AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

AI: het rendement van een mensgerichte aanpak

‘Uit onderzoek blijkt dat de grootste hindernis voor de implementatie van AI het niet begrijpen en het niet goed kunnen overzien van de risico’s ervan is.’

 ‘De meeste leiders geloven wel dat AI enorme kansen biedt voor hun organisatie, maar op dit moment heeft slechts 9% een AI-use case volledig geïmplementeerd.’

 

Lees deze twee zinnen nog meer een keer.

 

9%. Dat is weinig. Zeker gezien wat er op ons afkomt. Én, ik herken het percentage vanuit gesprekken met klanten.

Iedereen doet wel iets met AI: een werkgroep, een AI workshop. We zetten stappen om ‘straks’ mee te kunnen voor als het écht groot wordt. In de marge aan de slag door vanuit de status quo te denken over de mogelijkheden.

Een luxe die we ons niet kunnen veroorloven.

Ik ben geïnspireerd door de workshops die we zelf als organisatie doen en die we aan onze klanten geven, door het dagdromen van Albert Einstein en het rigoureus groot denken. Ik heb zelf ervaren wat er kan gebeuren als je AI in je denken compleet omarmt en van daaruit je bedrijf opnieuw schetst. De energie die dan ontstaat is groots, de ideeën die ontstaan vele malen scherper, en je actieplan toekomstgerichter. Geen technische, instrumentele benadering, maar een mensgerichte aanpak ten aanzien van AI.

 

Nieuwsgierig geworden naar hoe we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan op met Elian Swinkels. Of lees dit artikel van mijn collega Niels Hansen over zijn belangrijkste inzichten bij SXSW, één van de belangrijkste internationale conferenties over technologie en innovatie, jaarlijks georganiseerd in Austin, Texas.

 

Gerelateerd

5 min Ties

Even voorstellen: Ties Wilke

Mijn naam is Ties Wilke, getrouwd met Janey en vader van twee dochters en een zoon, Annelie, Lusia

Lees meer

5 min

Opgejaagde leiders en bedrijfskundige onzin

Het valt me steeds meer op dat de meeste leidinggevenden die ik ontmoet, haast hebben, ongeduldig zijn, de

Lees meer