, waardoor de goedbedoelde experimenten weer verdwijnen of in de marge belanden.

 

Grote denkfout

De grote denkfout die we maken is dat we denken dat verandering ontstaat en beklijft als we (andere) ‘tools’ of werkwijzen gebruiken. Dat lijkt rationeel en logisch, maar eigenlijk is het heel naïef.

 

Maar wat werkt dan wel?

Benieuwd naar waar de echte sleutel tot verandering ligt? Vraag hieronder onze whitepaper aan en krijg toegang tot de 6 belangrijkste ingrediënten voor een Changemaker Mindset.

Bekijk ook onze opleiding die specifiek over de Changemaker Mindset gaat.
Deze vindt plaats op 6, 7 en 8 april 2020.

 

Laat je e-mailadres achter en ontvang het volledige artikel met de 6 ingrediënten voor een Changemaker Mindset

 

Gerelateerd

5 min Anika

Communitybijeenkomst: Boeien en binden van medewerkers: pijnlijke achilleshiel?

“Vriendschap is een duurzame verhouding van wederkerige welwillendheid tussen mensen die elkaar vertrouwen en voldoende gelijk geïnteresseerd zijn

Lees meer

5 min

Doelgericht in beweging komen en blijven

Dit jaar onthullen we de vijf sleutels van gedragsverandering (Behavioural Change Keys). Afgelopen maart behandelden we de sleutel:

Lees meer